Page 116 - 2board 41

 

 

 

 

 

Page 116 - 2board 41
P. 116
CHΛPTEɌ 3 M AY-J U L 2018

SEA YOU THERE
Firstly at the acclaimed Varoulko Seaside (top)
and then at the new Blue Fish Athens (bottom).
Ραντεβού στο Varoulko Seaside (πάνω) και μετά
στο νέο Blue Fish Athens (κάτω).

FOR FISH LOVERS και μεγαλύτερης αποδοχής από το αθηναϊκό TOP LEFT: V. PATERAKIS GASTRONOMY
κοινό και τους επισκέπτες της πόλης. Με
| γερή βάση, κάποια ονόματα έχουν συνδέσει
την πορεία τους με τους θησαυρούς της
By now it’s a given that restaurants that θάλασσας, η αγάπη για αυτού του είδους
emphasise fish and seafood have an increasing τη γαστρονομία έχει πλέον καθιερωθεί,
acceptance from the Athenian public and the δίνοντας έτσι το έναυσμα για νέα ανοίγματα.
city’s visitors. With a solid base comprised Ο θρυλικός «φάρος», όταν μιλάμε για
of names that have linked their careers with τέτοια κουζίνα, δεν είναι άλλος από τον σεφ
the sea’s treasures, the love for this type of Λευτέρη Λαζάρου και το ιστορικό εστιατόριο
gastronomy is by now established, creating Varoulko seaside, το οποίο «ανοίγει πανιά»
an impetus for new ventures. The legendary στο Μικρολίμανο έχοντας στο τιμόνι του
“beacon” when discussing this kind of cuisine, ένα αστέρι Michelin. Σημείο αναφοράς σε
is none other than chef Lefteris Lazarou and αυτό το γαστρονομικό κομμάτι, δεν θα ήταν
the historic restaurant Varoulko Seaside, which υπερβολή να πούμε ότι δείχνει ακόμη το
“unfurls its sails” in Mikrolimano, with a δρόμο για την υψηλής ποιότητας κουζίνα,
Michelin star on its helm. A reference point in που είναι αφιερωμένη στα ψάρια και τα
this gastronomic department, it wouldn’t be θαλασσινά (varoulko.gr). Μια νέα προσθήκη
an overstatement to say that it still points the στο χάρτη αποτελεί το Blue Fish στην Πλάκα.
way to a high quality cuisine, that is devoted to Με εμπειρία από τα δύο πρώτα μαγαζιά,
fish and seafood (varoulko.gr). A new addition το κεντρικό εστιατόριο έχει ρίξει καλά τα
to the map is Blue Fish in Plaka. With the δίχτυα του για όσους αναζητούν ένα γεύμα
experience gained from the first two shops, με όστρακα, μύδια και ό,τι άλλο «βγάλει η
the central restaurant has cast its nets for those ψαριά» (Καλογριώνη 6, +30 213 0364214).
that are looking for a meal with shellfish,
mussels and whatever the “cast brings up”
(6 Kalogrioni Str., +30 213 0364214). / Είναι
πλέον γεγονός ότι τα εστιατόρια με έμφαση
στο ψάρι και τα θαλασσινά χαίρουν ολοένα

116
   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121