Page 36 - 2board 62
P. 36
ATHENS PERFECT HAUTE DINING :
LE CONNAISSEUR
|
The world of champagne through the
eyes of Nikolas Yiannopoulos. / Ο κόσμος
της σαμπάνιας με τα μάτια του Νικόλα
ΒUBBLES Γιαννόπουλου.
—We choose champagne depending on
A L L by Stefanos Philippas whether it will be served as an aperitif or
accompany food. In the latter case we need to
know the food as well. / Επιλέγουμε σαμπάνια
αναλόγως αν θα σερβιριστεί ως απεριτίφ ή θα
συνοδεύσει φαγητό. Στη δεύτερη περίπτωση
πρέπει να γνωρίζουμε και το φαγητό.
T H E W AY ! —Avoid champagnes that are poorly preserved
or that have been stored vertically for more
than six months. / Αποφεύγουμε τις σαμπάνιες
TWO WINE BARS, A WINE CELLAR AND A SOMMELIER, INDUCT US οι οποίες είναι κακοσυντηρημένες ή εκείνες
που έχουν αποθηκευθεί για διάστημα
μεγαλύτερο των έξι μηνών σε κάθετη κλίση.
INTO THE SECRETS OF CHAMPAGNE. / ΔΥΟ WINE BARS, ΜΙΑ ΚΑΒΑ —I suggest you try champagne in a cocktail
like the following: One sugar cube, four drops
ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΟΜΕΛΙΕ ΜΑΣ ΜΥΟΥΝ ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ. of Angostura Bitters, 30 ml of Hennessy VS
Cognac and 100 ml of Moët & Chandon Brut
Impérial. / Σας προτείνω να δοκιμάσατε τη
σαμπάνια σε ένα κοκτέιλ όπως το παρακάτω:
Ένας κύβος ζάχαρη, τέσσερις σταγόνες
TERROIRIST angostura Bitters, 30 ml Hennessy VS Cognac
| και 100 ml Moët & Chandon Brut Impérial.
The most pleasant surprise of 2023 for wine perience. / Εδώ και σχεδόν επτά χρόνια, στα —My favourite champagne comes from the
lovers in the northern suburbs, could not fail σύνορα ανάμεσα στο Σύνταγμα και την Πλά- House of Moët & Chandon and a specific dated
to include champagnes in its wine list. Somme- κα, το Warehouse CO2 έβαλε τις φυσαλίδες label Grand Vintage, which is produced only
lier Evangelos Doumopoulos anointed cham- δυνατά στη ζωή μας και στην καθημερινότη- from very good vintages, aged for 8-9 years
pagne deutz and champagne Bernard Figeut as τά μας. Με σαμπάνιες γνωστών οίκων, αλ- and can be aged for at least 15-20 more.
the protagonists. / Η πιο ευχάριστη έκπληξη λά και τοπικών παραγωγών, αφρώδη κρασιά Η αγαπημένη μου σαμπάνια προέρχεται από
του 2023 για τους λάτρεις του κρασιού στα από όλο τον κόσμο –από τον αμπελώνα της τον οίκο Moët & Chandon και συγκεκριμένη
βόρεια προάστια, δεν θα μπορούσε να μην Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, αλλά και χρονολογημένη ετικέτα Grand Vintage, η οποία
περιλαμβάνει σαμπάνιες στη λίστα των κρα- με λιγότερο αναμενόμενη προέλευση, όπως παράγεται μόνο τις πολύ καλές σοδειές,
σιών του. Ο σομελιέ Ευάγγελος Ντουμόπου- από την Αγγλία, τη Χιλή ή την Αργεντινή και ωριμάζει για 8-9 χρόνια και μπορεί να
λος έχρισε πρωταγωνίστριες τις champagne premium επιλογές, προσφέρει στον επισκέ- παλαιώσει για τουλάχιστον 15-20 ακόμα.
Deutz και τη champagne Bernard Figuet. πτη του μια άκρως ενδιαφέρουσα γευστική
@terroirist_athens εμπειρία. @warehouseco2
WAREHOUSE CO2 CAVA NEKTAR
| |
For almost seven years now, on the border be- Choose from many labels and create a gift box ΙΝFO
tween Syntagma and Plaka, Warehouse CO2 has with premium champagne and deli products! Nikolas is the
been introducing bubbles vigorously into our Where? Of course, at the largest wine cellar in Amvyx Brands
lives and our daily routine. With champagnes the wholesale and retail sector for 40 years, on Ambassador Moët
from well-known brands and local producers, Ermou Street. / Επιλέξτε ανάμεσα σε πολλές Hennessy.
sparkling wines from all over the world - from ετικέτες και δημιουργήστε ένα gift box με O Νικόλας είναι
the vineyards of Greece, Italy, Spain - but al- premium σαμπάνια και deli προϊόντα. Πού; ο Amvyx Brands
so with less obvious origins, such as England, Φυσικά, στη μεγαλύτερη κάβα στον τομέα Ambassador Moët
Chile or Argentina - and premium choices, it της χονδρικής και της λιανικής πώλησης, εδώ Hennessy.
offers its visitors a highly interesting tasting ex- και 40 χρόνια, επί της Ερμού. @cava_nektar oenophorum.com
36
LE CONNAISSEUR
|
The world of champagne through the
eyes of Nikolas Yiannopoulos. / Ο κόσμος
της σαμπάνιας με τα μάτια του Νικόλα
ΒUBBLES Γιαννόπουλου.
