Page 123 - 2board 23
P. 123
C-Hotel&Spa, Cassago Brianza, Italy, c-hotel.it
He is only 29 years old, τένια μυρωδιά φρεσκοψημένων κόκκων καφέ, που ευδοκι-
but Andrea Colzani, the μούν στην περιοχή. «Μου αρέσει να το αποκαλούν διαχρονι-
entrepreneur who built κό μέρος», λέει ο Andrea, «γιατί ήθελα να δημιουργήσω ένα
C-Hotel&Spa around σύγχρονο θέρετρο που θα είχε διάρκεια και που θα μπορού-
his family’s existing σε να γεφυρώσει ηλικίες και στιλ». λαμβάνοντας αυτό υπό-
businesses, hasn’t ψη, χρησιμοποίησε τις αυτοδίδακτες γνώσεις του στην αρχι-
relied on former glo- τεκτονική για να δημιουργήσει ένα μινιμαλιστικό καταφύγιο
ries. Stepping into the στους λόφους που θα λειτουργούσε με έμφαση στην κοινωνι-
stone-clad lobby of C- κή, περιβαλλοντική και οικολογική επαγρύπνηση. Με ιδιαίτε-
Hotel&Spa, around ρη προσοχή στην αειφόρο κατασκευή, ευνοώντας τις ανανεώ-
20km from the shores σιμες πηγές ενέργειας και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά,
of lake Como, you το αποτέλεσμα είναι ένα πρωτοποριακό καταφύγιο 18 δωμα-
know you’re in for a τίων με χαμηλού κόστους αποδόσεις. Άνευ ρυπογόνων υλι-
sensory experience. First you’ll be hit by the warm, choco- κών επίπλωσης, το ξενοδοχείο σέβεται την υγεία του περι-
laty smell of freshly ground coffee beans, which lures you βάλλοντος και των ανθρώπων. Οι χώροι εντός της ιδιοκτησίας
deeper into the resort. “I like calling it a timeless place,” he παρέχουν αποτελεσματική θερμομόνωση, μειώνοντας σημα-
said, “because I wanted to create a modern resort that would ντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ διατηρούνται
last, that could bridge across ages and styles”. Taking that, σε ισορροπία οι θερμοκρασίες για να βελτιωθούν η υγεία και
he’s used his self-taught architectural skills to create a mini- η άνεση των επισκεπτών. Σε αυτά τα 30 τ.μ μίνι διαμερίσμα-
malist retreat in the hills operated with a focus on social, en- τα, ο Andrea έχει καταφέρει να χρησιμοποιεί αποτελεσματι-
vironmental and ecological awareness. With special attention κά άλλη μια αυτοδίδακτη επιστήμη του, τη βιοαρχιτεκτονική,
paid to sustainable construction favouring renewable energy αναλαμβάνοντας αριστοτεχνικά τον έλεγχο των εσωτερικών
sources and environmentally friendly materials, the result λειτουργιών του δωματίου με ηχομόνωση, κινητούς τοίχους
is an 18-room forward-thinking retreat with cost-saving ef- και εξαιρετικά ακριβή συστήματα ελέγχου της ποιότητας του
ficiencies. Without pollutants in the structure and the furni- αέρα. Το αποτέλεσμα, το οποίο βοηθά γρήγορα τους επισκέ-
ture, the hotel pays respect to the health of the environment πτες να ξεχνούν τις πιέσεις του έξω κόσμου, είναι τόσο κα-
and humans. Spaces within the property provide efficient ταπραϋντικό όσο και απλό. επιπλέον, το ξενοδοχείο προωθεί
thermal insulation significantly reducing carbon emissions. το τοπικό εμπόριο, προμηθεύοντας με οργανικά και εποχικά
It is kept at balanced temperatures and adjusted throughout προϊόντα τοπικής παραγωγής το ιταλικό του μπαρ και την αί-
the seasons to optimize guests’ health and comfort. In these θουσα οινογνωσίας, ένα από τα αγαπημένα στέκια των ντόπιων.
30sqm ‘mini-lofts’, he’s managed to make effective use of
another of his self-taught skills – bio architecture – master- uSInG nATuRAl MATeRIAlS, AnDReA’S SuITeS
fully taking control of the inner workings of the room with ARe dutifully minimal | χρΗΣιΜΟπΟιώνΤάΣ
soundproofed, moveable walls and ultra-precise air quali-
ty control systems. The result, which quickly helps guests φυΣικά υλικά, Οι ΣΟυιΤεΣ ΤΟυ AnDReA εινάι
forget the pressures of the outside world, is as soothing as υπευθυνα μινιμαλιστικεσ.
it is simple. In addition, the ho-
tel practices fair-trade principles
and sources organic and seasonal the hotel focuses
produce locally for their Italian bar on the optimum and
and enoteca, a favourite among rational use of
the locals. | Ο 29 ετών επιχειρη- resources to reduce
ματίας Andrea Colzani, ο οποίος its carbon footprint.
έχτισε το C-Hotel&Spa γύρω από h oικολογικη ιδεα
τις υπάρχουσες επιχειρήσεις της του θερετρου
οικογένειάς του, δεν επαναπαύτη- επικεντρωνεται
κε στις δάφνες του. καθώς μπαί- στη βελτιστη χρηση
νετε στο λόμπι με τη λίθινη επί- των τοπικων πορων
στρωση του C-Hotel&Spa, περί- για τη μειωση του
που 20 χιλιόμετρα από τις όχθες αποτυπωματοσ του.
