Page 184 - 2board 26

 

 

 

 

 

Page 184 - 2board 26
P. 184
Greece’s only mAster of wine
konstantinos
lazarakis



1 nemea

The main strength of the local
wines lies in the Agiorgitiko
grape, from which the region’s
characteristic red wines are made.
Efforts are however under way to blend
it with international varieties such as
Cabernet and Syrah. | Η μεγάλη δύναμη
των τοπικών κρασιών είναι η ποικιλία
Αγιοργίτικο, που αποτελεί και τη
βάση των χαρακτηριστικών κόκκινων
κρασιών της περιοχής. Γίνονται
όμως και μερικές προσπάθειες να τη
χαρμανιάσουν με διεθνείς ποικιλίες,
όπως οι Cabernet και Syrah.
2 Kavala

Like Drama, the region has a
longstanding tradition in white
wines from a blend of Chauvignon Blanc
and Assyrtiko, but also red wines from
Cabernet Merlot. However, producers
in Kavala differentiate themselves
by making quality wines based on santorini
Moschato and Sémillon. | Έχει μεγάλη Red wines made from
παράδοση, όπως και η Δράμα, στα the Mavrotragano grape
λευκά κρασιά από χαρμάνι Chauvignon variety are rapidly
Blanc με Ασύρτικο και στα κόκκινα από growing in popularity.
την ποικιλία Cabernet Merlot. Παρόλα Σημειώνεται κατακόρυφη
αυτά, οι παραγωγοί της Καβάλας άνοδος και στα κόκκινα
διαφοροποιούνται φτιάχνοντας κρασιά από την ποικιλία
ιδιαίτερα κρασιά με βάση το Μοσχάτο Μαυροτράγανο.
και το Sémillon.
3 mantineia

Its dry white wines
are made from the
dominant grape variety,
Moschofilero, which can
be used to make rosé
too. Local producers
wine also make some very
interesting sparkling
destinations λευκά ξηρά κρασιά της
white wines. | Οφείλει τα
στη βασική της ποικιλία,

A true wine Guru introduces oenophile trAvellers το Μοσχοφίλερο, η οποία
δίνει επίσης τη δυνατότητα
to the world of locAl Greek wines. | Ένας αλήθινος οινοποιίας ροζέ κρασιού. Οι
γκουρου του κραςιου ΈιςαγΈι τους οινοφιλους ταξιδιώτΈς παραγωγοί κάνουν επίσης και
ςτον κοςμο τής τοπικής Έλλήνικής παραγώγής. ενδιαφέροντα λευκά αφρώδη κρασιά.


184
   179   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189