—We choose champagne depending on
A L L by Stefanos Philippas whether it will be served as an aperitif or
accompany food. In the latter case we need to
know the food as well. / Επιλέγουμε σαμπάνια
αναλόγως αν θα σερβιριστεί ως απεριτίφ ή θα
συνοδεύσει φαγητό. Στη δεύτερη περίπτωση
πρέπει να γνωρίζουμε και το φαγητό.
T H E W AY ! —Avoid champagnes that are poorly preserved
or that have been stored vertically for more
than six months. / Αποφεύγουμε τις σαμπάνιες
TWO WINE BARS, A WINE CELLAR AND A SOMMELIER, INDUCT US οι οποίες είναι κακοσυντηρημένες ή εκείνες
που έχουν αποθηκευθεί για διάστημα
μεγαλύτερο των έξι μηνών σε κάθετη κλίση.
INTO THE SECRETS OF CHAMPAGNE. / ΔΥΟ WINE BARS, ΜΙΑ ΚΑΒΑ —I suggest you try champagne in a cocktail
like the following: One sugar cube, four drops
ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΟΜΕΛΙΕ ΜΑΣ ΜΥΟΥΝ ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ. of Angostura Bitters, 30 ml of Hennessy VS
Cognac and 100 ml of Moët & Chandon Brut
Impérial. / Σας προτείνω να δοκιμάσατε τη
σαμπάνια σε ένα κοκτέιλ όπως το παρακάτω:
Ένας κύβος ζάχαρη, τέσσερις σταγόνες
TERROIRIST angostura Bitters, 30 ml Hennessy VS Cognac
| και 100 ml Moët & Chandon Brut Impérial.
The most pleasant surprise of 2023 for wine perience. / Εδώ και σχεδόν επτά χρόνια, στα —My favourite champagne comes from the
lovers in the northern suburbs, could not fail σύνορα ανάμεσα στο Σύνταγμα και την Πλά- House of Moët & Chandon and a specific dated
to include champagnes in its wine list. Somme- κα, το Warehouse CO2 έβαλε τις φυσαλίδες label Grand Vintage, which is produced only
lier Evangelos Doumopoulos anointed cham- δυνατά στη ζωή μας και στην καθημερινότη- from very good vintages, aged for 8-9 years
pagne deutz and champagne Bernard Figeut as τά μας. Με σαμπάνιες γνωστών οίκων, αλ- and can be aged for at least 15-20 more.
the protagonists. / Η πιο ευχάριστη έκπληξη λά και τοπικών παραγωγών, αφρώδη κρασιά Η αγαπημένη μου σαμπάνια προέρχεται από
του 2023 για τους λάτρεις του κρασιού στα από όλο τον κόσμο –από τον αμπελώνα της τον οίκο Moët & Chandon και συγκεκριμένη
βόρεια προάστια, δεν θα μπορούσε να μην Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, αλλά και χρονολογημένη ετικέτα Grand Vintage, η οποία
περιλαμβάνει σαμπάνιες στη λίστα των κρα- με λιγότερο αναμενόμενη προέλευση, όπως παράγεται μόνο τις πολύ καλές σοδειές,
σιών του. Ο σομελιέ Ευάγγελος Ντουμόπου- από την Αγγλία, τη Χιλή ή την Αργεντινή και ωριμάζει για 8-9 χρόνια και μπορεί να
λος έχρισε πρωταγωνίστριες τις champagne premium επιλογές, προσφέρει στον επισκέ- παλαιώσει για τουλάχιστον 15-20 ακόμα.
Deutz και τη champagne Bernard Figuet. πτη του μια άκρως ενδιαφέρουσα γευστική
@terroirist_athens εμπειρία. @warehouseco2
WAREHOUSE CO2 CAVA NEKTAR
| |
For almost seven years now, on the border be- Choose from many labels and create a gift box ΙΝFO
tween Syntagma and Plaka, Warehouse CO2 has with premium champagne and deli products! Nikolas is the
been introducing bubbles vigorously into our Where? Of course, at the largest wine cellar in Amvyx Brands
lives and our daily routine. With champagnes the wholesale and retail sector for 40 years, on Ambassador Moët
from well-known brands and local producers, Ermou Street. / Επιλέξτε ανάμεσα σε πολλές Hennessy.
sparkling wines from all over the world - from ετικέτες και δημιουργήστε ένα gift box με O Νικόλας είναι
the vineyards of Greece, Italy, Spain - but al- premium σαμπάνια και deli προϊόντα. Πού; ο Amvyx Brands
so with less obvious origins, such as England, Φυσικά, στη μεγαλύτερη κάβα στον τομέα Ambassador Moët
Chile or Argentina - and premium choices, it της χονδρικής και της λιανικής πώλησης, εδώ Hennessy.
offers its visitors a highly interesting tasting ex- και 40 χρόνια, επί της Ερμού. @cava_nektar oenophorum.com
36