Page 146 - teyxos_13

 

 

 

 

 

Page 146 - teyxos_13
P. 146
07 1

Molyvos Lesvos
Captain’s Table
The Ottomans used to call her the « garden of the
empire» due to its rich produce. Today the island is
offering the original experience of traditional Greek
cuisine, balancing perfectly land and sea.

Οι Οθωμανοί την ονόμαζαν «το περιβόλι της αυτοκρατορίας»,
εξαιτίας της πλούσιας παραγωγής της. Σήμερα το νησί προσφέρει
την αυθεντική εμπειρία τού παραδοσιακού ελληνικού τραπεζιού,
που ισορροπεί άριστα μεταξύ στεριάς και θάλασσας.

There is nothing more authentic δεν υπάρχει τίποτα πιο αυθεντικό octopus, local cheese pies made with 1. At Captain’s Table
than enjoying delicious seafood από το να απολαμβάνεις ψάρι και handmade pastry, soutzoukakia and you can taste the jems
on the quay after a long day at the θαλασσινά στο μουράγιο. Αυτή fried courgette flowers. However, of the Aegean sea |
beach. This 18-year old taverna η 18χρονη ταβέρνα έχει δική it is the decor that steals the show: Στο Captain’s Table
even has its own trawler that της τράτα, που την προμηθεύει marble tables, ornate hand-carved το τιμόνι κρατούν οι
supplies it with daily fresh fish, με φρέσκα θαλασσινά, όπως mirrors and leather seats add a θησαυροί του Αιγαίου.
which may include red snapper, sea μπαρμπούνια, φαγκρί και αστακό. touch of old-school authenticity. 2,3. Ermis, the old
bream or even lobster. Alternatively, Εναλλακτικά απολαύστε μεζέδες Η Λέσβος φημίζεται για το ούζο Turkish coffee shop is
opt for the inventive mix of meze όπως πικάντικες μελιτζάνες, της, οπότε μια επίσκεψη σε now a traditional ouzeri
dishes, such as the spicy aubergine χταποδάκι ψητό, καπνιστό ουζερί είναι απαραίτητη. Αέρας with homey food and
slices, grilled octopus and smoked σκουμπρί με ελιές ή δοκιμάστε Σμύρνης φυσάει στο ουζερί vintage decoration
mackerel with olives, or try the αρνάκι με ρίγανι, σκόρδο και λεμόνι. Ερμής, που για πολλά χρόνια ήταν | Το παλιό τούρκικο
roast lamb with oregano, garlic and τούρκικο καφενείο. Σήμερα στο καφενείο μετατράπηκε
lemon for more earthy flavours. -Molyvos, Tel: 22530 71241 μενού θα βρείτε τοπικά εδέσματα σε παραδοσιακό ουζερί
Έπειτα από μια μέρα στην παραλία και μεσογειακές γεύσεις, ενώ με σπιτικές γεύσεις και
Mytilini οι σπεσιαλιτέ περιλαμβάνουν vintage διακόσμηση.
2 Ermis Ouzeri χταπόδι μαγειρεμένο με κρασί,
τυρόπιτες με χειροποίητο Captain’s Table (1), Ermis Ouzeri (1)
Lesbos is famed for its ouzo, so φύλλο, σουτζουκάκια και
visitors must go to an ouzeri κολοκυθοανθούς τηγανητούς. Το
(ouzo bar) at least once. A breath ντεκόρ κλέβει την παράσταση:
of Smyrna blows through Ermis μαρμάνινα τραπέζια, καθρέφτες
Ouzeri, which used to be a Turkish σκαλιστοί στο χέρι και δερμάτινες
coffee house for many years; today καρέκλες προσθέτουν μια νότα
local delicacies and Mediterranean νοσταλγικής αυθεντικότητας.
flavours dominate the menu, and
specials include the wine-cooked -Mytilini, Tel: 22510 26232

146
   141   142   143   144   145   146   147   148   149   150   151