Page 69 - 2board 28
P. 69
Greatest expectations στο Κολωνάκι, με σεφ τον Χρόνη Δαμαλά, είναι φέ- best street food version with the great Black Angus
τος το κορυφαίο Japanese -και όχι μόνο- εστιατόριο patty and Yiorgo Papakosta’s unique suggestions
Yiorgos Stylianoudakis της Αθήνας. Έξοχο sushi υψηλού επιπέδου, εντυ- like the Duke or the Umami. | Στο Vezene, στην πιο
πωσιακή ακρίβεια στις εκτελέσεις και κομψότητα chic και εστιατορική εκδοχή του burger, θα δοκιμά-
This very experienced chef makes his return to Ath- στη γεύση είναι τα στοιχεία που δίνουν στο Kiku την σετε τα συγκλονιστικά μικρά burgers με το τριμμέ-
ens and the landmark that is Pentelikon. His Ter- πρωτιά. Προσθέστε στα παραπάνω την ομορφότε- νο φουά γκρα ή το θηριώδες κυριακάτικο burger
rasse menu demonstrates that he is a chef who, ρη από ποτέ σάλα και το φιλικότερο από ποτέ -και με τα παλαιωμένα τυριά και το πληθωρικό μπιφτέκι
with a little restraint, is capable of greatness. Our πάντα αποτελεσματικό- σέρβις. 12 Dimokritou Str., από βοδινό Herreford σε μπριός. Στα Burger Joint
expectations of the yet to open Vardis are very high. +30 210 3647033, athenskiku.com όμως βρίσκουμε την κορυφαία, πιο street εκδοχή
Ο έμπειρος σεφ επιστρέφει στην Αθήνα, στο εμβλη- του burger όχι μόνο χάρη στο πολύ καλό μπιφτέ-
ματικό ξενοδοχείο Πεντελικό, και με το μενού του Best service κι από Black Angus, αλλά και λόγω των μοναδικών
στο Terrasse αποδεικνύει ότι είναι ένας πολύ ση- συνταγών του Γιώργου Παπακώστα. To Duke και το
μαντικός σεφ, που με λίγη προσοχή κι αυτοσυγκρά- Tudor Hall Umami παραμένουν κορυφαίες λιχουδιές!
τηση μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Οι προσ- Vezene, 11 Vrasida Str., 210 7232002, vezene.gr
δοκίες μας από το Vardis, το οποίο ακόμη δεν έχει It’s not just the truly smooth service or even the Βurger Joint, +30 2106712222 (Psychico), +30
ανοίξει, είναι υψηλές. 66 Diligianni Str., +30 210 wonderful manners on show which give Tudor 210 8940260 (Glyfada), bgrtheburgerjoint.com
6281400, pentelikon.gr Hall its 2014 award. It’s that impressive space that
really makes you feel like you’re dining in a grand Best street food
Best meat menu restaurant. All the above combined with Sotiris
Evangelou’s great Greek cuisine, a chef at the top Falafellas
Tilemachos BBQ Club of his powers. | Δεν είναι μόνο το πραγματικά άψο-
γα ενορχηστρωμένο σέρβις ούτε η ευγένεια που The queues at 51, Aiolou str. are the strongest
Yiorgos Tsiligiris has raised the stakes (pardon the χαρίζουν στο Tudor Hall τον φετινό τίτλο. Είναι και testament to something special going on here! Tasty
pun) and moved the BBQ club much further with η υπέροχη, μεγαλοπρεπής σάλα του, που σου δίνει ethnic street food, the falafels come in two sizes and
dishes like the wonderful clay pot cooked goat την αίσθηση του αληθινού grand restaurant. Κι όλα an extra special spicy option. If you’re downtown,
linguini. | Ο Γιώργος Τσιλιγκίρης έχει βάλει φέτος αυτά συνδυασμένα με την έξοχη ελληνική κουζίνα you definitely need to make a pit stop at Falafellas.
