Page 153 - 2board24
P. 153
40°45’N 73°59’W Michael psilakis neW york When his father installed a grill in their house in long island, the young Michael psilakis learned how to roast a lamb as if he was born for the job. coincidentally, or maybe not, the famous chef’s first cookbook is entitled “how to roast a lamb”. With a passion for hospitality and the culinary instincts of his mother, he has been the owner and chef at various Greek restaurants, one of which was awarded a Michelin star. Today, psilakis owns three restaurant concepts: kefi is serving new yorkers the best meatballs in town, Fishtag combines a seafood meze tavern with a wine bar, while his chain Mp Taverna offers a contemporary take on the classic taverna. The cooking reality show trend has not passed him by either: in no kitchen required, he tests his culinary abilities out in the wild, like a resourceful gourmet odysseus. | Όταν ο πατέρας του εγκατέστησε μία ψησταριά στo σπίτι τους στο long island, ο μικρός Michael psilakis έμαθε να ψήνει αρνιά σαν να ήταν γεννημένος γι’ αυτό. Συμπτωματικά ή όχι, το πρώτο βιβλίο του έχει τίτλο πώς να Ψήσετε Ένα αρνί. με αγάπη για τη φιλοξενία και τα μαγειρικά ένστικτα της μητέρας του, υπήρξε ιδιοκτήτης πολλών εστιατορίων, ανάμεσά τους κι ένα βραβευμένο με αστέρι Michelin. Σήμερα, “τρέχει“ τρία concepts: το kefi με τους καλύτερους κεφτέδες της Νέας υόρκης, το μεζεδοπωλείο/wine bar Fishtag και την αλυσίδα Mp Taverna, με σύγχρονη ματιά πάνω στην κλασική ταβέρνα. Οι αμερικανοί andre BaranoWski required, να δοκιμάζει τις ικανότητές του τον θαύμασαν στο reality του BBc, no kitchen στην άγρια φύση σαν πολυμήχανος, gourmet Οδυσσέας. michaelpsilakis.com 153