Page 73 - teyxos_13
P. 73
MANi-fiCeNT CreATiVe ToGeTHer GourMeT GreeCe Kuzina for less
Mani-Mani, 10 falirou St., 2 Mazi, 48 Nikis St., Plaka. Aegli restaurant, Zappio Kuzina, 9 Adrianou St., Thissio,
Makrygianni. Tel.: +30 210 Tel.: +30 210 32222839 Garden. Tel.: +30 210 3369364 Tel.: +30 210 3240133
9218180 Giannis Baxevanis and ilias What exactly is the taste of With two menus priced at €15 and €19, Kuzina
By choosing the menu for Gogos, support creative Greek Greece? The answer is given offers contemporary Greek cuisine with an
€18 with a glass of wine or cuisine through their four each month at the Aegli, which amazing view of the Acropolis, provided the
the €30 menu for two, you special menus, with prices presents a tribute to local weather allows you to enjoy your meal on
will savour dishes such as ranging from €21 to €29 and cuisines.Εxperts in regional the lovely rooftop. The white-dominated
homemade ravioli stuffed with dishes that include handmade culinary traditions work interior too is relaxed and inviting. Here you
feta cheese and vegetable- pie with fennel and seasonal closely with Aegli’s own chef can savour dumplings filled with feta cheese
tomato sauce, grilled veal herbs accompanied by a to create the special menu mousse, spearmint and pomegranate sauce
meatballs with smoked yogurt, tahini and pomegranate of the month, featuring five or original fava beans from Santorini with
eggplant and yogurt cream, dip, or rooster pastitsada with courses with three glasses caper leaves and fresh tomato, as well as
or orzo with seafood in a matsata pasta and smoked of wine per person for just pork roasted in the oven for 12 hours with
shellfish sauce. | Επιλέγοντας graviera cheese. | Ο Γιάννης €25. | Τι γεύση έχει η Ελλάδα; lime and basil cream. You can also relish
είτε το μενού των €18 με ένα Μπαξεβάνης και ο Ηλίας Το ερώτημα απαντάται μία the taste of Kuzina at Ornos on Mykonos,
ποτήρι κρασί είτε το μενού Γώγος στηρίζουν την ελληνική εβδομάδα κάθε μήνα στην where it operates in the summer as a beach
των €30 για δύο άτομα, θα κουζίνα μέσα από τα τέσσερα Αίγλη, όπου πραγματοποιούνται resto in the Mykonos Ammos hotel.
δοκιμάσετε μανιάτικες γεύσεις ειδικά μενού τους, με τιμές γαστριμαργικά αφιερώματα στις Mε δύο μενού των €15 και €19 η Kuzina σερ-
όπως οι σπιτικές ραβιόλες με που κυμαίνονται από €21 τοπικές κουζίνες. Γνώστες των βίρει σύγχρονη ελληνική κουζίνα, αλλά και την
φέτα σε σάλτσα από μπριάμ έως €29 και γεύσεις, όπως η παραδόσεων συνεργάζονται Ακρόπολη στο πιάτο, εφόσον ο καιρός σάς επι-
λαχανικών, τα μπιφτεκάκια με χειροποίητη πίτα με μάραθο με τον σεφ της Αίγλης, τρέπει να καθίσετε στην ταράτσα. Ανάλαφρη
κρέμα καπνιστής μελιτζάνας και χόρτα εποχής με ντιπ διαμορφώνοντας το ειδικό και ευχάριστη είναι και η ολόλευκή της σάλα,
και το γιουβετσάκι με γαρίδες, από γιαούρτι, ταχίνι και ρόδι μενού του μήνα, που προσφέρει όπου θα δοκιμάσετε γεύσεις όπως οι λουκου-
καλαμάρι και μύδια σε σάλτσα ή ο κόκορας παστιτσάδα με πέντε πιάτα και τρία ποτήρια μάδες με μους φέτας, δυόσμο και σος ροδιού
οστρακοειδών. μακαρόνι ματσάτα και γραβιέρα. κρασί έναντι €25. ή γνήσια φάβα Σαντορίνης με καππαρόφυλλα
και φρέσκια ντομάτα αλλά και το χοιρινό ψη-
μένο στο φούρνο για 12 ώρες, με κρέμα από
μοσχολέμονο και βασιλικό. Γεύση από Kuzina
μπορείτε να πάρετε και στον Ορνό της Μυκό-
νου, όπου λειτουργεί ως beach-restο στο χώρο
του ξενοδοχείου Mykonos Ammos.
Take a Boe
Botrini’s, 24b Vasileos Georgiou B St., Halandri. Tel.: +30 210 6857323-4
‘Kitchen Nightmare’ becomes... a dream on a plate, with unexpected combinations of flavours and tex-
tures. You will get a satisfactory taste of the creative skills of chef Ettore Botrini by opting for the BOE
menu at €40 per person including a half bottle of wine. We bow to his Corfiot fritto mistro, served with
feta cheese ‘snow’ and stuffed sardine. The same creative flair is evident in the desserts, such as the
goat cheese ice cream with tomato jam and lemon cream. | Ο Εφιάλτης στην κουζίνα γίνεται... όνειρο
στο πιάτο, με απρόσμενους συνδυασμούς γεύσεων και υφών. Δοκιμάστε τη δημιουργική κουζίνα του σεφ
Έκτορα Μποτρίνι μέσα από το μενού BOE, το οποίο στοιχίζει 40€ μαζί με μισή φιάλη κρασί. Υποκλινόμα-
στε στην κερκυραϊκή φριτούρα, σερβιρισμένη με «χιόνι» φέτας και σαρδέλα γεμιστή. Εξίσου ευφάνταστα
είναι και τα επιδόρπια, όπως το παγωτό από κατσικίσιο τυρί με μαρμελάδα ντομάτας και κρέμα λεμόνι.
