Page 107 - 2BOARD 33
P. 107
15 YEARS AIA | ATHENS collectors issue
La Pasteria: Α unique
Italian experience!
Everybody loves la pasteria; the simple ingredients and the familiar tastes,
make it the ultimate “next door” cuisine. | Όλοι αγαπούν τη la pasteria· τα απλά υλικά και
οι οικείες γεύσεις την κάνουν την «κουζίνα της διπλανής πόρτας».
A fter a morning walk in the center of Athens, we decided Μ ετά από μια πρωινή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας καθίσα-
to go for a glass of wine and a quick lunch. με για ένα ποτήρι κρασί κι ένα γρήγορο γεύμα στον πε-
We visited the pedestrian street of Valaoritou, where we ζόδρομο της Βαλαωρίτου, όπου είχαμε ακούσει ότι πρό-
heard that the first historical La Pasteria store in Kolo- σφατα μεταφέρθηκε το πρώτο ιστορικό κατάστημα της La
naki, had moved. Pasteria στο Κολωνάκι. Το πρώτο πράγμα που μας τράβηξε την προσοχή
The first thing that caught our attention was the open kitchen, La Pas- ήταν η ανοιχτή κουζίνα, το σήμα κατατεθέν της. Η ζεστή και χαλαρή ατμό-
teria’s trade mark. The warm and relaxing atmosphere made us feel σφαιρα μας έκανε να νιώσουμε οικεία στο χώρο, ενώ το φιλικό προσωπικό
comfortable, while the friendly staff was there to welcome and to serve ήταν εκεί για να μας υποδεχθεί και να μας εξυπηρετήσει. Μέχρι να ετοιμα-
us. Until our table was ready, we enjoyed a refreshing cocktail at the bar, στεί το τραπέζι μας απολαύσαμε ένα δροσερό κοκτέιλ στο bar, δοκιμάζοντας
while tasting stuzzichini, small bites similar to Italian tapas. τα ιδιαίτερα stuzzichini, ένα είδος ιταλικών tapas. Το γεύμα μας ξεκίνησε
Our meal started with a fresh Panzanella, the traditional salad from με μια δροσερή Panzanella, την παραδοσιακή σαλάτα της Φλωρεντίας, με
Florence, with fresh tomato, homemade croutons, capers, olives, onion φρέσκια ντομάτα, σπιτικά κρουτόν, κάππαρη, ελιές, κρεμμύδι και αντσού-
and anchovies. We combined it with a delicious pizza Di Modena, with για. Τη συνδυάσαμε με μια λαχταριστή pizza Di Modena, με λεπτή ιταλική
thin Italian crust and delicious toppings - the perfect starter to share. ζύμη και εκλεκτά υλικά, το ιδανικό πιάτο για την παρέα. Στη συνέχεια δοκι-
Next, we tasted Linguini Con Bottarga, the authentic Sardinian recipe, μάσαμε τα Linguini con Bottarga, την αυθεντική συνταγή από τη Σαρδηνία,
with grated bottarga, lemon crumb, olive oil and garlic, and the juicy με τρίμμα αυγοτάραχου, ψίχα λεμονιού, ελαιόλαδο και σκόρδο, αλλά και τη
veal Tagliata. However, we saved the best part for the end, La Paste- ζουμερή μοσχαρίσια Tagliata. Για το τέλος κρατήσαμε το καλύτερο: το τιρα-
ria’s Tiramisu! The classic Italian desert, prepared daily by La Paste- μισού της La Pasteria! Το κλασικό ιταλικό γλυκό που φτιάχνουν καθημερινά
ria’s chefs and served with an espresso shot in order to absorb its aro- οι chef του εστιατορίου σερβίρεται με ένα σφηνάκι espresso, ώστε να πάρει
mas and taste. το άρωμα και τη γεύση του.
There is no doubt that every visit at La Info Αναμφίβολα, κάθε επίσκεψη στη La Pasteria
Pasteria is an experience that everyone είναι μια εμπειρία, που ο καθένας μας τη
perceives differently. We lived our per- Further information on La Pasteria can be found at βιώνει διαφορετικά. Εμείς ζήσαμε τη δι-
sonal Italian experience and we sug- www.lapasteria.gr. | Περισσότερες πληροφορίες για τη κή μας ιταλική εμπειρία και σας προτρέ-
gest that you do the same! La Pasteria θα βρείτε στο www.lapasteria.gr. πουμε να ζήσετε κι εσείς τη δική σας!
