Page 23 - 2board 26

 

 

 

 

 

Page 23 - 2board 26
P. 23
31°00’N 22°00’E
Selene
PIRGOS, SANTORINI

Just one taste of the deconstructed ‘dakos’
featuring a barley rusk base with tomato jelly,
basil snow and local cheese cream is enough
for you to fully understand Selene’s abstract
approach to local cuisine. Owner Giorgos
Hatzigiannakis and chef Nikos Boukis
aim to place this revamped take on local
island cuisine on the radar of international
gastronomy. And so far, so good: with a
Golden Chef’s Hat, a Greek Cuisine Award
and positioned as one of the 101 Best
Restaurants in Europe by the prestigious
Daily Meal, it seems that the future tastes like
Santorini with a twist.
Αρκεί μια δοκιμή από τον αποδομημένο ντάκο
με «χώμα» από παξιμάδι, ζελέ ντομάτας, χιόνι
βασιλικού και κρέμα από ντόπιο χλωρό τυρί
για να καταλάβετε το βάθος της αφαιρετικής
προσέγγισης της τοπικής κουζίνας. Ο
ιδιοκτήτης Γιώργος Χατζηγιαννάκης και ο
σεφ Νίκος Μπούκης έχουν βάλει στόχο να
εντάξουν την αναθεωρημένη κουζίνα του
νησιού στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.
ZOE HATZIyANNAKI Και το πετυχαίνουν κερδίζοντας Χρυσό
Σκούφο, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και μια
θέση ανάμεσα στα 101 Best Restaurants in
Europe της έγκυρης Daily Meal. - selene.gr

23
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28