Page 40 - teyxos_13

 

 

 

 

 

Page 40 - teyxos_13
P. 40
Jul-Sep | 12

2board PROMOTION

World’s Best
Tasting Vodka

Η elit™ by Stolichnaya® έχει λάβει την υψηλότερη
βαθμολογία (97) που έχει δοθεί σε οποιοδήποτε
λευκό ποτό από το Beverage Testing Institute.

I n the course of the 600 years that vodka is σ τα 600 χρόνια που παράγεται η βότκα στη Ρω-
produced in Russia, changes and improve- σία, έχουν μεσολαβήσει αλλαγές και βελτιώσεις
ments in the production process have tak- στη διαδικασία παραγωγής, τόσο σε ό,τι αφορά
en place, both in terms of the production of στην παραγωγή του πιο διάσημου λευκού ποτού, όσο
the most famous white liquor and of its qual- και στον ποιοτικό του έλεγχο. Ορισμένες όμως παρα-
ity control process. However, some tradition- δοσιακές τεχνικές εκτελούνται ακόμη ευλαβικά. Όπως
al techniques have been faithfully maintained. το ότι παλιότερα, για τον καθαρισμό της βότκας, την το-
Centuries ago Russians used to store vodka ποθετούσαν σε βαρέλια και την άφηναν σε εξωτερικούς
in barrels and left them outdoors during the χώρους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εξαιτίας της υπό
night. Due to the subzero temperature, the το μηδέν θερμοκρασίας, τα περιττά στοιχεία πάγωναν
unnecessary elements were frozen and were και επικάθονταν στα τοιχώματα των βαρελιών. Αυτή η
deposited on the walls of the barrels. This pro- διαδικασία επαναλαμβάνονταν όσο συχνά ήταν ανα-
cess was repeated as often as necessary so γκαίο, προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή καθα-
as to achieve the desired purity.It is this tra- ρότητα Αυτή ακριβώς η παραδοσιακή τεχνική αποτε-
ditional technique that constitutes the core of λεί τον πυρήνα της διαδικασίας παραγωγής της elit™.
elit™ production process. It starts using the Η οποία ξεκινάει χρησιμοποιώντας την κλασική, αυθε-
authentic Stolichnaya base spirit: 100% Rus- ντική βάση της Stolichnaya – 100% ρωσικό σιτάρι, σίκαλη
sian wheat, rye and crystal clear artesian well και πεντακάθαρο αρτεσιανό νερό. Μετά την απόσταξη,
water. After distillation, the best part of Stolich- το καλύτερο μέρος της Stolichnaya αναμειγνύεται με ει-
naya is mixed with specially balanced water and δικά ισορροπημένο νερό και στη συνέχεια περνάει από
then it is filtered three times, the first being the 3 φιλτραρίσματα, το πρώτο εκ των οποίων είναι η προ-
above-mentioned “freeze-filtration” process. αναφερθείσα διαδικασία «φιλτραρίσματος εν ψυχρώ».
elit™remains in a tank at a temperature of -18°C Η elit™ παραμένει σε μια δεξαμενή με θερμοκρασία -18°
for at least 10 hours. During this period of time, Κελσίου για τουλάχιστον 10 ώρες. σε αυτό το χρονικό
liquid’s density is continuously increasing, thus διάστημα, η πυκνότητα του υγρού αυξάνεται διαρκώς,
freezing unnecessary elements that are de- προκαλώντας τα περιττά στοιχεία να παγώσουν και να
posited on the walls of the tank. Immediately επικαθήσουν στα τοιχώματα της δεξαμενής. Αμέσως
afterwards, vodka passes through a Z-shaped μετά, η βότκα περνάει από ένα ασημένιο φίλτρο σχή-
charcoal silver filter to ensure no imperfections ματος Ζ με άνθρακα, ώστε να μην υπάρχει η παραμι-
remain in the final liquid, which gives the vodka κρή ατέλεια στο τελικό υγρό, κάτι που προσδίδει στη
unprecedented sense of softness and a unique βότκα πρωτοφανή αίσθηση απαλότητας, προσδίδοντάς
character.The process is completed with vod- της ταυτόχρονα το διακριτικό της χαρακτήρα. Η διαδι-
ka remaining at a room temperature for a pe- κασία ολοκληρώνεται με τη βότκα να παραμένει σε
riod of 2-3 days. That is for as long as it takes θερμοκρασία δωματίου για διάστημα 2-3 ημερών. Για
for a special committee to certify its distinctive όσο χρόνο, δηλαδή, χρειαστεί για να πιστοποιήσει μία
organoleptic characteristics (crystal-clear ap- ειδική επιτροπή τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτη-
pearance, light, clean fresh and engaging nose ριστικά (κρυστάλλινη, καθαρή όψη, καθαρά και ουδέ-
with mineral notes and hints of whipped cream τερα αρώματα μύτης με ορυκτές νότες και πινελιές από
and icing sugar, dry taste with a very balanced κρέμα σαντιγί και άχνη ζάχαρη, ξηρή γεύση με πολύ
alcohol, rich and full body of velvety and oily ισορροπημένο αλκοόλ, πλούσιο και γεμάτο σώμα με
texture, particularly soft character with long, βελούδινη και ελαιώδη υφή, ιδιαίτερα απαλός χαρα-
slightly sweet and spicy aftertaste) that give κτήρας με μακρά, ελαφρώς γλυκιά και πικάντικη επί-
elit™ its dignified title. γευση) που της χαρίζουν τον βαρύτιμο τίτλο της elit™.

40
   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45