Page 104 - 2board 61
P. 104
EAT, STAY, LOVE :




πολύ ιδιαίτερο χώρο στο παλιό οινοποιείο
της Συνεταιριστικής Κορινθιακής Σταφίδας,
τον αναγέννησε με σεβασμό και έστησε ένα
σπουδαίο εστιατόριο με εποχική λογική και
διαλεχτές πρώτες ύλες από τοπικούς προ-
μηθευτές, ακολουθώντας πάντα τα πρότυ-
πα της cucina povera. anamarestaurant.gr


NTOUNIAS

CHANIA
|
Perhaps the most important representative
of the slow-food trend, long before it became
fashionable. Surrounded by mountains where
Crete's unique indigenous cow breed grows,
Ntounias is much more than just a restaurant:
it is an educational farm, which gives you a first
taste of village life by participating in activities
and workshops such as milking animals, cur-
dling cheese, picking fruits and vegetables, and
harvesting. It's also a living museum of what
cooking was like long before electricity, with
wood-fired ovens and clay pots. Here, slow food
means respect for the rhythms of nature, sea-
sonal food with fresh ingredients and honesty
from the original grain to the final dish. / Ίσως
ο πιο σημαντικός πρεσβευτής της τάσης του
slow food, πολύ πριν γίνει μόδα. Περιτριγυ-
ρισμένος από βουνά στα οποία μεγαλώνει
η μοναδική αυτόχθονη φυλή αγελάδας της
Κρήτης, ο Ντουνιάς είναι πολλά περισσότε-
ρα από ένα απλό εστιατόριο. Είναι μια εκπαι-
δευτική φάρμα, η οποία σας δίνει μια πρώτη
γεύση της ζωής στο χωριό, συμμετέχοντας σε
δραστηριότητες και workshops, όπως το άρ-
μεγμα των ζώων, το πήξιμο του τυριού, το μά-
ζεμα φρούτων και λαχανικών, ο τρύγος. Είναι


επίσης ένα ζωντανό μουσείο του πώς ήταν η FRESH & RAW
μαγειρική πολύ πριν το ηλεκτρικό ρεύμα, με Top / Πάνω: Tasos Mantis, Soil.
ξυλόφουρνους και πήλινα σκεύη. Εδώ slow Bottom / Κάτω: Perivoli sti Vari.
food σημαίνει σεβασμός στους χρόνους της Right / Δεξιά: Gerousia.
φύσης, εποχικά φαγητά με ολόφρεσκα υλι-
κά και τιμιότητα από τον αρχικό σπόρο μέ- one of the few restaurants in the capital that TOP: YIAMOURIS STUDIO / ANTONIS YIAMOURIS, BOTTOM: NIKOS KAMPOURIS
χρι το τελικό πιάτο. ntounias.gr faithfully adopts the farm-to-table approach.
At the first stop, in a two-storey neoclassical
building in Pagrati, the chef's table and the
SOIL open kitchen offer a high-quality gastronomic
choreography, while the experience is com-
ATHENS pleted at Soil's second stop, a private garden
| in Alepochori, with the Alepochori Experi-
From Pagrati to Alepochori and from Alepo- ence, in which, under the guidance of the chef
chori back to Pagrati, a Michelin star's throw and his father, mastro-Babi, guests come in-
away: The innovative gastronomic venture of to contact with nature, discovering the full-
Tasos Mantis, now also Michelin starred, is ness of pure ingredients. / Από το Παγκράτι

104
   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109