Page 81 - 2board 28

 

 

 

 

 

Page 81 - 2board 28
P. 81
5 Places
we love for
cocktails and
a great meal

Baba Au Rum 1

6 klitiou str., +30 211 7109140, babaaurum.com The Dalliance House The neoclassical building in Kifissia,
has become an extremely attractive bar-restaurant. Chef
The Athens rum Mecca is clearly the pack leader when it comes to Tiki cocktails as well. Thanos Avgeria Stoupaki offers an imaginative menu of finger food
Prounarous, Elias Stergiopoulos and Nikos Gartzolakis know how to impress all palates who are after Mai that perfectly suits the venue’s young and trendy concept.
Tais, Zombies or anything else that Donn Beach would be proud of. | Η Μέκκα στο ρούμι στην Αθήνα Το νεοκλασικό κτίριο στην Κηφισιά έγινε ένα πολύ
δεν θα μπορούσε παρά να διατηρήσει τα σκήπτρα των καλύτερων προτάσεων σε Tiki cocktail για γοητευτικό bar-restaurant. Άψογα coctails κι ευφάνταστο
ακόμα μία χρονιά. Οι Θάνος Προυνάρους, Ηλίας Στεργιόπουλος και Νίκος Γαρτζολάκης ξέρουν πώς μενού από finger food, διά χειρός της σεφ Α. Στουπάκη.
να εντυπωσιάζουν γευστικά κάθε ουρανίσκο, που αναζητά με απλά λόγια ό, τι καλύτερο σε Mai Tai,
Zombie και ό,τι άλλο θα έκανε περήφανο τον Donn Beach. 2

Best Creative Bartender γωνισμού cocktail World Class (στον οποίο είναι Hytra Chef Tasos Mantis and the presence of Yiannis
για 3η χρονιά φιναλίστ), τον είδαμε να ανακαλεί Korovesis behind the bar offer the perfect combination of
Stefanos Draganidakis μνήμες από το παρελθόν μέσα από το cocktail drink and food in a comfortable space. | Ο διακεκριμένος
του. Και μάλιστα μέσα από μία συνταγή, η οποία σεφ Τάσος Μάντης μαζί με τον Γιάννη Κοροβέση πίσω από
In the recent heats for the international World περιείχε Madeira, ξίδι από λωτό, μπίρα Guinness την μπάρα αποτελούν ένα δυναμικό ντουέτο, που παντρεύει το
Class cocktail competition, where he was a finalist και σκόνη από μπανάνα, σε απόλυτη ισορροπία με ποτό και το φαγητό σε ένα χώρο που εξελίσσεται διαρκώς, με
for the third year running, he produced a recipe το Johnnie Walker Gold Label Reserve, το οποίο επίκεντρο την μπάρα στο κέντρο και την υπέροχη θέα από την
reminiscent of times gone by; Madeira wine, κυριαρχούσε. Την προηγούμενη σεζόν τον είδαμε ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
lotus vinegar, Guinness and banana dust perfectly στον ίδιο διαγωνισμό να προτείνει ταυτόχρονα 3
balanced with Johnnie Walker Gold Label Reserve διαφορετικά είδη Dry Martini, φτιαγμένα με ένα 3
which was the star flavour. The previous year, as on the spot βερμούτ από Gewurztraminer κρα-
part of the same competition, he produced three σί. Λίγους μήνες αργότερα εμπνεύστηκε και πάλι Cinco Chef Dimitris Katrivesis creates dishes oozing with
different types of Dry Martini made with an on μία on the spot συνταγή -την οποία μάλιστα συ- aromas, intense flavour and passion, which pair nicely with
the spot vermouth from Gewurztraminer wine. νόδευσε και με ένα πιάτο- και παρουσίασε ένα the delicious cocktails that leave the bar, in a venue with
A few months later he came up with another on cocktail, φτιαγμένο ριψοκίνδυνα, με συστατικά, a laid back atmosphere where a good time is guaranteed.
the spot recipe for a cocktail and a side dish; a μεταξύ άλλων, Cardhu 18 ετών, αλατόνερο και Ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης δημιουργεί πιάτα γεμάτα
risk taking cocktail made with, among others, 50ml νερού. Ο κύριος Δραγανιδάκης δεν είναι αρώματα, έντονες γεύσεις και προσωπικότητα, τα οποία
an 18 year old Cardhu, salt water and 50ml of μόνο ένα από τα πιο creative ταλέντα του μπαρ ταιριάζουν με τα cocktails που προτείνει το μπαρ σε έναν
water. Mr Draganidakis is not only one of the most αλλά κι ένας αψεγάδιαστος bartender, ο οποίος πραγματικά ατμοσφαιρικό χώρο.
creative talents out there but he’s also a flawless τολμά να προτείνει και να εμπνέεται με ανατρε-
bartender who dares to recommend something πτικό τρόπο στο λεπτό. 4
different and to be inspired on the spot. | Πρό-
σφατα, στον προκριματικό του παγκόσμιου δια- Rakkan Great music, excellent cocktails and an in crowd
create a daily party atmosphere, especially after midnight
when the venue feels more like a club than a restaurant.
Καλή μουσική, άψογα cocktails και in θαμώνες δημιουργούν
κατάστασεις πάρτι, ειδικά μετά τα μεσάνυχτα, οπότε το
Rakkan θυμίζει μάλλον κλαμπ.

5

Tamarind Tamarind places emphasis on food pairing and
does so very successfully. Here, locally sourced fresh fruit
and vegetables are skilfully combined with exotic ingredients
to make creative dishes that pair wonderfully with the artfully
crafted cocktails. | Το Tamarind δίνει έμφαση στο ταίριασμα
των πιάτων επιτυχώς. Ντόπια φρέσκα φρούτα και λαχανικά
συνδυάζονται με εξωτικά υλικά προς χάρη δημιουργικών
πιάτων, που ταιριάζουν με εμπνευσμένα cocktails.

81
   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86