Page 150 - 2board 24
P. 150
51°30’N 00°07’W
Mazi
london
Based in london, Greek christina
Mouratoglou and philhellene adrien carre
decided to show the english capital just how
contemporary and inspired Greek cuisine
can actually be. The small but delicious
menu by chefs athinagoras kostakos and
kostas venieris is designed to be shared by
diners (after all, “mazi” is the Greek word for
“together”) and offers taramosalata in a jar,
feta tempura with lemon marmalade and
caper meringue, as well as imam baildi and
mini courgette pies. Many of the products
used in the kitchen are also available to buy
in the restaurant’s deli section. all this in a
space that is the polar opposite of a taverna;
boasting with white tiles and wooden floors,
the often sun-drenched garden in the back
provides another opportunity to bring British
and Greek elements... Mazi. | ή Ελληνίδα
Χριστίνα μουράτογλου και ο φιλέλληνας
adrien carre αποφάσισαν να δείξουν στη
βρετανική μητρόπολη πόσο εμπνευσμένη
μπορεί να γίνει η ελληνική κουζίνα. Σε μία
μικρή αλλά λαχταριστή καρτέλα, σχεδιασμένη
για να τη μοιράζεται ολόκληρο το τραπέζι
(αυτό, άλλωστε, σημαίνει «μαζί»), οι chefs
αθηναγόρας κωστάκος και κώστας Βενιέρης
προτείνουν ταραμοσαλάτα σε βάζο, φέτα
τεμπούρα με μαρμελάδα λεμόνι και μαρένγκα
κάππαρης, αλλά και ιμάμ μπαϊλντί και
κολοκυθοπιτάκια. πολλές από τις πρώτες
ύλες διατίθενται προς πώληση στο deli section
του εστιατορίου. Όλα αυτά σε ένα χώρο που
βρίσκεται στον αντίποδα της ταβέρνας, με
λευκά πλακάκια και ξύλινο πάτωμα, αλλά
και με έναν συχνά ηλιόλουστο κήπο, όπου η
βρετανικότητα και η ελληνικότητα έχουν την
ευκαρία να γίνουν ένα. mazi.co.uk
150
Mazi
london
Based in london, Greek christina
Mouratoglou and philhellene adrien carre
decided to show the english capital just how
contemporary and inspired Greek cuisine
can actually be. The small but delicious
menu by chefs athinagoras kostakos and
kostas venieris is designed to be shared by
diners (after all, “mazi” is the Greek word for
“together”) and offers taramosalata in a jar,
feta tempura with lemon marmalade and
caper meringue, as well as imam baildi and
mini courgette pies. Many of the products
used in the kitchen are also available to buy
in the restaurant’s deli section. all this in a
space that is the polar opposite of a taverna;
boasting with white tiles and wooden floors,
the often sun-drenched garden in the back
provides another opportunity to bring British
and Greek elements... Mazi. | ή Ελληνίδα
Χριστίνα μουράτογλου και ο φιλέλληνας
adrien carre αποφάσισαν να δείξουν στη
βρετανική μητρόπολη πόσο εμπνευσμένη
μπορεί να γίνει η ελληνική κουζίνα. Σε μία
μικρή αλλά λαχταριστή καρτέλα, σχεδιασμένη
για να τη μοιράζεται ολόκληρο το τραπέζι
(αυτό, άλλωστε, σημαίνει «μαζί»), οι chefs
αθηναγόρας κωστάκος και κώστας Βενιέρης
προτείνουν ταραμοσαλάτα σε βάζο, φέτα
τεμπούρα με μαρμελάδα λεμόνι και μαρένγκα
κάππαρης, αλλά και ιμάμ μπαϊλντί και
κολοκυθοπιτάκια. πολλές από τις πρώτες
ύλες διατίθενται προς πώληση στο deli section
του εστιατορίου. Όλα αυτά σε ένα χώρο που
βρίσκεται στον αντίποδα της ταβέρνας, με
λευκά πλακάκια και ξύλινο πάτωμα, αλλά
και με έναν συχνά ηλιόλουστο κήπο, όπου η
βρετανικότητα και η ελληνικότητα έχουν την
ευκαρία να γίνουν ένα. mazi.co.uk
150