το Τηλέμαχος BBQ Club στην καλύτερη εποχή του του Σωτήρης Ευαγγέλου, που διανύει την καλύτε- Οι ουρές στην Αιόλου 51 είναι αδιάψευστος μάρτυ-
και προχωρώντας, πέρα από τις μπριζόλες, μας συ- ρη περίοδό του. Georgiou A Str., +30 210 3222210, ρας ότι κάτι νόστιμο συμβαίνει εδώ! Νόστιμο, πρω-
ναρπάζει με πιάτα, όπως ο εκπληκτικός τράγος με tudorhall.gr τότυπο και έθνικ street food με φαλάφελ σε δύο
λιγκουίνι στη γάστρα! 22 Fragkopoulou Str., Kifis-
sia, +30 210 8076680
Best fish Best fish menu μεγέθη και μία άπαιχτη πικάντικη εκδοχή. Αν βολ-
τάρετε στο κέντρο, κάντε μια στάση στο Falafellas.
Milos restaurant Travolta 51 Aiolou Str., +30 210 3239809, falafellas.gr
The quality of ingredients at Milos really has no This Peristeri restaurant looks like a simple taverna Best pizza
equal. Despite the corporate, business lunch type but its kitchen is flying high. Its silky taramosalata and
of environment, who can actually resist the sea its ethereal fried red mullet (who needs tempura?) Margherita Pizza
bass carpaccio, the marinated Naxos shrimps or would have been enough for it to win the title. There Artigianale
its wonderfully precise grilling of its extraordinarily is so much more though. The spentzofai made with
fresh fish? | Η ποιότητα της πρώτης ύλης στο Milos scorpion fish sausage or those amazing fresh pasta Christos Sokolis looks for top Greek ingredients and
πραγματικά δεν έχει ταίρι. Και μπορεί το ίδιο το εστι- fish dishes just make this place all the more special. combines them with that lovely dough and wood
ατόριο να είναι μάλλον ψυχρό και απόλυτα προσανα- Ο χώρος στο Περιστέρι είναι σαν μιας απλής ταβέρ- oven aromas. This tiny Kifissia take - away makes
τολισμένο στο business lunch, όμως ποιος μπορεί νας, όμως η κουζίνα πετάει φέτος ακόμα ψηλότε- the best pizzas in Athens. | Ο Χρήστος Σοκόλης ανα-
να αντισταθεί σε αυτά τα συγκλονιστικά καρπάτσιο ρα. Θα αρκούσε ίσως η μεταξένια αλλά και πλη- ζητά κορυφαία ελληνικά -κυρίως- υλικά και συνδυ-
από λαβράκι, στις μαριναρισμένες γαρίδες Νάξου ή θωρική ταραμοσαλάτα και τα αέρινα τηγανισμένα άζοντάς τα με την υπέροχη ζύμη με άρωμα ξυλό-
στα εντυπωσιακής ακρίβειας ψησίματά του σε μεγά- μπαρμπούνια (τύφλα να ’χει η καλύτερη τεμπούρα) φουρνου προτείνει στο μικροσκοπικό πόστο & take
λα, ολόφρεσκα ψάρια; 46 Vassilissis Sophias Ave., για να του δώσουν τον τίτλο. Σερβίρονται όμως και away της Κηφισιάς τις καλύτερες πίτσες στην Αθήνα.
