Page 30 - 2board 62
P. 30
ATHENS PERFECT HAUTE DINING :
tality. With the signature of executive chef EPICUREANISM
Nikos Skliras, the new menu features dishes Top / Πάνω: Estiatorio
inspired by Greek, Mediterranean, and inter- Milos. Bottom / Κάτω:
national gastronomy, using ingredients directly Athénée
sourced from the Group's estate on the Athe-
nian Riviera. The space is elegant, maintain-
ing its urban splendor, completing a fine din- περιλαμβάνει πιάτα εμπνευσμένα από την
ing experience recommended for the second ελληνική, μεσογειακή αλλά και διεθνή γα-
consecutive year in the Michelin guide. / Ένα στρονομία, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες
από τα πιο εμβληματικά μαγαζιά της Αθήνας, που προέρχονται κατευθείαν από το μπο-
από τα τραπέζια του οποίου έχουν περάσει στάνι του Ομίλου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Ο
οι μεγαλύτερες προσωπικότητες των Γραμ- χώρος είναι κομψός και διατηρεί την αστική
μάτων και Τεχνών, ανανεώθηκε και περνάει του αίγλη, ολοκληρώνοντας μια fine dining
τη δεύτερη νιότη του. Με την υπογραφή του εμπειρία που προτείνεται για δεύτερη συνεχή
executive chef Νίκου Σκλήρα, το νέο μενού χρονιά στον οδηγό Michelin. atheneeathens.gr
ESTIATORIO MILOS
|
One of the most historic Greek cuisine restaurants
could not be missing from such a list. Already
famous abroad, it was introduced to the Athenian
public in 2004, while since 2021 it is located at
the city center, in the hotel of the same name,
from where it continues to showcase Greek
culinary tradition, serving the freshest fish and
seafood of the Mediterranean. Don't miss the
new Business Lunch Menu, signed by chef
Costas Spiliadis, in which you will taste new
as well as all-time favorite dishes such as the
salt crusted sea bass. / Ένα από τα πιο ιστορικά
εστιατόρια ελληνικής κουζίνας δεν θα μπο-
ρούσε να λείπει από μία τέτοια λίστα. Ήδη
διάσημο στο εξωτερικό, συστήθηκε στο αθη-
ναϊκό κοινό το 2004, ενώ από το 2021 φιλο-
ξενείται στο κέντρο της πόλης, στο ομώνυμο
ξενοδοχείο, από όπου συνεχίζει να αναδει-
κνύει τις ελληνικές γαστρονομικές παραδό-
σεις, σερβίροντας τα φρεσκότερα ψάρια και
θαλασσινά της Μεσογείου. Μη χάσετε το
νέο Business Lunch Menu, με την υπογρα-
φή του σεφ Κώστα Σπηλιάδη, στο οποίο θα
δοκιμάσετε καινούρια αλλά και διαχρονικά
αγαπημένα πιάτα, όπως το λαβράκι με κρού-
στα αλατιού. estiatoriomilos.com
GALLINA
|
A fresh proposal, this time in Koukaki. Galli-
na brings something that was missing from the
Athenian dining scene. Philippos Tsangrides has
assembled an all-star team that combines art,
design, and gastronomy. The space, designed
by Eleni Petaloti & Leonidas Trampoukis (LOT
30
tality. With the signature of executive chef EPICUREANISM
Nikos Skliras, the new menu features dishes Top / Πάνω: Estiatorio
inspired by Greek, Mediterranean, and inter- Milos. Bottom / Κάτω:
national gastronomy, using ingredients directly Athénée
sourced from the Group's estate on the Athe-
nian Riviera. The space is elegant, maintain-
ing its urban splendor, completing a fine din- περιλαμβάνει πιάτα εμπνευσμένα από την
ing experience recommended for the second ελληνική, μεσογειακή αλλά και διεθνή γα-
consecutive year in the Michelin guide. / Ένα στρονομία, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες
από τα πιο εμβληματικά μαγαζιά της Αθήνας, που προέρχονται κατευθείαν από το μπο-
από τα τραπέζια του οποίου έχουν περάσει στάνι του Ομίλου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Ο
οι μεγαλύτερες προσωπικότητες των Γραμ- χώρος είναι κομψός και διατηρεί την αστική
μάτων και Τεχνών, ανανεώθηκε και περνάει του αίγλη, ολοκληρώνοντας μια fine dining
τη δεύτερη νιότη του. Με την υπογραφή του εμπειρία που προτείνεται για δεύτερη συνεχή
executive chef Νίκου Σκλήρα, το νέο μενού χρονιά στον οδηγό Michelin. atheneeathens.gr
ESTIATORIO MILOS
|
One of the most historic Greek cuisine restaurants
could not be missing from such a list. Already
famous abroad, it was introduced to the Athenian
public in 2004, while since 2021 it is located at
the city center, in the hotel of the same name,
from where it continues to showcase Greek
culinary tradition, serving the freshest fish and
seafood of the Mediterranean. Don't miss the
new Business Lunch Menu, signed by chef
Costas Spiliadis, in which you will taste new
as well as all-time favorite dishes such as the
salt crusted sea bass. / Ένα από τα πιο ιστορικά
εστιατόρια ελληνικής κουζίνας δεν θα μπο-
ρούσε να λείπει από μία τέτοια λίστα. Ήδη
διάσημο στο εξωτερικό, συστήθηκε στο αθη-
ναϊκό κοινό το 2004, ενώ από το 2021 φιλο-
ξενείται στο κέντρο της πόλης, στο ομώνυμο
ξενοδοχείο, από όπου συνεχίζει να αναδει-
κνύει τις ελληνικές γαστρονομικές παραδό-
σεις, σερβίροντας τα φρεσκότερα ψάρια και
θαλασσινά της Μεσογείου. Μη χάσετε το
νέο Business Lunch Menu, με την υπογρα-
φή του σεφ Κώστα Σπηλιάδη, στο οποίο θα
δοκιμάσετε καινούρια αλλά και διαχρονικά
αγαπημένα πιάτα, όπως το λαβράκι με κρού-
στα αλατιού. estiatoriomilos.com
GALLINA
|
A fresh proposal, this time in Koukaki. Galli-
na brings something that was missing from the
Athenian dining scene. Philippos Tsangrides has
assembled an all-star team that combines art,
design, and gastronomy. The space, designed
by Eleni Petaloti & Leonidas Trampoukis (LOT
30