Page 122 - 2BOARD 33
P. 122
Abythseunsshi 1971

It's wraped, it's delicious, Athenians love it and it begins with "su-". But it Michiko, the first
isn't souvlaki. | Είναι τυλιχτό, πεντανόστιμο, οι αθηναίοι το λατρεύουν κι αρχίζει Japanese restaurant,
από «σου-». Κι όμως, δεν είναι το σουβλάκι.
opens in Plaka by
Eyko Kinebuchi and her
mother. As she herself has
said, "In those years, Greeks
didn't trust sushi. We had almost
no Greek customers." | Το πρώτο ιαπωνικό
εστιατόριο, το Michiko, ανοίγει στην Πλάκα από
την Eyko Kinebuchi και τη μητέρα της. Όπως
έχει πει η ίδια: «Εκείνα τα χρόνια, οι Έλληνες
δεν εμπιστεύονταν το σούσι. Δεν είχαμε σχεδόν
κανέναν Έλληνα πελάτη».

2000 2000

In Kifisia, Square Sushi manages not only to On the doorstep of the new millennium, sushi becomes viral, the biggest food
"square the circle" but also to put sushi in the trend of the times. Maki rolls and nigiri are served even at the tables of famous
homes of the northern suburbs, as it offers clubs of the times, such as Venue of Vasilis Tsilihristos. | Στο κατώφλι της νέας
delivery service. | Στην Κηφισιά, το Square χιλιετίας, το σούσι γίνεται viral, το μεγαλύτερο food trend της εποχής. Maki rolls
Sushi καταφέρνει όχι μόνο να «τετραγωνίσει
τον κύκλο», αλλά και να βάλει το σούσι και nigiri σερβίρονται μέχρι και στα τραπέζια των διάσημων club της εποχής,
στα σπίτια των βορείων προαστίων, καθώς όπως στο Venue του Βασίλη Τσιλιχρήστου.
προσφέρει και υπηρεσία delivery.
INFO: squaresushi.gr

2001 2008 2012

Getting away from the gastronomical norms, Finally, the capital gets its own restaurant with the famous chef Nobu Matsuhisa's In the northern suburbs the sushi fashion keeps trending,
Freud Oriental, which is still in the same neo- signature. The high-end Matsuhisa Athens says ''namaste'' from inside the Astir with new restaurants appearing almost every season. One
classical building in Xenokratous street in Kolonaki, Palace hotel in Vouliagmeni and introduces its internationally famous black
approaches sushi with respect but also creativity. haddock with sweet miso sauce to the greek public. | Επιτέλους, η that stands out is Oozora, which in 2014 tested its mettle
In its pluses, the fresh ingredients and the excellent πρωτεύουσα αποκτά το δικό της εστιατόριο, με την υπογραφή in Nikkei, an inventive fusion of Japanese and Peruvian
implementation of the imaginative dishes, such του διάσημου chef, Nobu Matsuhisa. Το κορυφαίο flavours. | Στα βόρεια προάστια, η μόδα του σούσι καλά
as Aji tataki. | Ξεφεύγοντας από τη γαστρονομική Matsuhisa Athens λέει ''namaste'' μέσα από το κρατεί, με νέα εστιατόρια να ξεπηδούν σχεδόν κάθε σεζόν.
ξενοδοχείο Astir Palace στη Βουλιαγμένη και
πεπατημένη, το Freud Oriental, που μέχρι συστήνει στο ελληνικό κοινό τον διεθνούς Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το Oozora, το οποίο
και σήμερα βρίσκεται στο ίδιο νεοκλασικό, φήμης μαύρο μπακαλιάρο του με γλυκιά σος το 2014 δοκιμάζει τις
miso. INFO: matsuhisaathens.com δυνάμεις του και στο
στην οδό Ξενοκράτους, στο Κολωνάκι,
προσεγγίζει το σούσι με σεβασμό αλλά Nikkei, ένα ευρηματικό
fusion ιαπωνικών
και δημιουργικότητα. Στα ατού του, οι και περουβιανών
φρέσκες πρώτες ύλες και η άρτια γεύσεων.
εκτέλεση των ευφάνταστων INFO: oozora.gr
πιάτων, όπως το Aji tataki.
INFO: 21 Xenokratous Str.,
Kolonaki

122
   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127