+30 210 7244400, milos.ca/restaurants/athens πιάτα, όπως το σπετζοφάι με λουκάνικο σκορπίνας 363 Kifissias Ave., +30 211 4081132
ή αυτές οι απίθανες μακαρονάδες με θαλασσινά
Best Ethnic Restaurant και φρέσκα ζυμαρικά, και το σύνολο γίνεται ακόμα 69
πιο ενδιαφέρον! 33 Arkadias & Agiou Pavlou Str.,
Kiku +30 210 5719222
Kolonaki’s classic Kiku, with chef Chronis Damalas Best burger
at the helm, is the best Japanese restaurant in
Athens. Top class sushi, an impressive accuracy Vezene & Burger Joint
in the delivery of the dishes and a true finesse in
its flavours is what gives Kiku its title. Add to this At Vezene you get the more upmarket, foodie option;
a restaurant which is looking more beautiful than little burgers with shaved foie gras or the massive
ever, and the most efficient but friendly service, and Sunday burger with aged cheeses and Hereford beef
you can draw the whole picture! Το κλασικό Kiku patty in a brioche fun. At the Burger Joint we have the
τος το κορυφαίο Japanese -και όχι μόνο- εστιατόριο patty and Yiorgo Papakosta’s unique suggestions
Yiorgos Stylianoudakis της Αθήνας. Έξοχο sushi υψηλού επιπέδου, εντυ- like the Duke or the Umami. | Στο Vezene, στην πιο
πωσιακή ακρίβεια στις εκτελέσεις και κομψότητα chic και εστιατορική εκδοχή του burger, θα δοκιμά-
This very experienced chef makes his return to Ath- στη γεύση είναι τα στοιχεία που δίνουν στο Kiku την σετε τα συγκλονιστικά μικρά burgers με το τριμμέ-
ens and the landmark that is Pentelikon. His Ter- πρωτιά. Προσθέστε στα παραπάνω την ομορφότε- νο φουά γκρα ή το θηριώδες κυριακάτικο burger
rasse menu demonstrates that he is a chef who, ρη από ποτέ σάλα και το φιλικότερο από ποτέ -και με τα παλαιωμένα τυριά και το πληθωρικό μπιφτέκι
with a little restraint, is capable of greatness. Our πάντα αποτελεσματικό- σέρβις. 12 Dimokritou Str., από βοδινό Herreford σε μπριός. Στα Burger Joint
expectations of the yet to open Vardis are very high. +30 210 3647033, athenskiku.com όμως βρίσκουμε την κορυφαία, πιο street εκδοχή
Ο έμπειρος σεφ επιστρέφει στην Αθήνα, στο εμβλη- του burger όχι μόνο χάρη στο πολύ καλό μπιφτέ-
ματικό ξενοδοχείο Πεντελικό, και με το μενού του Best service κι από Black Angus, αλλά και λόγω των μοναδικών
στο Terrasse αποδεικνύει ότι είναι ένας πολύ ση- συνταγών του Γιώργου Παπακώστα. To Duke και το
μαντικός σεφ, που με λίγη προσοχή κι αυτοσυγκρά- Tudor Hall Umami παραμένουν κορυφαίες λιχουδιές!
τηση μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Οι προσ- Vezene, 11 Vrasida Str., 210 7232002, vezene.gr
δοκίες μας από το Vardis, το οποίο ακόμη δεν έχει It’s not just the truly smooth service or even the Βurger Joint, +30 2106712222 (Psychico), +30
ανοίξει, είναι υψηλές. 66 Diligianni Str., +30 210 wonderful manners on show which give Tudor 210 8940260 (Glyfada), bgrtheburgerjoint.com
6281400, pentelikon.gr Hall its 2014 award. It’s that impressive space that
really makes you feel like you’re dining in a grand Best street food
Best meat menu restaurant. All the above combined with Sotiris
Evangelou’s great Greek cuisine, a chef at the top Falafellas
Tilemachos BBQ Club of his powers. | Δεν είναι μόνο το πραγματικά άψο-
γα ενορχηστρωμένο σέρβις ούτε η ευγένεια που The queues at 51, Aiolou str. are the strongest
Yiorgos Tsiligiris has raised the stakes (pardon the χαρίζουν στο Tudor Hall τον φετινό τίτλο. Είναι και testament to something special going on here! Tasty
pun) and moved the BBQ club much further with η υπέροχη, μεγαλοπρεπής σάλα του, που σου δίνει ethnic street food, the falafels come in two sizes and
dishes like the wonderful clay pot cooked goat την αίσθηση του αληθινού grand restaurant. Κι όλα an extra special spicy option. If you’re downtown,
linguini. | Ο Γιώργος Τσιλιγκίρης έχει βάλει φέτος αυτά συνδυασμένα με την έξοχη ελληνική κουζίνα you definitely need to make a pit stop at Falafellas.
