Page 185 - 2board 26

 

 

 

 

 

Page 185 - 2board 26
P. 185
amyntaio
Αpart from the dry
reds, the region is
also known for its
rosé wines







7 amyntaio

The region’s wine production is
largely based on the Xinomavro
variety, which yields some excellent
products. Thanks to the cool climate,
however, it also enables the production of
rosé. | Η οινική παραγωγή της περιοχής
βασίζεται στην ποικιλία Ξινόμαυρο, η
οποία της χαρίζει εξαιρετικά κρασιά.
5 8 CePhalonia
Λόγω του ψυχρού κλίματος, όμως, δίνει
τη δυνατότητα και για την παραγωγή
ροζέ οίνου. Εκτός, λοιπόν, από τα
ερυθρά ξηρά κρασιά, προσφέρει και
πολύ ενδιαφέροντα ροζέ, που γίνονται
και αφρώδη.


The Robola grape variety
produces excellent white PDO
santorini
is used for traditional dessert wines,
A long tradition in the Assyrtiko wine. And while the Mavrodaphne variety
producers on the island also vinify it as
white varietal, which produces very dry red, with outstanding results. | Η
good dry wines, but also amazing ποικιλία Ρομπόλα δίνει εξαιρετικό λευκό
4 Έχει παράδοση στη λευκή ποικιλία Μαυροδάφνη βγάζει παραδοσιακά
dessert wines from sun-dried
κρασί Προστατευόμενης Ονομασίας
grapes, the celebrated Vinsanto.
Προέλευσης. Κι ενώ η ποικιλία
Ασύρτικο, η οποία δίνει πολύ καλά
γλυκά κρασιά, οι παραγωγοί της
Κεφαλονιάς την οινοποιούν ως ερυθρή
ξηρά κρασιά, αλλά και καταπληκτικά
ξηρά πετυχαίνοντας ωραιότατα κόκκινα
λιαστά, τα γνωστά Βινσάντο.
naousa κρασιά.
The star here is the Xinomavro red grape. The red wines made drama heraKlion
from the variety undergo extended aging with exceptional results. 6 Known for its white wines, from 9 Dry white wines are
Πρωταγωνιστής, η ερυθρή ποικιλία Ξινόμαυρο. Τα κρασιά Chavignon Blanc and Assyrtiko, produced from the ancient
επιδέχονται μακρόχρονη παλαίωση με άριστα αποτελέσματα. as well as red wines based on Cabernet Cretan variety Dafni, the indigenous
Chauvignon and Merlot. Producers are Plyto and Vidiano. In the category of
making efforts to expand their ranges reds there are wines from the local
who is who by making red wines from Agiorgitiko Mandilaria and Kotsifali varieties, but
He is the only Master of Wine in southeast Europe and as well as from a blend of Agiorgitiko also from the international Cabernet
Director of the Training Programme at the Institute of with Syrah. | Είναι γνωστή για τα λευκά and Syrah. | Εδώ παράγονται λευκά
Masters of Wine. He is also co-founder of Wine & Spirits κρασιά από Chauvignon Blanc και ξηρά κρασιά από την αρχαία κρητική
Professional Consultants Ltd. and author of The Wines Ασύρτικο, καθώς και για τα κόκκινα με ποικιλία Δαφνί, την παλιά γνωστή
of Greece. | Είναι ο μοναδικός Master of Wine στη βάση το Cabernet Chauvignon και το ποικιλία Πλυτό και το Βιδιανό. Στην
Νοτιοανατολική Ευρώπη και Διευθυντής Εκπαιδευτικού Merlot. Σιγά σιγά, οι παραγωγοί κάνουν κατηγορία των κόκκινων συναντούμε
Προγράμματος για το Institute of Master of Wine. αξιόλογες προσπάθειες και διευρύνουν κρασιά από τις τοπικές ποικιλίες
Επίσης, είναι συνιδρυτής του Wine & Spirits Professional την οινική γκάμα τους, φτιάχνοντας Μανδηλαριά και Κοτσιφάλι, καθώς
Consultants Ltd και συγγραφέας του The Wines of Greece. κόκκινα κρασιά από Αγιοργίτικο κι από κι από τις διεθνείς Cabernet και
χαρμάνι Αγιοργίτικου με Syrah. Syrah.


185
   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190