Page 103 - 2board 61
P. 103
AGIOS PETROS Πέτρος είναι καλά κρυμμένος στα βάθη αυ- forgets Greek products, a fashion that has no
τού του πευκόδασους στο Βορρά και θα τον
feeling for food." So says the acclaimed chef
SKYROS προσεγγίσετε περνώντας από έναν χωματό- Chrysanthos Karamolegos, who after his suc-
| δρομο στη μέση του πουθενά της περιοχής cessful run at Costa Navarino, opened his own
If you've visited Skyros, you know that it's an Τραχύ. Περιβάλλεται από φύση και σερβίρει restaurant in Messinia, where people visit again
island with two faces: The northern part is rich φύση, καθώς η οικογένεια Μαυρίκου διαθέτει and again "just because they like the food". One
in vegetation, with pine trees for the most part, το δικό της αγρόκτημα, μέσα από το οποίο of the first representatives of organic cuisine,
while the southern part is completely dry, rough με μεράκι παράγει τα όσα ωραία θα δοκιμά- the chef discovered a very special space in the
and barren, like a Cycladic island. Agios Petros σετε στην παραδοσιακή της ταβέρνα. Κρέ- old winery of the Corinthian Raisin Coopera-
is well hidden in the depths of this pine forest ατα, από κατσίκι και αρνί μέχρι μοσχάρι και tive, revived it with respect, and set up a great
in the north, and you will reach it by passing a χοιρινό, βραβευμένα τυριά όπως γραβιέρα, restaurant with seasonal logic and select ingre-
dirt road in the middle of nowhere in the Tra- μυζήθρα, φέτα, και λαχανικά εποχής, όλες dients from local suppliers, always following
chy area. It is surrounded by nature and serves οι πρώτες ύλες συνθέτουν ένα μενού παρα- the standards of cucina povera. / «Δυστυχώς,
nature, as the Mavrikos family has its own farm, δοσιακών ελληνικών και σκυριανών συντα- στον κόσμο μας, η μαγειρική έχει γίνει μόδα
from which they lovingly produce all the good γών. agiospetros.com – μια μόδα που είναι περίπλοκη, μια μόδα
things you will taste in their traditional taverna. που προσπαθεί να εντυπωσιάσει, μια μόδα
Meats from goat and lamb to beef and pork, που ξεχνά τα ελληνικά προϊόντα, μια μόδα
award-winning cheeses such as Gruyere, Miz- που της λείπει το συναίσθημα για το φαγη-
ithra, Feta, and seasonal vegetables, all the in- ANAMA τό». Τάδε έφη ο καταξιωμένος σεφ Χρύσαν-
gredients compose a menu of traditional Greek θος Καραμολέγκος, ο οποίος μετά την επι-
and Skyrian recipes. / Αν έχετε επισκεφθεί τη RESTAURANT τυχημένη πορεία του στην Costa Navarino,
Σκύρο, γνωρίζετε ότι είναι ένα νησί με δύο GIALOVA άνοιξε το δικό εστιατόριο στη Μεσσηνία, το
πρόσωπα: Το βόρειο τμήμα είναι πλούσιο σε | οποίο οι άνθρωποι επισκέπτονται ξανά και
βλάστηση, πευκόφυτο στο μεγαλύτερο μέρος "Unfortunately, in our world, cooking has be- ξανά «απλώς επειδή τους αρέσει το φαγη-
του, ενώ το νότιο είναι εντελώς ξηρό, τραχύ come a fashion - a fashion that is complicated, τό». Από τους πρώτους εκπροσώπους της
και άγονο, όπως ένα Κυκλαδονήσι. Ο Άγιος a fashion that tries to impress, a fashion that οργανικής κουζίνας, ο σεφ ανακάλυψε έναν





A NEW CULINARY

REVOLUTION BLOSSOMS,

AS FARM-TO-TABLE
RESTAURANTS REDEFINE

ΤHE TASTE OF FRESHNESS

IN GREECE'S BLESSED SOIL.
ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΘΙΖΕΙ,

ΚΑΘΩΣ ΤΑ FARM-TO-

TABLE ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
ALEXANDROS SARDELIS ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΡΩΤΗ
ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙ



ΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Γ Η .


103
   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108