Page 142 - teyxos_13
P. 142
Lindos Periklis Merakos (2)
Arhontiko
As soon as you arrive at this impressive house,
you will face the following dilemma: inside or
out? You will be rewarded regardless of your
choice, since the cobbled garden boasts views of
the Acropolis and Ancient Theatre of Lindos,
while the interiors feature luxurious chandeliers
and 200 year-old wood trunks. As always, the real
treasures come from the kitchen: chef Dimitris
Deledimitriou creates delectable dishes using
fresh, local produce. Do not miss the steak with
tentura sauce and finish with the dark-chocolate
ganache smothered with white chocolate.
Περνώντας στο επιβλητικό καπετανόσπιτο,
θα νιώσετε καλεσµένος σε γιορτή µιας άλλης
εποχής από το γραφικό εσωτερικό του µε
τους πολυέλαιους και τα 200 ετών µπαούλα.
Οι πραγµατικοί θησαυροί όµως θα έρθουν
στο τραπέζι σας µε το µεράκι του Δηµήτρη
Δηληδηµητρίου, που ξεκινά κάθε πρωί για να
επιλέξει φρέσκα ψάρια, αστακούς και γαρίδες
για τις συνταγές του. Σταθερή αξία, η κουζίνα
του µε λινδιακά ντολµαδάκια, µπουρέκια
µελιτζάνας, ψαρονέφρι µε ανθότυρο, φλογέρες
γεµιστές µε σιρόπι µπαλσάµικο, φέτα και
θυµάρι, καθώς και τα δαµάσκηνα µε τυρί
Φιλαδέλφεια τυλιγµένα µε µπέικον, ένα πιάτο
που εδώ και οκτώ χρόνια δίνεται πρώτο στις
παραγγελίες. Η δεξιοτεχνία του φαίνεται
επίσης και στη γλυκιά απόλαυση Γκανάζ µε
κουβερτούρα και επικάλυψη σοκολάτας.
-Lindos, tel: 22440 31992
142
Arhontiko
As soon as you arrive at this impressive house,
you will face the following dilemma: inside or
out? You will be rewarded regardless of your
choice, since the cobbled garden boasts views of
the Acropolis and Ancient Theatre of Lindos,
while the interiors feature luxurious chandeliers
and 200 year-old wood trunks. As always, the real
treasures come from the kitchen: chef Dimitris
Deledimitriou creates delectable dishes using
fresh, local produce. Do not miss the steak with
tentura sauce and finish with the dark-chocolate
ganache smothered with white chocolate.
Περνώντας στο επιβλητικό καπετανόσπιτο,
θα νιώσετε καλεσµένος σε γιορτή µιας άλλης
εποχής από το γραφικό εσωτερικό του µε
τους πολυέλαιους και τα 200 ετών µπαούλα.
Οι πραγµατικοί θησαυροί όµως θα έρθουν
στο τραπέζι σας µε το µεράκι του Δηµήτρη
Δηληδηµητρίου, που ξεκινά κάθε πρωί για να
επιλέξει φρέσκα ψάρια, αστακούς και γαρίδες
για τις συνταγές του. Σταθερή αξία, η κουζίνα
του µε λινδιακά ντολµαδάκια, µπουρέκια
µελιτζάνας, ψαρονέφρι µε ανθότυρο, φλογέρες
γεµιστές µε σιρόπι µπαλσάµικο, φέτα και
θυµάρι, καθώς και τα δαµάσκηνα µε τυρί
Φιλαδέλφεια τυλιγµένα µε µπέικον, ένα πιάτο
που εδώ και οκτώ χρόνια δίνεται πρώτο στις
παραγγελίες. Η δεξιοτεχνία του φαίνεται
επίσης και στη γλυκιά απόλαυση Γκανάζ µε
κουβερτούρα και επικάλυψη σοκολάτας.
-Lindos, tel: 22440 31992
142