Page 66 - 2board 28

 

 

 

 

 

Page 66 - 2board 28
P. 66
top trend

COMFORT FOOD

Cinco tastes for
the soul
50 Skoufa str., kolonaki, +30 210 3643603
Hearty dishes, which tickle the
Cinco and chef Dimitri Katrivesis’s mixture of taste buds and warm the soul take
Japanese, Peruvian and Spanish cooking easily centre stage in the Athenian food-
scoop the ‘best bar restaurant in Athens’ title. ie scene. Many feel uncomfortable
The dishes here are fun and well made, the with the term as it does get band-
flavours delightful and the overall atmosphere ed about a little too often. It is a fact
relaxed and upbeat. | Το Cinco, με σεφ τον though that many successful res-
Δημήτρη Κατριβέση και το ενδιαφέρον taurants are purveyors of exactly
μείγμα ιαπωνικής, περουβιανής και ισπανικής that kind of cooking; Vezene, Food
κουζίνας, κερδίζει με άνεση τον τίτλο του Mafia and Cookoovaya to name but
κορυφαίου bar-restaurant της Αθήνας. Τα a few. Dishes like Cinco’s gorgon-
πιάτα του είναι φτιαγμένα με κέφι και τεχνική, zola mushrooms or Tilemachos’s
οι γεύσεις απολαυστικές και η ατμόσφαιρα goat linguini amongst many oth-
του μαγαζιού αλέγκρα και χαρούμενη. ers, give this trend a true meaning
and a reason to stay. | Πληθωρικά
vivian Efthimiopoulou πιάτα που ικανοποιούν τη γεύση και
ζεσταίνουν την ψυχή είναι σήμερα
Claim to fame Funding στο προσκήνιο της αθηναϊκής -και
She prepares classic 4-course meals for friends, with a focus on A communication strategy consultant, she has made a name όχι μόνο- γαστρονομικής σκηνής. Και
wine and good conversation. Vivian adores Lebanese cuisine but for herself in both political and cultural communication. In μπορεί πολλοί να αποποιούνται τον
also loves cooking French dishes which, she believes, is a worthy recent years Vivian has been actively involved in the branding προσδιορισμό ή να χλευάζουν τον
pursuit for adults. She writes about gastronomy for The Food & of Greek products and wines from the viewpoint of message όρο (που, πράγματι, συχνά χρησι-
Leisure Guide, the online “magazine” dedicated to gastronomy strategy, design and delivery. | Είναι σύμβουλος στρατηγικής μοποιείται με υπερβολή), όμως αυ-
and the good life.| Μαγειρεύει για τους φίλους της κλασικά στην επικοινωνία. Έχει διακριθεί στην πολιτική επικοινωνία τό που δεν αλλάζει είναι ότι σε αυτό
δείπνα 4 πιάτων, όπου το κρασί και η κουβέντα πρωταγωνιστούν. και την επικοινωνία πολιτισμού, ενώ τα τελευταία χρόνια βασίζονται πολύ πετυχημένα εστια-
Αγαπάει την κουζίνα του Λιβάνου, αλλά της αρέσει πολύ δραστηριοποιείται στο branding ελληνικών προϊόντων και τόρια της πόλης, όπως το Vezene, το
να μαγειρεύει τη γαλλική, γιατί το θεωρεί ενασχόληση για κρασιών, πάντα από τη θέση της στρατηγικής, του σχεδιασμού και Food Mafia ή το Cookoovaya και πολ-
ενήλικες. Αρθρογραφεί για τη γαστρονομία στον ψηφιακό οδηγό της αποτελεσματικότητας. λά ακόμα, ενώ πιάτα -όπως τα μανι-
γαστρονομίας και ευζωίας The Food and Leisure Guide. τάρια με γκοργκοντζόλα του Cinco,
Must-hit list ο τράγος με λιγκουίνι του Τηλέμα-
How it started “Travolta” in Peristeri for fish and Greek cuisine, the downtown cult χου κι ένα σωρό άλλα- δίνουν ου-
Dining at home had always been a family tradition, her parents eatery “Triantafyllo”, “Spiros & Vasilis” for French fare, “Oinoscent” σία στην καθολική αυτή τάση, που
enjoying a reputation as great hosts. She began blogging under for wine and “Tudor Hall” for its chef, Sotiris Evangelou. | Το απ' ό,τι φαίνεται ήρθε για να μείνει.
the pseudonym “Athenaeus”, oblivious of the success that her Τραβόλτα στο Περιστέρι για ψάρι και ελληνική κουζίνα, το cult
persona as an aesthetic, intellectual cook would have. Vivian φαγάδικο Τριαντάφυλλος στο κέντρο, ο Σπύρος και Βασίλης για
thoroughly enjoyed the experience. Sometimes she misses γαλλική κουζίνα, το Oinoscent για κρασί και το Tudor Hall για το
Athenaeus, but not enough to go back. | Τα τραπέζια στο σπίτι σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου.
είναι οικογενειακή παράδοση, οι γονείς της έχουν υπάρξει
επικοί οικοδεσπότες. Άρχισε να μπλογκάρει με το ψευδώνυμο
«Αθήναιος», παντελώς ανυποψίαστη για την επιτυχία που θα
είχε η περσόνα του εστέτ, διανοούμενου μάγειρα. Το διασκέδασε
αφάνταστα. Κάτι φορές της λείπει ο Αθήναιος, αλλά τελικά όχι
και τόσο ώστε να επιστρέψει εκεί.

66
   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71