73
Mani-Mani, 10 falirou St., 2 Mazi, 48 Nikis St., Plaka. Aegli restaurant, Zappio Kuzina, 9 Adrianou St., Thissio,
Makrygianni. Tel.: +30 210 Tel.: +30 210 32222839 Garden. Tel.: +30 210 3369364 Tel.: +30 210 3240133
9218180 Giannis Baxevanis and ilias What exactly is the taste of With two menus priced at €15 and €19, Kuzina
By choosing the menu for Gogos, support creative Greek Greece? The answer is given offers contemporary Greek cuisine with an
€18 with a glass of wine or cuisine through their four each month at the Aegli, which amazing view of the Acropolis, provided the
the €30 menu for two, you special menus, with prices presents a tribute to local weather allows you to enjoy your meal on
will savour dishes such as ranging from €21 to €29 and cuisines.Εxperts in regional the lovely rooftop. The white-dominated
homemade ravioli stuffed with dishes that include handmade culinary traditions work interior too is relaxed and inviting. Here you
feta cheese and vegetable- pie with fennel and seasonal closely with Aegli’s own chef can savour dumplings filled with feta cheese
tomato sauce, grilled veal herbs accompanied by a to create the special menu mousse, spearmint and pomegranate sauce
meatballs with smoked yogurt, tahini and pomegranate of the month, featuring five or original fava beans from Santorini with
eggplant and yogurt cream, dip, or rooster pastitsada with courses with three glasses caper leaves and fresh tomato, as well as
or orzo with seafood in a matsata pasta and smoked of wine per person for just pork roasted in the oven for 12 hours with
shellfish sauce. | Επιλέγοντας graviera cheese. | Ο Γιάννης €25. | Τι γεύση έχει η Ελλάδα; lime and basil cream. You can also relish
είτε το μενού των €18 με ένα Μπαξεβάνης και ο Ηλίας Το ερώτημα απαντάται μία the taste of Kuzina at Ornos on Mykonos,
ποτήρι κρασί είτε το μενού Γώγος στηρίζουν την ελληνική εβδομάδα κάθε μήνα στην where it operates in the summer as a beach
των €30 για δύο άτομα, θα κουζίνα μέσα από τα τέσσερα Αίγλη, όπου πραγματοποιούνται resto in the Mykonos Ammos hotel.
δοκιμάσετε μανιάτικες γεύσεις ειδικά μενού τους, με τιμές γαστριμαργικά αφιερώματα στις Mε δύο μενού των €15 και €19 η Kuzina σερ-
όπως οι σπιτικές ραβιόλες με που κυμαίνονται από €21 τοπικές κουζίνες. Γνώστες των βίρει σύγχρονη ελληνική κουζίνα, αλλά και την
φέτα σε σάλτσα από μπριάμ έως €29 και γεύσεις, όπως η παραδόσεων συνεργάζονται Ακρόπολη στο πιάτο, εφόσον ο καιρός σάς επι-
λαχανικών, τα μπιφτεκάκια με χειροποίητη πίτα με μάραθο με τον σεφ της Αίγλης, τρέπει να καθίσετε στην ταράτσα. Ανάλαφρη
κρέμα καπνιστής μελιτζάνας και χόρτα εποχής με ντιπ διαμορφώνοντας το ειδικό και ευχάριστη είναι και η ολόλευκή της σάλα,
και το γιουβετσάκι με γαρίδες, από γιαούρτι, ταχίνι και ρόδι μενού του μήνα, που προσφέρει όπου θα δοκιμάσετε γεύσεις όπως οι λουκου-
καλαμάρι και μύδια σε σάλτσα ή ο κόκορας παστιτσάδα με πέντε πιάτα και τρία ποτήρια μάδες με μους φέτας, δυόσμο και σος ροδιού
οστρακοειδών. μακαρόνι ματσάτα και γραβιέρα. κρασί έναντι €25. ή γνήσια φάβα Σαντορίνης με καππαρόφυλλα
και φρέσκια ντομάτα αλλά και το χοιρινό ψη-
μένο στο φούρνο για 12 ώρες, με κρέμα από
μοσχολέμονο και βασιλικό. Γεύση από Kuzina
μπορείτε να πάρετε και στον Ορνό της Μυκό-
νου, όπου λειτουργεί ως beach-restο στο χώρο
του ξενοδοχείου Mykonos Ammos.
Take a Boe
Botrini’s, 24b Vasileos Georgiou B St., Halandri. Tel.: +30 210 6857323-4
‘Kitchen Nightmare’ becomes... a dream on a plate, with unexpected combinations of flavours and tex-
tures. You will get a satisfactory taste of the creative skills of chef Ettore Botrini by opting for the BOE
menu at €40 per person including a half bottle of wine. We bow to his Corfiot fritto mistro, served with
feta cheese ‘snow’ and stuffed sardine. The same creative flair is evident in the desserts, such as the
goat cheese ice cream with tomato jam and lemon cream. | Ο Εφιάλτης στην κουζίνα γίνεται... όνειρο
στο πιάτο, με απρόσμενους συνδυασμούς γεύσεων και υφών. Δοκιμάστε τη δημιουργική κουζίνα του σεφ
Έκτορα Μποτρίνι μέσα από το μενού BOE, το οποίο στοιχίζει 40€ μαζί με μισή φιάλη κρασί. Υποκλινόμα-
στε στην κερκυραϊκή φριτούρα, σερβιρισμένη με «χιόνι» φέτας και σαρδέλα γεμιστή. Εξίσου ευφάνταστα
είναι και τα επιδόρπια, όπως το παγωτό από κατσικίσιο τυρί με μαρμελάδα ντομάτας και κρέμα λεμόνι.
73