Page 58 - 2board32

 

 

 

 

 

Page 58 - 2board32
P. 58
fresh & hot Classic stories

tha se kano κός χώρος και η ξύλινη οροφή του Galaxy Τhe amazing Galaxy inside an
vassilissa 1930 δημιουργoύν ωραία ατμόσφαιρα. arcade on Stadiou Street is a galaxy in
Where: 13 Veroias Str. & 64 Iera itself. Which is why its choice as the
What: Dimitris Litinas may have Odos Str., +30 2103459299 best classic bar in Athens was virtually
delayed his return for a few years, a foregone conclusion. | Mέσα σε μια
but “good things come to those who Dos Agaves στοά της Σταδίου, το περίφημο Galaxy
wait” is most apt. Together with CHalandri είναι ένας... γαλαξίας από μόνο του.
architect Kirios Kriton they have Και πίσω από την τεράστια ξύλινη
created one exciting concept bar, What: Greece’s second tequila bar μπάρα του, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες
where wine has pride of place. The may be smaller, but the menu featuring υποδέχονται τους πελάτες.
industrial space and the wooden the beloved spirit is just as extensive. 10 Stadiou Str., +30 2103227733
ceiling – dating to 1930 – creates The cocktail offerings are along the Bar 56 Τhe nostalgia-inducing bar
a very special atmosphere. | Η επι- same lines as the downtown Dos remains one of the most classic
στροφή του Δημήτρη Λίτινα μπορεί Agaves, although there is a choice of watering holes in the city. The jazz
να καθυστέρησε, αλλά στην περί- 10 cocktails. | Ο χώρος της δεύτερης music, vintage posters and cloth-
πτωσή του ταιριάζει γάντι η ρήση «το τεκιλαρίας στην Ελλάδα είναι πιο μι- covered tables create a belle époque
καλό πράγμα αργεί να (ξανα)γίνει». κρός, αλλά η λίστα με τις τεκίλες εξί- setting that takes you on a journey back
Συνεργάζεται με τον αρχιτέκτονα σου μεγάλη. Τα κοκτέιλ κινούνται στη in time. | Στο Κολωνάκι παραμένει
Kirios Criton και μαζί υπογράφουν λογική του κεντρικού Dos Agaves, ένα από τα κλασικότερα ποτάδικα
ένα conceptual bar. Τον πρώτο λό- ενώ δέκα άλλες προτάσεις συμπλη- της πόλης. H τζαζ μουσική σε
γο έχει το κρασί, ενώ ο βιομηχανι- ρώνουν το σκηνικό. συνδυασμό με τις vintage αφίσες
και τις τραπεζαρίες με τα στρωμένα
THE TALK λαχούρια συνθέτουν ένα belle Where: 28 A. Papandreou, Chalandri,
epoque σκηνικό-ταξίδι στο χρόνο. +30 2106837398
Giorgos 56 Ploutarchou Str., + 30 2107231424
Au Revoir The legendary Au Revoir Nikkei
Bagos on Patission Street is the longest
established bar in Athens. It first What: The indefatigable Spyros
Passion for agave opened its doors 58 years ago and was Kerkyras put together an intriguing
Τhrough his group in Theory, given its name by the world famous cocktail menu, tailor-made for the
he experiments and proposes architect Aristomenis Provellegios, who restaurant’s gastronomic delights; one
new ideas. Additionally with the designed the venue when he was living example being the incredible Pisco
distinctive refreshments Three in France. The emblematic figures at Au Sour. At Nikkei, various ingredients
Cents, he's pursuing business paths Revoir are the twin brothers Theodoros of Peruvian origin are expertly mixed
outside Greece. | Λάτρης της αγαύης, and Lysandros Papatheodorou. | Tο with fine spirits to produce outstanding
πειραματίζεται με την ομάδα του Theory. γηραιότερο εν ζωή μπαρ στην Αθήνα results. | Ο υπερδραστήριος Σπύρος
Επιπλέον με τα αναψυκτικά Three Cents ανοίγει επιχειρηματικούς μετράει 58 χρόνια και πήρε το όνομά Κερκύρας σχεδίασε μια λίστα κοκτέιλ
δρόμους κι εκτός Ελλάδας. του από τον σπουδαίο αρχιτέκτονα sur mesure για τα πιάτα του κοσμο-
Αριστομένη Προβελέγγιο, ο οποίος, πολίτικου Nikkei. Το Pisco παίρνει τη
To make a bottle of tequila or mescal, you have to wait from 7 to 25 όταν το σχεδίασε, ζούσε στην
years. During this period, you can imagine how much the surrounding Γαλλία. Εμβληματικές φιγούρες
environment affects the distillate, which for me, is the real expression του Au Revoir είναι τα δίδυμα
of slow food in alcohol. And if we consider artisan mescal, then we're αδέρφια Θεόδωρος και Λύσανδρος
talking about production that's hand made with ancient methods and Παπαθεοδώρου.
here the environment or the terroir plays the most determining role in 136 Patission Ave. +30 2108230474
the final taste. It's truly magical! Low Profile "Whisky Bar" Apart
Για να φτιαχτεί ένα μπουκάλι τεκίλα ή μεσκάλ, πρέπει να from the addition of “Whisky Bar” to
περιμένουμε τουλάχιστον από 7 έως και 25 χρόνια. Σε αυτό το its name, the other characteristics and
διάστημα καταλαβαίνετε πώς επηρεάζει το εξωτερικό περιβάλλον features have not changed at all and
το τελικό απόσταγμα, που είναι για μένα η πραγματική έκφραση the owners’ passion for whisky is clear
του slow food στο αλκοόλ. Και αν μιλήσουμε για αρτεσιανά μεσκάλ, for all to see. | Πρόσφατα μετακόμισε
τότε αναφερόμαστε σε παραγωγές που γίνονται χειρωνακτικά και με στη Στοά Μπολάνη, στην οδό Βουλής.
αρχαίες μεθόδους. Κι εδώ το περιβάλλον ή το terroir παίζει τον πιο Aν εξαιρέσουμε την προσθήκη του
καθοριστικό ρόλο στην τελική γεύση. Είναι πραγματικά μαγικό! Whisky Bar στο όνομα, τα υπόλοιπα
χαρακτηριστικά του παραμένουν
58 σταθερά. Άλλωστε, το πάθος των
ιδιοκτητών του με τα ουίσκι δεν
κρύβεται.
7 Bolanis Arcade, +30 213O352114
   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63