Page 169 - 2board 26

 

 

 

 

 

Page 169 - 2board 26
P. 169
say
"cheese"
it matures in caves,
immersed in olive oil
for about a year






























4 citron



nAxOS
This traditional liqueur
bursting with aromas
of citron and citron
leaves is mainly enjoyed as an aperitif,
but I like to add a shot or two to my
pork, and let the alcohol cook away. You
will find this special product in all small
or large grocery stores across the island.
Just one sip, and you will forget the word
‘limoncello’ forever. | Το παραδοσιακό
αυτό ηδύποτο μοσχομυρίζει κίτρο peppers
και φύλλα κιτριάς, πίνεται κυρίως 5 fLORInA
ως απεριτίφ, όμως εμένα μου αρέσει There is no household in
να σβήνω το χοιρινό μου με δύο northern Greece that has not incorporated
σφηνάκια κίτρο. Το καμάρι του νησιού these local peppers into its staples. I
θα το βρείτε σε όλα τα μικρά ή μεγάλα love to make them into velouté soup
μπακάλικα και, έπειτα από μια γουλιά, or combine them with meat cooked in
θα έχετε ξεχάσει τι σημαίνει limoncello. parchment paper, but my favourite recipe
involves grilling them and then dousing
them in garlic and vinegar. | Δεν υπάρχει
who is who νοικοκυρά στη Β. Ελλάδα, που να μην
He has toured the entire Greek countryside for his cooking show, Nostimi Gi, he has published two very τις έχει ενσωματώσει στη μαγειρική
successful books (Modern Greek Cuisine in 88 Recipes and Athens Special, both published by Ekdoseis της. Λατρεύω να τις κάνω βελουτέ,
Pataki) and he is “cooking” something new as we speak. | Έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα μέσω της εκπομπής αλλά και να τις συνδυάζω με κρέατα
του Νόστιµη Γη, έχει εκδώσει δύο πολύ επιτυχημένα βιβλία (Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές και στη λαδόκολλα, όμως η αγαπημένη μου
Άθενς Σπεσιάλ, Εκδόσεις Πατάκη), ενώ αυτήν την εποχή «μαγειρεύει» κάτι καινούργιο. συνταγή είναι να τις ψήνω στη θράκα με
μπόλικο ξίδι και σκόρδο.


169
   164   165   166   167   168   169   170   171   172   173   174