Athens International Airport - Περιβάλλον
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε αυτό το τμήμα μπορείτε να δείτε τα βραβεία και τις διακρίσεις του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών:
2016 2015 2014 2013 2008 2005 2004
Environmental Awards 2016
 
Δεκέμβριος 2016

Στην τελετή απονομής των «Environmental Awards 2016», ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διακρίθηκε για το Σύστημα Τηλεμέτρησης του Δικτύου του Πόσιμου Νερού, ως ακολούθως:

ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: «Μείωση Κατανάλωσης Νερού» - Κατηγορία WATER STEWARDSHIP/ WATER MANAGEMENT & CONSERVATION,

ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: «Αποτελεσματική Διαχείριση Νερού” - Κατηγορία WATER STEWARDSHIP/ WATER MANAGEMENT & CONSERVATION, και

ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ στην γενική κατηγορία WATER MANAGEMENT.

Βραβεια Περιβαλλοντικης Ευαισθησιας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016
 
Ιούνιος 2016

Απονεμήθηκε βραβείο στο ΔΑΑ για το έργο του σχετικά με την παρακολούθηση των οικοσυστημάτων στην περιοχή του αεροδρομίου, την προστασία βιοποικιλότητας και τη διαχείριση της άγριας ζωής.

Waste & Recycling Awards
 
Δεκέμβριος 2015

ΧΡΥΣΟ Βραβείο για τις πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων και την προώθηση της ανακύκλωσης στο Αεροδρόμιο.

Energy Mastering Awards
 
Δεκέμβριος 2015

ΑΣΗΜΕΝΙΟ Βραβείο στην κατηγορία Reduction / Minimization Emissions για τις δράσεις μείωσης των εκπομπών του.

Facilities Management Awards
 
Νοέμβριος 2015

ΧΡΥΣΟ Βραβείο: “Προστασία του Περιβάλλοντος & Αειφόρος Ανάπτυξη” - Κατηγορία Impact on Sustainability

Transport & Logistics Awards
 
ΜΑΙΟΣ 2015

Τα Transport & Logistics Awards 2015 διοργανώθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά στοχεύοντας στην ανάδειξη και επιβράβευση των καλών πρακτικών καθώς επίσης και των καινοτόμων πρωτοβουλιών στους τομείς της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, των Μεταφορών & των Συγκοινωνίων. Στη φετινή τελετή απονομής βραβείων, ο ΔΑΑ τιμήθηκε με δύο ξεχωριστές διακρίσεις: Το βραβείο ΑΡΙΣΤΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ στην κατηγορία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & Sustainability αναγνωρίζοντας την ηγετική δράση του ΔΑΑ στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και το βραβείο ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ για τη συνεργατική προσέγγιση του ΔΑΑ στις Εμπορευματικές Μεταφορές μέσω της θέσπιση μιας ενιαίας πλατφόρμα επικοινωνίας η οποία συνδέει όλα τα μέλη της εμπορευματικής κοινότητας δημιουργώντας μία «ζωντανή» εφοδιαστική αλυσίδα. Με βασικό στόχο την αλλαγή κουλτούρας και την εξωστρέφεια, η κοινή αυτή προσέγγιση έχει οδηγήσει διαχρονικά σε μια συνεχή ζύμωση σχέσεων και επίτευξη συνεργιών γεγονός που αναγνωρίσθηκε και βραβεύθηκε από την κριτική επιτροπή των βραβείων.

 

Ευρωπαικα Βραβεια Επιχειρησεων για το Περιβαλλον
 
Σεπτέμβριος 2014

Διπλή περιβαλλοντική διάκριση για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

• Η Θέση στην κατηγορία Οργάνωση και Διοίκηση

• Βραβείο για την προστασία της βιοποικιλότητας

Δύο σημαντικές διακρίσεις για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών περιελάμβαναν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2013-14, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ). Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο της Αθήνας αποδόθηκε η 1η θέση στην κατηγορία «Οργάνωση και Διοίκηση», ενώ για τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματά του για την προστασία της βιοποικιλότητας σε οικοσυστήματα της περιοχής των Μεσογείων, το αεροδρόμιο τιμήθηκε με το ειδικό Βραβείο Βιοποικιλότητας.

Τα Βραβεία Επιχειρήσεων για το περιβάλλον αποδίδονται πρωτίστως σε φορείς και οργανισμούς που αναπτύσσουν επιτυχημένες δράσεις και πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης και αποτελούν πρόκριμα για συμμετοχή στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό θεσμό των European Business Awards for the Environment. Η επιτροπή αξιολόγησης συστάθηκε από τον ΠΑΣΕΠΠΕ, ο οποίος σε συνεργασία με εκπροσώπους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και επιστημονικών φορέων, συντόνισε για 5η συνεχή φορά το διαγωνισμό και τη διαδικασία αξιολόγησης.

Eco-Innovation Award 2013
 
Ευρωπαϊκή πρωτιά για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στον τομέα των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών

Για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του και για τη δράση του σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, βραβεύθηκε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών από το Συμβούλιο Αεροδρομίων της Ευρώπης (Airports Council International - Europe), στο ετήσιο συνέδριο του Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη. Στο πλαίσιο των 9ων «ACI Europe Best Airport Awards», η βράβευση «Eco-InnovationAward 2013» συνιστά σημαντική αναγνώριση του αεροδρομίου της Αθήνας ως πρωτοπόρου σε ένα ακόμη σημαντικό τομέα των δραστηριοτήτων του.

Η βράβευση αντικατοπτρίζει τη διαρκή προσπάθεια του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεών του πέρα και πάνω από τις τυπικές δεσμεύσεις που επιβάλλει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Πιο συγκεκριμένα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σημείωσε υψηλές επιδόσεις σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, στην αποτελεσματική διαχείριση των εκπομπών άνθρακα αλλά και στην ευαισθητοποίηση και δέσμευση του συνόλου των φορέων και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο.

Βραβειο Greenbuilding ως επιβραβευση της συνεισφορας του ΔΑΑ στην Ενεργεια και στο Περιβαλλον
 
Απρίλιος 2008

Σαν συνέπεια της σημαντικής εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια και στις εγκαταστάσεις του, Ο ΔΑΑ τιμήθηκε με το Βραβείο Greenbuilding από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εφαρμογή μέτρων, για τη θέρμανση, τον κλιματισμό, την ψύξη και άλλες λειτουργίες στα κτίρια, οδήγησε σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και συνεπώς της συμβολής του ΔΑΑ στην κλιματική αλλαγή.

46ο Paris Air Show
 
Ιούνιος 2005

Βραβείο "Aerospace Industry Awards 2005" για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Με μια ακόμη ιδιαίτερα σημαντική διεθνή διάκριση, το Βραβείο "Aerospace Industry Awards 2005" στην κατηγορία "Υποδομές & Περιβάλλον", τιμήθηκε στο Παρίσι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", στο πλαίσιο του 46ου Paris Air Show, της μεγαλύτερης έκθεσης του αεροπορικού χώρου παγκοσμίως (Αεροδρόμιο Le Bourget, Παρίσι).

GREENLIGHT
 
Νοέμβριος 2004

για την ενεργειακή και περιβαλλοντική συμβολή του ΔΑΑ
Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που τιμάται με το βραβείο GreenLight της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη μιας σειράς ενεργειακά αποδοτικών δραστηριοτήτων στο φωτισμό που συμβάλλουν στον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου.