Page 112 - 2BOARD 33
P. 112
be quite spectacular. The ultimate από το πρωί µέχρι αργά το βράδυ απόλυτα προσανατολισµένο στο
talk of the town serves some of ένα πολυπληθές και ετερόκλητο business lunch, όµως ποιος µπορεί
the best cocktails in Athens. The κοινό. Φέτος, η dream team του The να αντισταθεί στα συγκλονιστικά
attractive two-storey neoclassical Clumsies εγκαινίασε και το Palmitas, καρπάτσιο από λαβράκι, στις
building on Praxitelous Street, with το πρώτο pop-up bar στην Ελλάδα. µαριναρισµένες γαρίδες Νάξου ή στα
the unique aesthetic enhancement INFO: 30 Praxitelous Str., theclumsies.gr εντυπωσιακής ακρίβειας ψησίµατά
of Nine Design, retains its charming του σε µεγάλα, ολόφρεσκα ψάρια;
art elements and attracts a large 20. Rakkan INFO: milos.ca/restaurants/athens
yet broadly diverse clientele from
morning till late at night. This year, Japanese rum, gin, sake and lychee 23. Tilemachos BBQ Club
the dream team at The Clumsies are just some of the ingredients used
by the team at Rakkan to prepare Yiorgos Tsiligiris has raised the
ευρηµατικότητα, η καλή εκτέλεση χρονιά να περάσει από τη διαδικασία 21 a fine selection of imaginatively stakes (pardon the pun) and moved
και η στιβαρή δοµή. Ο ταλαντούχος του βαρελιού οκτώ κλασικά κοκτέιλ, conceived cocktails with attitude and the BBQ club much further with
bartender ξεδιπλώνει το ταλέντο του όπως το Negroni και το Manhattan. launched Palmitas, the first pop- real character. | Iαπωνικά ρούµια, τζιν, dishes like the wonderful clay pot
χωρίς show off, σε ένα οικείο και Το καινούργιο µενού, το Alphabet, up bar in Greece. | Tο 22ο καλύτερο σάκε και lychee είναι κάποια από τα cooked goat linguini. | Ο Γιώργος
φιλόξενο µπαρ. παρουσιάζει blends µε γράµµατα του µπαρ στον κόσµο αποδεικνύει πως, υλικά, µε τα οποία συστήνει στο κοινό Τσιλιγκίρης έχει βάλει φέτος το
INFO: 9 Α. Papandreou Str., Chalandri, λατινικού αλφαβήτου. όταν η οικειότητα συνδυάζεται µε µια µπάρα, µε διάθεση για κοκτέιλ, µε Τηλέµαχος BBQ Club στην καλύτερη
+30 210 6833677 INFO: 7 Voulis Str. +30 210 3254711 την ισορροπηµένη τεχνική και την άποψη και χαρακτήρα. εποχή του και προχωρώντας, πέρα
εξωστρεφή διάθεση, το αποτέλεσµα INFO: 238 Kifissias Ave., Kifissia, από τις µπριζόλες, µας συναρπάζει
15. Galaxy 18. Hitchcocktales είναι θεαµατικό. Σερβίρει µερικά rakkanrestaurant.gr µε πιάτα, όπως τράγος µε λιγκουίνι
από τα καλύτερα κοκτέιλ, σε ένα στη γάστρα!
Τhe amazing Galaxy inside an arcade Hidden in an alley just behind υπέροχο νεοκλασικό, σχεδιασµένο 21. Vezene INFO: 22 Fragkopoulou Str., Kifissia,
on Stadiou Street is a galaxy in itself. Makrigianni area and the Acropolis, από τους Nine Design, φιλοξενώντας +30 210 8076680
Which is why its choice as the best this is a new bar-restaurant with The side of the perfect steak: the
classic bar in Athens was virtually a an eat.love.drink mood. It is located international one and the traditionally 24. ITHAKI
foregone conclusion. | Mέσα σε µια in a former industrial place and it Greek. Dinner at Vezene is not just
στοά της Σταδίου, το περίφηµο Galaxy combines a vintage and modern style. a taste experience but a seminar in On any epic journey of culinary
είναι ένας... γαλαξίας από µόνο του. Υou will enjoy its musical envents various cuts, provenance, marbling, exploration, the destination is all
Και πίσω από την τεράστια ξύλινη with soul and jazz notes. | Κρυµµένο breeds etc! In the last 12 months important. That is, the table at which
µπάρα του, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες σε ένα στενό δροµάκι, πίσω από Aris Vezenes has moved up a level you will savour salmon ravioli, king
υποδέχονται τους πελάτες. τη Μακρυγιάννη στην Ακρόπολη, by offering rare and impressive cuts crab in a crispy crust, grilled grouper
INFO: 10 Stadiou Str., +30 210 3227733 το Hitchcocktales είναι καινούργιο, to rival the best international steak fillet, tuna tataki, sea bass ceviche,
ιδιαίτερο bar-restaurant µε διάθεση houses. | Ένα δείπνο στο Vezene nigiri roll with amberjack and uramaki
16. 7 Jokers eat.love.drink. Ο πρώην βιοµηχανικός δεν είναι µόνο επικούρεια εµπειρία, roll (inside out maki) with eel and
χώρος σήµερα ισορροπεί ανάµεσα αλλά κι ένα απολαυστικό σεµινάριο avocado. And the setting is completed
The bar lovers favourite, the theatrical σε vintage και µοντέρνο στιλ, όπου θα πάνω στα διαφορετικά κοψίµατα, by the idyllic sea view that will inspire
Vouli’s bar is still our first choice for διασκεδάσετε με τα μουσικά events προελεύσεις, διαβαθµίσεις marbling, any modern-day Odysseus. | Σε αυτό
after-hours drinks. A great space and του με soul και jazz νότες. ράτσες, κ.λπ. Τον τελευταίο χρόνο, το επικό ταξίδι γεύσεων σηµασία έχει
a rich selection of spirits that will keep INFO: 10 Porinou Str., +30 210 9210023 µάλιστα, ο Άρης Βεζενές έχει ξεφύγει ο προορισµός. Το τραπέζι δηλαδή
it up there for some time to come. | Το εντελώς, παρουσιάζοντας σπάνια όπου θα δοκιµάσετε ραβιόλια µε
αγαπηµένο, θεατρικό μπαρ της οδού 19. The Clumsies και εντυπωσιακά cuts, τα οποία θα σολοµό, βασιλικό καβούρι σε τραγανή
Βουλής και φέτος κρατά τα σκήπτρα ζήλευαν ακόμα και τα καλύτερα steak κρούστα, σφυρίδα σχάρας, τατάκι
των after hour επιλογών. Όμορφος The 22nd best bar in the world house του κόσµου! τόνου, σεβίτσε από λαβράκι, nigiri roll
χώρος, πλούσια κάβα, νόστιµες demonstrates that when intimacy INFO: 11 Vrasida Str.,+30 210 7232002 µε µαγιάτικο και uramaki roll (inside
προτάσεις σε κοκτέιλ στο αγαπηµένο is combined with minimalism,
spot όλων όσοι αγαπούν τα µπαρ. and balanced technique with true 22. Milos restaurant
INFO: 7 Voulis Str., +30 210 3219225 open-heartedness, the result can
The quality of ingredients at Milos
17. Barreldier really has no equal. Despite the
corporate, business lunch type of
This year, Mario Βasso has chosen to environment, who can actually resist
submit eight classic cocktails to the the sea bass carpaccio, the marinated
aging process, including the Negroni Naxos shrimps or its wonderfully
and the Manhattan. But that’s not precise grilling of its extraordinarily
all. With his new menu, which he fresh fish? | Η ποιότητα της πρώτης
calls Alphabet, he presents a series ύλης στο Milos δεν έχει ταίρι. Και
of blends with letters of the Latin µπορεί το ίδιο το εστιατόριο να είναι
alphabet. | Η ενασχόληση του Mario
Basso µε τα κοκτέιλ που ωριµάζουν
σε βαρέλι είναι γνώρισµα του
Barreldier. Ο Basso επιλέγει αυτήν τη

112
   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117