Page 105 - 2board 61
P. 105
στο Αλεποχώρι και από το Αλεποχώρι πίσω
στο Παγκράτι, ένα αστέρι Michelin δρόμος:
Το καινοτόμο γαστρονομικό εγχείρημα του
Τάσου Μαντή, πλέον και μισελενάτο, είναι
ένα από τα ελάχιστα εστιατόρια της πρω-
τεύουσας που υιοθετεί πιστά τη farm-to-
table προσέγγιση. Στον πρώτο σταθμό, σε
ένα διώροφο νεοκλασικό στο Παγκράτι, το
chef's table και η ανοιχτή κουζίνα προσφέ-
ρουν μια γαστρονομική χορογραφία υψηλής
ποιότητας, ενώ η εμπειρία ολοκληρώνεται
στον δεύτερο σταθμό του Soil, έναν ιδιωτι-
κό κήπο στο Αλεποχώρι, με το Alepochori
Experience, στο οποίο υπό την καθοδήγηση
του σεφ και του πατέρα του, του μάστρο-
Μπάμπη, οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή
με τη φύση, ανακαλύπτοντας την πληρότη-
τα των αγνών πρώτων υλών. soilrestaurant.gr
TO PERIVOLI
PESKESI STI VARI GREEK COFFEE SHOPS
From the Megalo
ονομαστή Γερουσία
HERAKLION ATHENS Kafeneio of Tripoli, to στη Στεμνίτσα και
| | the famous Gerousia από το θρυλικό
Since 1998, Peskesi has been guided by the vi- In the heart of a working orchard, the pio- in Stemnitsa and Καφενείο του Σκουλά
sion to revive, preserve and highlight the rich- neering farm-to-table restaurant completes from the legendary στα Ανώγεια μέχρι
ness of Cretan heritage and food. And it has the food cycle: it absorbs the harvest, frames Kafeneio of Skoulas το Πανελλήνιον στην
succeeded very well, as in a farm of 30 acres, it with pure ingredients from small local pro- in Anogia to the Άμφισσα, που από το
it grows more than 120 varieties of fruits and ducers, and prepares it daily so that you can Panellinion in 1936 πρόσφερε στους
vegetables, olives, beehives, animals, follow- enjoy it, surrounded by the fields that provid- Amfissa, which θαμώνες του καφέ
ing organic and sustainable practices, from ed it. The visitor literally eats next to the culti- since 1936 offers its αλλά και ποιοτικό
the garden to the plate and from the plate, vated land, which follows the philosophy and patrons coffee and θέατρο, το ελληνικό
back to nature. Apart from the Cretan reci- practices of Regenerative Agriculture, or Per- quality theatre, the καφενείο είναι ταξίδι
pes that you can enjoy in the elegant interior maculture, in which, the land guides the cul- Greek kafeneio is a στο παρελθόν σε
of a preserved villa, Peskesi gives you the op- tivation, not the farmer. Perivoli in Vari is lo- journey into the past καθημερινά στέκια,
portunity to taste the farms’s products in a cated in a prime spot close enough to the city in everyday haunts, κυρίως ανδρών, που
café accompanied by tsikoudia or coffee, and that it’s easily accessible, but also as far away mostly of men, έμειναν αναλλοίωτα
finally to attend food gathering and cooking as necessary for visitors to enjoy the light of that have remained στον χρόνο. Ένας
lessons from the local housewives. / Από το the Attica countryside. / Μέσα στην καρδιά untouched by time. κοινωνικός θεσμός
1998, τo Peskesi λειτουργεί με το όραμα να ενός λειτουργικού περιβολιού, το πρωτο- A social institution άμεσα συνδεδεμένος
αναβιώσει, να διατηρήσει και να αναδεί- πόρο farm-to-table εστιατόριο κλείνει τον directly linked to the με τη ζωή του
ξει τον πλούτο της κρητικής διατροφικής κύκλο της τροφής: Aπορροφά τη συγκομι- life of the modern Νεοέλληνα που
κληρονομιάς. Και τα έχει καταφέρει πολύ δή, την πλαισιώνει με αγνές πρώτες ύλες μι- Greek who came ερχόταν εδώ για
