Page 168 - 2board 26
P. 168
CHef, AUTHOR And Tv HOST Of THe SHOw nOSTIMI gI
vasilis
kallidis



1 seAFood

AegInA
A traditional fishing island, it
is one of the few places you can find
fresh fish even during peak seasons.
My advice: try them cooked in their
simplest form so you can savour
the full gamut of their flavours and
aromas. Steamed fish served with
plenty of lemon and potatoes, grilled
lobster and grilled slipper lobster.
Παραδοσιακός ψαρότοπος, είναι από
τα λίγα νησιά, που όντως βρίσκεις
φρέσκο ψάρι ακόμη και στο πικ της
τουριστικής σεζόν. Δοκιμάστε τα απλά
μαγειρεμένα, για να ξεδιπλώσουν τη
γεύση τους: ψάρι αχνιστό με μπόλικο
λεμόνι και πατατούλες, αστακό και
κωλοχτύπα ψητά στη σχάρα.
2 cheese

MILOS
They call it “The Cheese” but
I am not bothered about the name; all
I care about is indulging in the cheese’s siglino
τhe cured pork is salted
distinct flavour. Something between and smoked for hours
a ladotyri and parmesan, it is ideal in in spaka, a fire of green
baked cheese bread, but even better sage. the meat is then
used in the local mini deep-fried pies. cooked in oil and water
Το αποκαλούν «Το τυρί», όμως δεν with oranges, and then
με απασχολεί το όνομά του, αλλά η placed in containers with
πλούσια γεύση και τα αρώματά του. fat to preserve it.
Μεταξύ λαδοτυριού και παρμεζάνας, το χοιρινό αλατίζεται και
ταιριάζει σε τυρόψωμα, όμως είναι καπνίζεται για ώρες με
ακόμα καλύτερο μες στα τηγανητά σπάκα, δηλαδή χλωρή
πιταράκια που φτιάχνουν οι ντόπιοι. φασκομηλιά. Έπειτα το
3 siglino νερό μαζί με πορτοκάλια
κρέας βράζει σε λάδι και
και μπαίνει σε δοχεία
MAnI
Peloponnese means good olive
μαζί με λίπος για να
divine locAl oil and siglino Manis. A thousand times διατηρηθεί.
more aromatic than bacon, I add it to
tarts, omelettes, risotti and soups – even
delicAcies though, personally, I prefer it in the frying
pan with two fried eggs. | Πελοπόννησος
THe TIReLeSS exPLOReR Of gReek gASTROnOMy POInTS US In THe σημαίνει καλό ελαιόλαδο και σύγκλινο
Μάνης. Χίλιες φορές πιο αρωματικό
RIgHT dIReCTIOn, SO we CAn enjOy fIve UnIqUe gReek deLIgHTS. από το μπέικον, το προσθέτω σε τάρτες,
ο ακουραςτος ΈξΈρΈυνήτής τής Έλλήνικής γαςτρονομιας μας ομελέτες, ριζότι και σούπες - αν και,
δΈιχνΈι τή ςωςτΈς ςυντΈταγμΈνΈς, για να απολαυςουμΈ αυτΈς προσωπικά, το προτιμώ στο τηγάνι
τις πΈντΈ μοναδικΈς ΈλλήνικΈς νοςτιμιΈς. παρέα με δύο αυγά μάτια.


168
   163   164   165   166   167   168   169   170   171   172   173