το Τηλέμαχος BBQ Club στην καλύτερη εποχή του του Σωτήρης Ευαγγέλου, που διανύει την καλύτε- Οι ουρές στην Αιόλου 51 είναι αδιάψευστος μάρτυ-
και προχωρώντας, πέρα από τις μπριζόλες, μας συ- ρη περίοδό του. Georgiou A Str., +30 210 3222210, ρας ότι κάτι νόστιμο συμβαίνει εδώ! Νόστιμο, πρω-
ναρπάζει με πιάτα, όπως ο εκπληκτικός τράγος με tudorhall.gr τότυπο και έθνικ street food με φαλάφελ σε δύο
λιγκουίνι στη γάστρα! 22 Fragkopoulou Str., Kifis-
sia, +30 210 8076680
Best fish Best fish menu μεγέθη και μία άπαιχτη πικάντικη εκδοχή. Αν βολ-
τάρετε στο κέντρο, κάντε μια στάση στο Falafellas.
Milos restaurant Travolta 51 Aiolou Str., +30 210 3239809, falafellas.gr
The quality of ingredients at Milos really has no This Peristeri restaurant looks like a simple taverna Best pizza
equal. Despite the corporate, business lunch type but its kitchen is flying high. Its silky taramosalata and
of environment, who can actually resist the sea its ethereal fried red mullet (who needs tempura?) Margherita Pizza
bass carpaccio, the marinated Naxos shrimps or would have been enough for it to win the title. There Artigianale
its wonderfully precise grilling of its extraordinarily is so much more though. The spentzofai made with
fresh fish? | Η ποιότητα της πρώτης ύλης στο Milos scorpion fish sausage or those amazing fresh pasta Christos Sokolis looks for top Greek ingredients and
πραγματικά δεν έχει ταίρι. Και μπορεί το ίδιο το εστι- fish dishes just make this place all the more special. combines them with that lovely dough and wood
ατόριο να είναι μάλλον ψυχρό και απόλυτα προσανα- Ο χώρος στο Περιστέρι είναι σαν μιας απλής ταβέρ- oven aromas. This tiny Kifissia take - away makes
τολισμένο στο business lunch, όμως ποιος μπορεί νας, όμως η κουζίνα πετάει φέτος ακόμα ψηλότε- the best pizzas in Athens. | Ο Χρήστος Σοκόλης ανα-
να αντισταθεί σε αυτά τα συγκλονιστικά καρπάτσιο ρα. Θα αρκούσε ίσως η μεταξένια αλλά και πλη- ζητά κορυφαία ελληνικά -κυρίως- υλικά και συνδυ-
από λαβράκι, στις μαριναρισμένες γαρίδες Νάξου ή θωρική ταραμοσαλάτα και τα αέρινα τηγανισμένα άζοντάς τα με την υπέροχη ζύμη με άρωμα ξυλό-
στα εντυπωσιακής ακρίβειας ψησίματά του σε μεγά- μπαρμπούνια (τύφλα να ’χει η καλύτερη τεμπούρα) φουρνου προτείνει στο μικροσκοπικό πόστο & take
λα, ολόφρεσκα ψάρια; 46 Vassilissis Sophias Ave., για να του δώσουν τον τίτλο. Σερβίρονται όμως και away της Κηφισιάς τις καλύτερες πίτσες στην Αθήνα.
+30 210 7244400, milos.ca/restaurants/athens πιάτα, όπως το σπετζοφάι με λουκάνικο σκορπίνας 363 Kifissias Ave., +30 211 4081132
ή αυτές οι απίθανες μακαρονάδες με θαλασσινά
Best Ethnic Restaurant και φρέσκα ζυμαρικά, και το σύνολο γίνεται ακόμα 69
πιο ενδιαφέρον! 33 Arkadias & Agiou Pavlou Str.,
Kiku +30 210 5719222
Kolonaki’s classic Kiku, with chef Chronis Damalas Best burger
at the helm, is the best Japanese restaurant in
Athens. Top class sushi, an impressive accuracy Vezene & Burger Joint
in the delivery of the dishes and a true finesse in
its flavours is what gives Kiku its title. Add to this At Vezene you get the more upmarket, foodie option;
a restaurant which is looking more beautiful than little burgers with shaved foie gras or the massive
ever, and the most efficient but friendly service, and Sunday burger with aged cheeses and Hereford beef
you can draw the whole picture! Το κλασικό Kiku patty in a brioche fun. At the Burger Joint we have the