καλά, καθώς σε μία φάρμα 30 στρεμμάτων, κρών ντόπιων παραγωγών και την προετοι- here to talk, have να μιλήσει, να
μεγαλώνει περισσότερες από 120 ποικιλίες μάζει καθημερινά ώστε να την απολαύσετε fun, sing, play cards διασκεδάσει, να
φρούτων και λαχανικών, ελιές, μελίσσια, περιστοιχισμένοι από τα παρτέρια που σας and backgammon, τραγουδήσει, να
ζώα, ακολουθώντας οργανικές και βιώσι- την προσέφεραν. Ο επισκέπτης τρώει κυρι- raise his voice in παίξει χαρτιά και
μες πρακτικές, από τον κήπο στο πιάτο και ολεκτικά δίπλα στην καλλιεργημένη γη, η the midst of political τάβλι, να ανεβάσει
τον τόνο της φωνής
discussions and
από το πιάτο, ξανά πίσω στη φύση. Εκτός
οποία ακολουθεί τη φιλοσοφία και τις πρα-
GEROUSIA: EVA VARVEROPOULOU να απολαύσετε στο κομψό εσωτερικό μιας μακουλτούρας, κατά την οποία η γη οδηγεί and enjoy authentic πολιτικών συζητήσεων
football debates
του εν μέσω
κτικές της Αναγεννητικής Γεωργίας ή Περ-
από τις κρητικές συνταγές που μπορείτε
και ποδοσφαιρικών
coffee in a copper
διατηρητέας έπαυλης, το Peskesi σάς δίνει
την καλλιέργεια και όχι ο αγρότης. Το Πε-
αντιπαραθέσεων
coffee pot, desserts
τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τα προϊόντα
ριβόλι στη Βάρη βρίσκεται σε ένα προνο-
and delicious snacks
και να απολαύσει
μιακό σημείο τόσο κοντά στην πόλη ώστε
του αγροκτήματος σε ένα καφενείο με τη
αυθεντικό καφέ σε
accompanied by
να είναι εύκολα προσβάσιμο, αλλά και τόσο
συνοδεία τσικουδιάς ή καφέ και τέλος να
μπακιρένιο μπρίκι,
drinks. / Από το
παρακολουθήσετε μαθήματα τροφοσυλλο-
μακριά όσο χρειάζεται για να απολαύσει ο
γλυκά και νόστιμα
Μεγάλο Καφενείο της
γής αλλά και μαγειρικής από τις νοικοκυρές
επισκέπτης το φως της αττικής υπαίθρου.
Τρίπολης μέχρι την
μεζεδάκια με ποτό.
της περιοχής. peskesicrete.gr
perivolivari.gr
105
στο Παγκράτι, ένα αστέρι Michelin δρόμος:
Το καινοτόμο γαστρονομικό εγχείρημα του
Τάσου Μαντή, πλέον και μισελενάτο, είναι
ένα από τα ελάχιστα εστιατόρια της πρω-
τεύουσας που υιοθετεί πιστά τη farm-to-
table προσέγγιση. Στον πρώτο σταθμό, σε
ένα διώροφο νεοκλασικό στο Παγκράτι, το
chef's table και η ανοιχτή κουζίνα προσφέ-
ρουν μια γαστρονομική χορογραφία υψηλής
ποιότητας, ενώ η εμπειρία ολοκληρώνεται
στον δεύτερο σταθμό του Soil, έναν ιδιωτι-
κό κήπο στο Αλεποχώρι, με το Alepochori
Experience, στο οποίο υπό την καθοδήγηση
του σεφ και του πατέρα του, του μάστρο-
Μπάμπη, οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή
με τη φύση, ανακαλύπτοντας την πληρότη-
τα των αγνών πρώτων υλών. soilrestaurant.gr
TO PERIVOLI
PESKESI STI VARI GREEK COFFEE SHOPS
From the Megalo
ονομαστή Γερουσία
HERAKLION ATHENS Kafeneio of Tripoli, to στη Στεμνίτσα και
| | the famous Gerousia από το θρυλικό
Since 1998, Peskesi has been guided by the vi- In the heart of a working orchard, the pio- in Stemnitsa and Καφενείο του Σκουλά
sion to revive, preserve and highlight the rich- neering farm-to-table restaurant completes from the legendary στα Ανώγεια μέχρι
ness of Cretan heritage and food. And it has the food cycle: it absorbs the harvest, frames Kafeneio of Skoulas το Πανελλήνιον στην
succeeded very well, as in a farm of 30 acres, it with pure ingredients from small local pro- in Anogia to the Άμφισσα, που από το
it grows more than 120 varieties of fruits and ducers, and prepares it daily so that you can Panellinion in 1936 πρόσφερε στους
vegetables, olives, beehives, animals, follow- enjoy it, surrounded by the fields that provid- Amfissa, which θαμώνες του καφέ
