Page 32 - 2board 62
P. 32
ATHENS PERFECT HAUTE DINING :




& Objects of common interest), will capture
your attention, while your eyes will immedi-
ately fall upon the carpet, a creation by Gian-
nis Varelas. In the kitchen, Michelin-starred
chef Pavlos Kyriakis has prepared a menu
where French meets Greek and Scandinavian
cuisine. Μια φρέσκια πρόταση έρχεται από
το Κουκάκι αυτή τη φορά, καθώς το Gallina
φέρνει το κάτι που έλειπε από την αθηναϊ-
κή εστίαση. Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης έφτια-
ξε μια all-star ομάδα που συνδυάζει τέχνη,
design και γαστρονομία. Ο χώρος, σχεδια-
σμένος από τους Ελένη Πεταλωτή και Λεω-
νίδα Τραμπούκη (LOT & Objects of common
interest), θα σας τραβήξει την προσοχή, ενώ τα
μάτια σας θα πέσουν αμέσως πάνω στο χαλί,
έργο του Γιάννη Βαρελά. Στην κουζίνα, ο μι-
σελενάτος Παύλος Κυριάκης έχει ετοιμάσει
ένα μενού όπου η γαλλική κουζίνα συναντάει
την ελληνική και τη σκανδιναβική. gallina.gr

the world. Here, you can taste the most premi-
HERVÉ um meats, from lamb and chicken to beef, as
| well as inventive recipes such as short-rib pas-
Another addition to Athens' Michelin sky, Hervé titsio, beef foie gras and lamb gyro. / Ο ναός
has achieved the coveted distinction in its third των meat lovers επέστρεψε με ένα ανανεω-
year. Ervé Pronzato and Grigoris Kikis have es- SPECIAL μένο μενού διά χειρός του νέου σεφ Μιχά-
tablished a modern restaurant in Petralona, fea- OCCASION λη Μερζένη. Το brand, που είναι συνώνυμο
turing a daring 16-course tasting menu with Top / Πάνω: Gallina. Bottom με τις πιο δυνατές εμπειρίες κρεατοφαγίας,
French, Asian and Italian influences. It is ac- Κάτω: La Meat Maison σας καλωσορίζει με έναν κατάλογο που κι-
νείται σε comfort ρυθμούς, με πρωταγωνι-
στή τις all-star συλλογές κοπών από όλο τον
companied by a select wine list and wine pair- κόσμο. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε τα πιο
ings, curated by sommelier Christos Theodor- premium κρέατα, από αρνί και κοτόπουλο
opoulos and co-owner Giorgos Efthimopoulos. έως βοδινό, αλλά και πρωτότυπες συνταγές
Άλλη μια προσθήκη στον Michelin ουρανό όπως τα short-ribs παστίτσιο, beef foie gras
της Αθήνας, καθώς το Hervé απέσπασε την και γύρο αρνί. lameatmaison.com
πολυπόθητη διάκριση στον τρίτο χρόνο λει-
τουργίας του. Οι Ερβέ Προνζάτο και Γρηγόρης
Κίκης έχουν στήσει ένα μοντέρνο εστιατόριο NYX
στα Πετράλωνα, με την κουζίνα να κινείται σε |
γαλλικούς, ασιατικούς και ιταλικούς ρυθμούς Nestled on the rooftop of Academias Hotel,
μέσα από ένα τολμηρό μενού degustation 16 NYX has become a classic choice in Athens
πιάτων. Συνοδεύεται από λίστα κρασιών και for lovers of Japanese fusion cuisine. After all,
wine pairings σε επιμέλεια του σομελιέ Χρή- the combination of excellent sushi and views
στου Θεοδωρόπουλου και του συνιδιοκτήτη of the Acropolis and Mount Lycabettus is irre-
Γιώργου Ευθυμόπουλου. herve-restaurant.com sistible. This year NYX has been revamped with
a brand-new perimeter bar, as well as a menu
curated by chef Dimitris Kotsalis that includes
LA MEAT MAISON flavors that epitomize Umami. Don't forget to
| accompany the dishes with traditional Sake or
The temple for meat lovers has returned with a cocktail created by experienced mixologists.
a renewed menu crafted by the new chef, Mi- Στο rooftop του Academias Hotel, το NYX
chael Merzenis. The brand, synonymous with αποτελεί πλέον κλασική επιλογή στην Αθήνα
the most robust meat experiences, welcomes για τους λάτρεις της ιαπωνικής fusion κου- TOP: AYLO STUDIO
you with a menu that moves at a comfort pace, ζίνας. Άλλωστε, ο συνδυασμός του εξαιρε-
starring all-star collections of cuts from around τικού sushi και της θέας της Ακρόπολης και

32
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37