της λίμνης κόμο, συνειδητοποιείτε
ότι βρίσκεστε εδώ για μια εμπει-
ρία αισθήσεων. πρώτα από όλα
,θα σας αγγίξει η ζεστή, σοκολα-
123
He is only 29 years old, τένια μυρωδιά φρεσκοψημένων κόκκων καφέ, που ευδοκι-
but Andrea Colzani, the μούν στην περιοχή. «Μου αρέσει να το αποκαλούν διαχρονι-
entrepreneur who built κό μέρος», λέει ο Andrea, «γιατί ήθελα να δημιουργήσω ένα
C-Hotel&Spa around σύγχρονο θέρετρο που θα είχε διάρκεια και που θα μπορού-
his family’s existing σε να γεφυρώσει ηλικίες και στιλ». λαμβάνοντας αυτό υπό-
businesses, hasn’t ψη, χρησιμοποίησε τις αυτοδίδακτες γνώσεις του στην αρχι-
relied on former glo- τεκτονική για να δημιουργήσει ένα μινιμαλιστικό καταφύγιο
ries. Stepping into the στους λόφους που θα λειτουργούσε με έμφαση στην κοινωνι-
stone-clad lobby of C- κή, περιβαλλοντική και οικολογική επαγρύπνηση. Με ιδιαίτε-
Hotel&Spa, around ρη προσοχή στην αειφόρο κατασκευή, ευνοώντας τις ανανεώ-
20km from the shores σιμες πηγές ενέργειας και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά,
of lake Como, you το αποτέλεσμα είναι ένα πρωτοποριακό καταφύγιο 18 δωμα-
know you’re in for a τίων με χαμηλού κόστους αποδόσεις. Άνευ ρυπογόνων υλι-
sensory experience. First you’ll be hit by the warm, choco- κών επίπλωσης, το ξενοδοχείο σέβεται την υγεία του περι-
laty smell of freshly ground coffee beans, which lures you βάλλοντος και των ανθρώπων. Οι χώροι εντός της ιδιοκτησίας
deeper into the resort. “I like calling it a timeless place,” he παρέχουν αποτελεσματική θερμομόνωση, μειώνοντας σημα-
said, “because I wanted to create a modern resort that would ντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ διατηρούνται
last, that could bridge across ages and styles”. Taking that, σε ισορροπία οι θερμοκρασίες για να βελτιωθούν η υγεία και
he’s used his self-taught architectural skills to create a mini- η άνεση των επισκεπτών. Σε αυτά τα 30 τ.μ μίνι διαμερίσμα-
malist retreat in the hills operated with a focus on social, en- τα, ο Andrea έχει καταφέρει να χρησιμοποιεί αποτελεσματι-
vironmental and ecological awareness. With special attention κά άλλη μια αυτοδίδακτη επιστήμη του, τη βιοαρχιτεκτονική,
paid to sustainable construction favouring renewable energy αναλαμβάνοντας αριστοτεχνικά τον έλεγχο των εσωτερικών
sources and environmentally friendly materials, the result λειτουργιών του δωματίου με ηχομόνωση, κινητούς τοίχους
is an 18-room forward-thinking retreat with cost-saving ef- και εξαιρετικά ακριβή συστήματα ελέγχου της ποιότητας του
ficiencies. Without pollutants in the structure and the furni- αέρα. Το αποτέλεσμα, το οποίο βοηθά γρήγορα τους επισκέ-
ture, the hotel pays respect to the health of the environment πτες να ξεχνούν τις πιέσεις του έξω κόσμου, είναι τόσο κα-
and humans. Spaces within the property provide efficient ταπραϋντικό όσο και απλό. επιπλέον, το ξενοδοχείο προωθεί
thermal insulation significantly reducing carbon emissions. το τοπικό εμπόριο, προμηθεύοντας με οργανικά και εποχικά
It is kept at balanced temperatures and adjusted throughout προϊόντα τοπικής παραγωγής το ιταλικό του μπαρ και την αί-
the seasons to optimize guests’ health and comfort. In these θουσα οινογνωσίας, ένα από τα αγαπημένα στέκια των ντόπιων.
30sqm ‘mini-lofts’, he’s managed to make effective use of
another of his self-taught skills – bio architecture – master- uSInG nATuRAl MATeRIAlS, AnDReA’S SuITeS
fully taking control of the inner workings of the room with ARe dutifully minimal | χρΗΣιΜΟπΟιώνΤάΣ
soundproofed, moveable walls and ultra-precise air quali-
ty control systems. The result, which quickly helps guests φυΣικά υλικά, Οι ΣΟυιΤεΣ ΤΟυ AnDReA εινάι
forget the pressures of the outside world, is as soothing as υπευθυνα μινιμαλιστικεσ.
it is simple. In addition, the ho-
tel practices fair-trade principles
and sources organic and seasonal the hotel focuses
produce locally for their Italian bar on the optimum and
and enoteca, a favourite among rational use of
the locals. | Ο 29 ετών επιχειρη- resources to reduce
ματίας Andrea Colzani, ο οποίος its carbon footprint.
έχτισε το C-Hotel&Spa γύρω από h oικολογικη ιδεα
τις υπάρχουσες επιχειρήσεις της του θερετρου
οικογένειάς του, δεν επαναπαύτη- επικεντρωνεται
κε στις δάφνες του. καθώς μπαί- στη βελτιστη χρηση
νετε στο λόμπι με τη λίθινη επί- των τοπικων πορων
στρωση του C-Hotel&Spa, περί- για τη μειωση του
που 20 χιλιόμετρα από τις όχθες αποτυπωματοσ του.
της λίμνης κόμο, συνειδητοποιείτε
ότι βρίσκεστε εδώ για μια εμπει-
ρία αισθήσεων. πρώτα από όλα
,θα σας αγγίξει η ζεστή, σοκολα-
123