ing organic and sustainable practices, from ed it. The visitor literally eats next to the culti- since 1936 offers its αλλά και ποιοτικό
the garden to the plate and from the plate, vated land, which follows the philosophy and patrons coffee and θέατρο, το ελληνικό
back to nature. Apart from the Cretan reci- practices of Regenerative Agriculture, or Per- quality theatre, the καφενείο είναι ταξίδι
pes that you can enjoy in the elegant interior maculture, in which, the land guides the cul- Greek kafeneio is a στο παρελθόν σε
of a preserved villa, Peskesi gives you the op- tivation, not the farmer. Perivoli in Vari is lo- journey into the past καθημερινά στέκια,
portunity to taste the farms’s products in a cated in a prime spot close enough to the city in everyday haunts, κυρίως ανδρών, που
café accompanied by tsikoudia or coffee, and that it’s easily accessible, but also as far away mostly of men, έμειναν αναλλοίωτα
finally to attend food gathering and cooking as necessary for visitors to enjoy the light of that have remained στον χρόνο. Ένας
lessons from the local housewives. / Από το the Attica countryside. / Μέσα στην καρδιά untouched by time. κοινωνικός θεσμός
1998, τo Peskesi λειτουργεί με το όραμα να ενός λειτουργικού περιβολιού, το πρωτο- A social institution άμεσα συνδεδεμένος
αναβιώσει, να διατηρήσει και να αναδεί- πόρο farm-to-table εστιατόριο κλείνει τον directly linked to the με τη ζωή του
ξει τον πλούτο της κρητικής διατροφικής κύκλο της τροφής: Aπορροφά τη συγκομι- life of the modern Νεοέλληνα που
κληρονομιάς. Και τα έχει καταφέρει πολύ δή, την πλαισιώνει με αγνές πρώτες ύλες μι- Greek who came ερχόταν εδώ για
καλά, καθώς σε μία φάρμα 30 στρεμμάτων, κρών ντόπιων παραγωγών και την προετοι- here to talk, have να μιλήσει, να
μεγαλώνει περισσότερες από 120 ποικιλίες μάζει καθημερινά ώστε να την απολαύσετε fun, sing, play cards διασκεδάσει, να
φρούτων και λαχανικών, ελιές, μελίσσια, περιστοιχισμένοι από τα παρτέρια που σας and backgammon, τραγουδήσει, να
ζώα, ακολουθώντας οργανικές και βιώσι- την προσέφεραν. Ο επισκέπτης τρώει κυρι- raise his voice in παίξει χαρτιά και
μες πρακτικές, από τον κήπο στο πιάτο και ολεκτικά δίπλα στην καλλιεργημένη γη, η the midst of political τάβλι, να ανεβάσει
τον τόνο της φωνής
discussions and
από το πιάτο, ξανά πίσω στη φύση. Εκτός
οποία ακολουθεί τη φιλοσοφία και τις πρα-
GEROUSIA: EVA VARVEROPOULOU να απολαύσετε στο κομψό εσωτερικό μιας μακουλτούρας, κατά την οποία η γη οδηγεί and enjoy authentic πολιτικών συζητήσεων
football debates
του εν μέσω
κτικές της Αναγεννητικής Γεωργίας ή Περ-
από τις κρητικές συνταγές που μπορείτε
και ποδοσφαιρικών
coffee in a copper
διατηρητέας έπαυλης, το Peskesi σάς δίνει
την καλλιέργεια και όχι ο αγρότης. Το Πε-
αντιπαραθέσεων
coffee pot, desserts
τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τα προϊόντα
ριβόλι στη Βάρη βρίσκεται σε ένα προνο-
and delicious snacks
και να απολαύσει
μιακό σημείο τόσο κοντά στην πόλη ώστε
του αγροκτήματος σε ένα καφενείο με τη
αυθεντικό καφέ σε
accompanied by
να είναι εύκολα προσβάσιμο, αλλά και τόσο
συνοδεία τσικουδιάς ή καφέ και τέλος να
μπακιρένιο μπρίκι,
drinks. / Από το
παρακολουθήσετε μαθήματα τροφοσυλλο-
μακριά όσο χρειάζεται για να απολαύσει ο
γλυκά και νόστιμα
Μεγάλο Καφενείο της
γής αλλά και μαγειρικής από τις νοικοκυρές
επισκέπτης το φως της αττικής υπαίθρου.
Τρίπολης μέχρι την
μεζεδάκια με ποτό.
της περιοχής. peskesicrete.gr
perivolivari.gr
105