Page 122 - 2board 41

 

 

 

 

 

Page 122 - 2board 41
P. 122
CHΛPTEɌ 3 M AY-J U L 2018

GASTRONOMY

FOR THE VIEW εστιατορίου GB Roof Garden δημιουργεί FOR STREET FOOD
ήρεμη ατμόσφαιρα, ενώ για το δείπνο η
| κοσμοπολίτικη αύρα του γίνεται πλέον |
αισθητή όταν ανάβουν τα φώτα της πόλης.
In the most ideal position on the eighth floor, Το βραβευμένο, τέσσερις συνεχείς χρονιές Walking in the centre’s alleys, after a long
the uninterrupted view of the Acropolis, από το περιοδικό Wine Spectator, GB visit to the ancient ruins and a visit to the
and Lycabettus hill is truly enchanting at all Roof Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη nearby museums, a stop for hearty sandwich,
hours. For lunch, the elegant and hospitable Βρεταννία είναι επίσης και το ξεχωριστό a piece of traditional pie, is almost a given.
environment of the GB Roof Garden μέρος, όπου θα γευθείτε τις δημιουργίες του However, the experience of Athens street
Restaurant & Bar, creates a calm atmosphere, ταλαντούχου Αστέριου Κουστούδη, ο οποίος food begins with a pork souvlaki and a piece
while for dinner, its cosmopolitan aura είναι ο executive chef του Ξενοδοχείου of bread, as its traditionally served by Elvis
becomes apparent, as the city’s lights turn on. Μεγάλη Βρεταννία και του King George. in Metaxourghio (29 Plateon Str.), travels
Having won an award for four consecutive Έχει ως φιλοσοφία τη λιτή κουζίνα, με to countries and cuisines bringing ethnic
years from Wine Spectator magazine, Hotel έμφαση στην καλή ποιότητα των πρώτων influences, like the new Tuk Tuk Thai Street
Grande Bretagne's GB Roof Garden is also the υλών και την άριστη τεχνική, με στόχο Food in Koukaki (40 Veikou Str.), embraces
special place where you can taste the creations καθαρές γεύσεις για εξαιρετικό αποτέλεσμα. the gastronomic trends and makes them
of the talented Asterios Koustoudis, who’s the Με πολυετή εμπειρία στη μεσογειακή και soar, like the newly arrived bao buns (Asian
Executive Chef of the Hotel Grande Bretagne ελληνική γαστρονομία, έρχεται να δώσει steamed bread rolls) which you’ll find in the
and King George hotel. Its philosophy is a μια σύγχρονη νότα στην κουζίνα των δύο also new canteen named Mr. Pug’s Canteen
simple cuisine, with an emphasis on the high πολυτελών ξενοδοχείων, που αντανακλά in Chalandri (6 Katsoulieri Str.). And for
quality of the ingredients and the excellent τις γεύσεις κάθε εποχής. GB Roof Garden those who vote for local products, you
technique, with the ultimate goal being clean Restaurant & Bar, gbroofgarden.gr can take yourself to the Kostarelos deli in
flavours for an exquisite result. With many Kolonaki, to enjoy modern delicacies with
years of experience in Mediterranean and local cheeses among other things (30-32
Greek gastronomy, he has given a modern Patr. Ioakim Str.). Περπατώντας στα στενά
twist to the menus of both hotels, capturing του κέντρου, μετά από μακρά περιήγηση
the essence of each season. / Στην πιο ιδανική στα αρχαία και μια επίσκεψη στα γύρω
θέση, η απρόσκοπτη θέα του προς την μουσεία, είναι σχεδόν αυτονόητη μια
Ακρόπολη και το Λυκαβηττό από τον 8ο στάση για ένα χορταστικό σάντουιτς ή ένα
όροφο είναι πραγματικά μαγευτική όλες κομμάτι παραδοσιακή πίτα. Η εμπειρία
τις ώρες της ημέρας. Για μεσημεριανό, πάντως του street food στην Αθήνα ξεκινά
το κομψό και φιλόξενο περιβάλλον του από ένα καλαμάκι χοιρινό με ψωμάκι,

122
   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127