Page 71 - teyxos_13

 

 

 

 

 

Page 71 - teyxos_13
P. 71
Nobu on a budget

Matsuhisa, 40 Apollonos St., Astir Palace Vouliagmeni. Tel.: +30 210 8960510

When one of the world’s leading restaurants expands its culinary offerings by adding a more af-
fordable menu, it is clear that we are witnessing the birth of a new global gastronomic trend. The
Omakase Menu costs €50 and so – by paying almost half the normal price – you can savour dishes
with the signature of Nobuyuki Matsuhisa, such as his celebrated black cod with yuzu miso, cevi-
che seafood and sushi. Romantics might like to time their meal to coincide with the often spectac-
ular sunset, and if you have children, take them along for lunch on Saturday or Sunday up to mid-
May and introduce them to the delights of fusion Japanese cuisine from the special kids’ menu.
Όταν ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του πλανήτη εμπλουτίζει τη βεντάλια των επιλογών με ένα
οικονομικό μενού, είναι πλέον προφανές πως βρισκόμαστε μπροστά στην ανατολή μιας παγκόσμι-
ας γαστρονομικής τάσης. Το Menu Omakase κοστίζει €50 και έτσι, πληρώνοντας σχεδόν το 1/2 του
τυπικού λογαριασμού, μπορείτε να απολαύσετε πιάτα με την υπογραφή του Nobuyuki Matsuhisa,
όπως ο διάσημος μπακαλιάρος black cod με sweet miso sauce, το σεβίτσε θαλασσινών αλλά και
ίσως το πιο εκλεκτό σούσι του κόσμου. Οι ρομαντικοί συντονίστε το δείπνο σας με την ώρα του
εντυπωσιακού ηλιοβασιλέματος, ενώ, αν έχετε παιδιά, πάρτε τα μαζί σας ένα μεσημέρι Σαββάτου
ή Κυριακής μέχρι τα μέσα Μαΐου για να γνωριστούν με τη fusion γιαπωνέζικη κουζίνα μέσα από
το ειδικό παιδικό μενού.

MILOS RESTAURANT BY NIKOS MAMALOS eat treats circa 1928 MiloS & More

Vassilenas, 72 Aitolikou & Vitolion Sts., Piraeus. Milos restaurant, Hilton Athens Hotel, 46 Vassilissis Sofias
Tel.: +30 210 4612457 Ave. Tel.: +30 210 7244400

When others follow, Vassilenas smiles, one the first restaurants to introduce
for this historic restaurant in Piraeus affordable gastronomy in Greece. The lunch
has been offering a degustation menu menu costs €27.45 and features clarity of
from as early as 1928. Today, Vassilenas flavours based on the freshest ingredients.
proposes an affordable menu of culinary Choose from dishes such as sea bass
artistry which costs just €19.50 and carpaccio with thyme and lemon, saganaki
includes a trio of appetisers, barley- mussels with beer and feta cheese, fresh
shaped pasta with fresh mushrooms fish of the day and grilled chicken from
and truffle oil, beef burger with beetroot Naxos with olive oil and oregano dressing.
ketchup, cream cheese and thin potato Από τους πρωτοπόρους της προσιτής
slices. As summer draws near, the γαστρονομίας στην Ελλάδα, το lunch menu
menu will be enriched with seafood του στοιχίζει €27,45 και πρεσβεύει καθαρές
items. However, it may be worth γεύσεις και ολόφρεσκες πρώτες ύλες.
choosing the degustation menu of 10 Επιλέγετε ανάμεσα στο λαβράκι carpaccio
dishes for €30, which features mouth- με θυμάρι και λεμόνι, τα μύδια σαγανάκι με
watering temptations like anchovies μπίρα και φέτα «της χήρας», το ψάρι ημέρας
marinated in tomato jam and fresh στη σχάρα και το ναξιώτικο κοτόπουλο με
grilled squid with smoked eggplant. λαδορίγανη.
Όταν οι άλλοι ακολουθούν, ο Βασίλαινας
γελάει, καθώς το ιστορικό εστιατόριο
του Πειραιά διέθετε menu degustation
ήδη από το 1928. Σήμερα προτείνει
ένα μενού προσιτής γαστρονομίας, το
οποίο στοιχίζει €19,50 και περιλαμβάνει
μια τριλογία ορεκτικών, κριθαρότο με
φρέσκα μανιτάρια και λάδι τρούφας και
μοσχαρίσιο burger με κέτσαπ παντζαριού,
κρέμα τυριού και «άχυρο» πατάτας. Όσο
πλησιάζει το καλοκαίρι, το μενού θα
εμπλουτίζεται με θαλασσινά στοιχεία.
Ωστόσο, ίσως αξίζει να επιλέξετε το menu
degustation 10 πιάτων, το οποίο στοιχίζει
€30 και περιλαμβάνει εξαιρετικές
προτάσεις, όπως ο γαύρος μαρινάτος
σε μαρμελάδα ντομάτας και το φρέσκο
καλαμαράκι ψητό με καπνιστή μελιτζάνα.

71
   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76