Page 153 - 2board 24

 

 

 

 

 

Page 153 - 2board 24
P. 153
40°45’N 73°59’W
Michael psilakis
neW york
When his father installed a grill in their house
in long island, the young Michael psilakis
learned how to roast a lamb as if he was
born for the job. coincidentally, or maybe not,
the famous chef’s first cookbook is entitled
“how to roast a lamb”. With a passion for
hospitality and the culinary instincts of his
mother, he has been the owner and chef
at various Greek restaurants, one of which
was awarded a Michelin star. Today, psilakis
owns three restaurant concepts: kefi is
serving new yorkers the best meatballs in
town, Fishtag combines a seafood meze
tavern with a wine bar, while his chain Mp
Taverna offers a contemporary take on the
classic taverna. The cooking reality show
trend has not passed him by either: in no
kitchen required, he tests his culinary
abilities out in the wild, like a resourceful
gourmet odysseus. | Όταν ο πατέρας του
εγκατέστησε μία ψησταριά στo σπίτι τους στο
long island, ο μικρός Michael psilakis έμαθε
να ψήνει αρνιά σαν να ήταν γεννημένος γι’
αυτό. Συμπτωματικά ή όχι, το πρώτο βιβλίο
του έχει τίτλο πώς να Ψήσετε Ένα αρνί. με
αγάπη για τη φιλοξενία και τα μαγειρικά
ένστικτα της μητέρας του, υπήρξε ιδιοκτήτης
πολλών εστιατορίων, ανάμεσά τους κι ένα
βραβευμένο με αστέρι Michelin. Σήμερα,
“τρέχει“ τρία concepts: το kefi με τους
καλύτερους κεφτέδες της Νέας υόρκης,
το μεζεδοπωλείο/wine bar Fishtag και την
αλυσίδα Mp Taverna, με σύγχρονη ματιά
πάνω στην κλασική ταβέρνα. Οι αμερικανοί
andre BaranoWski τον θαύμασαν στο reality του BBc, no kitchen
required, να δοκιμάζει τις ικανότητές του
στην άγρια φύση σαν πολυμήχανος, gourmet
Οδυσσέας. michaelpsilakis.com



153
   148   149   150   151   152   153   154   155   156   157   158