Page 154 - 2board24
P. 154
37°47’S 144°58’E GeorGe caloMbaris MelBourne australian by nationality but Greek-cypriot with regards to his cooking, the untiring George calombaris would make many 30somethings re-think everything they thought they knew about being successful in life. With seven restaurants in his birth place, Melbourne (the highly acclaimed The press club and Mama Baba among them) and one on Mykonos (Belvedere club in the iconic Belvedere hotel) as well as a collection of awards and distinctions, calombaris is at once an established chef, a risk taking entrepreneur and a happy family man. in his own words “Food is Family, Family is life, life is everything”. his side projects include five cookery books, as well as his permanent position on the judging panel of the australian Master chef. | αυστραλός στην εθνικότητα, αλλά Ελληνοκύπριος στην ψυχή και τη μαγειρική, ο George calombaris θα έκανε πολλούς 30somethings να αναθεωρήσουν τον ορισμό του αυτοδημιούργητου. με επτά εστιατόρια στη γενέτειρά του, τη μελβούρνη (ανάμεσά τους τα πολύ επιτυχημένα The press club και Mama Baba), κι ένα στη μύκονο (το Belvedere club μες στο ομώνυμο boutique ξενοδοχείο), καθώς και με μία συλλογή από βραβεία και διακρίσεις είναι καταξιωμένος chef, ριψοκίνδυνος επιχειρηματίας αλλά και χαρούμενος οικογενειάρχης. Όπως λέει, άλλωστε, και ο ίδιος: «Το φαγητό είναι Οικογένεια, η Οικογένεια είναι Ζωή, η Ζωή είναι το παν». Στα side projects του εντάσσονται πέντε βιβλία μαγειρικής και φυσικά η μόνιμη θέση του στην κριτική επιτροπή του Master chef australia. georgecalombaris.com.au 154
   149   150   151   152   153   154   155   156   157   158   159