Page 104 - 2board 61
P. 104
EAT, STAY, LOVE :
πολύ ιδιαίτερο χώρο στο παλιό οινοποιείο
της Συνεταιριστικής Κορινθιακής Σταφίδας,
τον αναγέννησε με σεβασμό και έστησε ένα
σπουδαίο εστιατόριο με εποχική λογική και
διαλεχτές πρώτες ύλες από τοπικούς προ-
μηθευτές, ακολουθώντας πάντα τα πρότυ-
πα της cucina povera. anamarestaurant.gr
NTOUNIAS
CHANIA
|
Perhaps the most important representative
of the slow-food trend, long before it became
fashionable. Surrounded by mountains where
Crete's unique indigenous cow breed grows,
Ntounias is much more than just a restaurant:
it is an educational farm, which gives you a first
taste of village life by participating in activities
and workshops such as milking animals, cur-
dling cheese, picking fruits and vegetables, and
harvesting. It's also a living museum of what
cooking was like long before electricity, with
wood-fired ovens and clay pots. Here, slow food
means respect for the rhythms of nature, sea-
sonal food with fresh ingredients and honesty
from the original grain to the final dish. / Ίσως
ο πιο σημαντικός πρεσβευτής της τάσης του
slow food, πολύ πριν γίνει μόδα. Περιτριγυ-
ρισμένος από βουνά στα οποία μεγαλώνει
η μοναδική αυτόχθονη φυλή αγελάδας της
Κρήτης, ο Ντουνιάς είναι πολλά περισσότε-
ρα από ένα απλό εστιατόριο. Είναι μια εκπαι-
δευτική φάρμα, η οποία σας δίνει μια πρώτη
γεύση της ζωής στο χωριό, συμμετέχοντας σε
δραστηριότητες και workshops, όπως το άρ-
μεγμα των ζώων, το πήξιμο του τυριού, το μά-
ζεμα φρούτων και λαχανικών, ο τρύγος. Είναι
επίσης ένα ζωντανό μουσείο του πώς ήταν η FRESH & RAW
μαγειρική πολύ πριν το ηλεκτρικό ρεύμα, με Top / Πάνω: Tasos Mantis, Soil.
ξυλόφουρνους και πήλινα σκεύη. Εδώ slow Bottom / Κάτω: Perivoli sti Vari.
food σημαίνει σεβασμός στους χρόνους της Right / Δεξιά: Gerousia.
φύσης, εποχικά φαγητά με ολόφρεσκα υλι-
κά και τιμιότητα από τον αρχικό σπόρο μέ- one of the few restaurants in the capital that TOP: YIAMOURIS STUDIO / ANTONIS YIAMOURIS, BOTTOM: NIKOS KAMPOURIS
χρι το τελικό πιάτο. ntounias.gr faithfully adopts the farm-to-table approach.
At the first stop, in a two-storey neoclassical
building in Pagrati, the chef's table and the
SOIL open kitchen offer a high-quality gastronomic
choreography, while the experience is com-
ATHENS pleted at Soil's second stop, a private garden
| in Alepochori, with the Alepochori Experi-
From Pagrati to Alepochori and from Alepo- ence, in which, under the guidance of the chef
chori back to Pagrati, a Michelin star's throw and his father, mastro-Babi, guests come in-
away: The innovative gastronomic venture of to contact with nature, discovering the full-
Tasos Mantis, now also Michelin starred, is ness of pure ingredients. / Από το Παγκράτι
104
πολύ ιδιαίτερο χώρο στο παλιό οινοποιείο
της Συνεταιριστικής Κορινθιακής Σταφίδας,
τον αναγέννησε με σεβασμό και έστησε ένα
σπουδαίο εστιατόριο με εποχική λογική και
διαλεχτές πρώτες ύλες από τοπικούς προ-
μηθευτές, ακολουθώντας πάντα τα πρότυ-
πα της cucina povera. anamarestaurant.gr
NTOUNIAS
CHANIA
|
Perhaps the most important representative
of the slow-food trend, long before it became
fashionable. Surrounded by mountains where
Crete's unique indigenous cow breed grows,
Ntounias is much more than just a restaurant:
it is an educational farm, which gives you a first
taste of village life by participating in activities
and workshops such as milking animals, cur-
dling cheese, picking fruits and vegetables, and
harvesting. It's also a living museum of what
cooking was like long before electricity, with
wood-fired ovens and clay pots. Here, slow food
means respect for the rhythms of nature, sea-
sonal food with fresh ingredients and honesty
from the original grain to the final dish. / Ίσως
ο πιο σημαντικός πρεσβευτής της τάσης του
slow food, πολύ πριν γίνει μόδα. Περιτριγυ-
ρισμένος από βουνά στα οποία μεγαλώνει
η μοναδική αυτόχθονη φυλή αγελάδας της
Κρήτης, ο Ντουνιάς είναι πολλά περισσότε-
ρα από ένα απλό εστιατόριο. Είναι μια εκπαι-
δευτική φάρμα, η οποία σας δίνει μια πρώτη
γεύση της ζωής στο χωριό, συμμετέχοντας σε
δραστηριότητες και workshops, όπως το άρ-
μεγμα των ζώων, το πήξιμο του τυριού, το μά-
ζεμα φρούτων και λαχανικών, ο τρύγος. Είναι
επίσης ένα ζωντανό μουσείο του πώς ήταν η FRESH & RAW
μαγειρική πολύ πριν το ηλεκτρικό ρεύμα, με Top / Πάνω: Tasos Mantis, Soil.
ξυλόφουρνους και πήλινα σκεύη. Εδώ slow Bottom / Κάτω: Perivoli sti Vari.
food σημαίνει σεβασμός στους χρόνους της Right / Δεξιά: Gerousia.
φύσης, εποχικά φαγητά με ολόφρεσκα υλι-
κά και τιμιότητα από τον αρχικό σπόρο μέ- one of the few restaurants in the capital that TOP: YIAMOURIS STUDIO / ANTONIS YIAMOURIS, BOTTOM: NIKOS KAMPOURIS
χρι το τελικό πιάτο. ntounias.gr faithfully adopts the farm-to-table approach.
At the first stop, in a two-storey neoclassical
building in Pagrati, the chef's table and the
SOIL open kitchen offer a high-quality gastronomic
choreography, while the experience is com-
ATHENS pleted at Soil's second stop, a private garden
| in Alepochori, with the Alepochori Experi-
From Pagrati to Alepochori and from Alepo- ence, in which, under the guidance of the chef
chori back to Pagrati, a Michelin star's throw and his father, mastro-Babi, guests come in-
away: The innovative gastronomic venture of to contact with nature, discovering the full-
Tasos Mantis, now also Michelin starred, is ness of pure ingredients. / Από το Παγκράτι
104