107
La Pasteria: Α unique
Italian experience!
Everybody loves la pasteria; the simple ingredients and the familiar tastes,
make it the ultimate “next door” cuisine. | Όλοι αγαπούν τη la pasteria· τα απλά υλικά και
οι οικείες γεύσεις την κάνουν την «κουζίνα της διπλανής πόρτας».
A fter a morning walk in the center of Athens, we decided Μ ετά από μια πρωινή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας καθίσα-
to go for a glass of wine and a quick lunch. με για ένα ποτήρι κρασί κι ένα γρήγορο γεύμα στον πε-
We visited the pedestrian street of Valaoritou, where we ζόδρομο της Βαλαωρίτου, όπου είχαμε ακούσει ότι πρό-
heard that the first historical La Pasteria store in Kolo- σφατα μεταφέρθηκε το πρώτο ιστορικό κατάστημα της La
naki, had moved. Pasteria στο Κολωνάκι. Το πρώτο πράγμα που μας τράβηξε την προσοχή
The first thing that caught our attention was the open kitchen, La Pas- ήταν η ανοιχτή κουζίνα, το σήμα κατατεθέν της. Η ζεστή και χαλαρή ατμό-
teria’s trade mark. The warm and relaxing atmosphere made us feel σφαιρα μας έκανε να νιώσουμε οικεία στο χώρο, ενώ το φιλικό προσωπικό
comfortable, while the friendly staff was there to welcome and to serve ήταν εκεί για να μας υποδεχθεί και να μας εξυπηρετήσει. Μέχρι να ετοιμα-
us. Until our table was ready, we enjoyed a refreshing cocktail at the bar, στεί το τραπέζι μας απολαύσαμε ένα δροσερό κοκτέιλ στο bar, δοκιμάζοντας
while tasting stuzzichini, small bites similar to Italian tapas. τα ιδιαίτερα stuzzichini, ένα είδος ιταλικών tapas. Το γεύμα μας ξεκίνησε
Our meal started with a fresh Panzanella, the traditional salad from με μια δροσερή Panzanella, την παραδοσιακή σαλάτα της Φλωρεντίας, με
Florence, with fresh tomato, homemade croutons, capers, olives, onion φρέσκια ντομάτα, σπιτικά κρουτόν, κάππαρη, ελιές, κρεμμύδι και αντσού-
and anchovies. We combined it with a delicious pizza Di Modena, with για. Τη συνδυάσαμε με μια λαχταριστή pizza Di Modena, με λεπτή ιταλική
thin Italian crust and delicious toppings - the perfect starter to share. ζύμη και εκλεκτά υλικά, το ιδανικό πιάτο για την παρέα. Στη συνέχεια δοκι-
Next, we tasted Linguini Con Bottarga, the authentic Sardinian recipe, μάσαμε τα Linguini con Bottarga, την αυθεντική συνταγή από τη Σαρδηνία,
with grated bottarga, lemon crumb, olive oil and garlic, and the juicy με τρίμμα αυγοτάραχου, ψίχα λεμονιού, ελαιόλαδο και σκόρδο, αλλά και τη
veal Tagliata. However, we saved the best part for the end, La Paste- ζουμερή μοσχαρίσια Tagliata. Για το τέλος κρατήσαμε το καλύτερο: το τιρα-
ria’s Tiramisu! The classic Italian desert, prepared daily by La Paste- μισού της La Pasteria! Το κλασικό ιταλικό γλυκό που φτιάχνουν καθημερινά
ria’s chefs and served with an espresso shot in order to absorb its aro- οι chef του εστιατορίου σερβίρεται με ένα σφηνάκι espresso, ώστε να πάρει
mas and taste. το άρωμα και τη γεύση του.
There is no doubt that every visit at La Info Αναμφίβολα, κάθε επίσκεψη στη La Pasteria
Pasteria is an experience that everyone είναι μια εμπειρία, που ο καθένας μας τη
perceives differently. We lived our per- Further information on La Pasteria can be found at βιώνει διαφορετικά. Εμείς ζήσαμε τη δι-
sonal Italian experience and we sug- www.lapasteria.gr. | Περισσότερες πληροφορίες για τη κή μας ιταλική εμπειρία και σας προτρέ-
gest that you do the same! La Pasteria θα βρείτε στο www.lapasteria.gr. πουμε να ζήσετε κι εσείς τη δική σας!
107