Page 76 - 2board 28
P. 76
The
Clumsies

30 Praxitelous str., +30 210 3232682

The bar project from Vasilis Kyritsis, Nikos Bakoulis and the
team behind Theory (Lefteris Georgopoulos, Yiorgos Kesaris,
Thanasis Tsounakas) was only recently launched but it’s been
in the making for so long that it feels like it’s always been
there. A cleverly laid out space, great attention to detail and
an imaginative list full of tantalising drinks including non
alcoholic Negronis and Gin & Tonics. It was definitely the most
talked about opening! | Το project bar των Clumsies, το οποίο
υπογράφεται από τους Βασίλη Κυρίτση, Νίκο Μπάκουλη
και την ομάδα του Theory (Λευτέρη Γεωργόπουλου, Γιώργου
Καίσαρη, Θανάση Τσουνάκα), μας συστήθηκε πολύ πρόσφατα,
συζητιέται ωστόσο τόσο καιρό, που μοιάζει να ήταν πάντα
εκεί. Έξυπνα διαμορφωμένος χώρος, προσεγμένο concept
σε κάθε λεπτομέρειά του και μία ιδέα που υπόσχεται να μας
συστήσει σε έναν ευρηματικό κατάλογο, γεμάτο με προτάσεις
που θα ταρακουνούν όλες τις αισθήσεις μας ή που θα μας
εντυπωσιάζουν ακόμα και με non alcohol... Negroni ή Gin &
Tonic. Σίγουρα ήταν το opening που συζητήθηκε περισσότερο!

Best Cocktail Bar Best Concept Menu λόγων μας ιντρίγκαραν με τις προτάσεις σε cocktail,
που βασίζονται στην εποχικότητα. Ανεξαρτήτως επο-
42 The Gin Joint χής, εδώ ξέρεις πως ο Δημήτρης Κιάκος και η ομάδα
του θα έχουν πάντα κάτι νέο να προτείνουν.
Their consistency and attention to detail won Yet again we were intrigued by the imaginative, up to 1 Christou Lada Str., +30 210 3218646, theginjoint.gr
me over for another year. 42 is a must on your date suggestions and the seasonal pop-up menus.
bar crawl for any Athenian or visitor to the city. Whether it’s summer, fall or Christmas, you know Best Classic Cocktails
Christos Chouseas, Elias Marinakis and the rest that Dimitris Kiakos and his team will always have
of the team are not deterred by fads and don’t something new to bring to the table. | Για ακόμα μία Mario Basso - Barreldier
rest on their laurels; quite the opposite, they φορά η ευρηματικότητα, οι up to date προτάσεις και
keep offering popular innovative combinations. το απόλυτα συγχρονισμένο timing των pop up κατα- When talking classic cocktail recipes, one of the first
Για άλλη μία χρονιά η συνέπεια και η σημασία στη things that spring to mind is vermouth. Mario Basso’s
λεπτομέρεια κέντρισαν -και κέρδισαν- το ενδι- vermouths are not only homemade but super tasty
αφέρον μας. Το 42 πλέον είναι μία must στάση as well, hence picking him for this category. Why
για κάθε Αθηναίο ή επισκέπτη της πόλης, με τον this year? Barreldier is his brand new bar, chic and
Χρήστο Χουσέα, τον Ηλία Μαρινάκη και την υπό- ideal for the classic drink lovers who can try aged
λοιπη ομάδα να αποδεικνύουν καθημερινά πως versions of their favourite cocktails from the many
δεν εφησυχάζουν, δεν επηρεάζονται από μόδες barrels all around. | Όταν ακούμε για «κλασικές συ-
και παράλληλα προσφέρουν καινοτόμους συνδυ- νταγές» σε cocktail, ένα από τα πρώτα πράγματα που
ασμούς που αρέσουν σε όλους. μας έρχεται στο μυαλό είναι το βερμούτ. Τα βερμούτ
3 Κolokotroni Str., +30 6948242455 του Mario Basso δεν είναι μόνο σπιτικά αλλά και πε-

76
   71   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81