Page 138 - 2board 25
P. 138
hElsinKi, finland

it leaves behind san sebastian and opens pop-up food horizons
In Europe, gastronomic interest is heading north to Helsinki, as it is
confirmed by the configuration of Michelin stars over it. With Chez
Dominique (http://chezdominique.fi) holding steady with 2 stars and 1 each
for the acclaimed menus of Olo (http://olo-ravintola.fi) and Luomo (luomo.
fi), the city propose a creative mix of Finnish and French flavours. Βut the
city’s pride for two years now is the pioneering Restaurant Day, a pop-up
food festival held four times a year that attracts over 1,600 professional
and amateur participants, who offer various treasures for the palate (17/5,
restaurantday.org). | Στη Γηραιά ήπειρο, το γαστρονομικό ενδιαφέρον
ανεβαίνει στο Ελσίνκι, όπως αποδεικνύει και η συναστρία των Michelin εκεί.
Με σταθερά 2 αστέρια για το Chez Dominique (http://chezdominique.fi) κι
από 1 για τα επιτυχημένα μενού των Olo (http://olo-ravintola.fi) και Luomo
(luomo.fi), η πόλη συνδέει δημιουργικά φινλανδικές και γαλλικές γεύσεις.
Το καμάρι όμως είναι το πρωτοποριακό Restaurant Day, που εδώ και δύο
χρόνια αποτελεί το μεγαλύτερο pop-up food festival συγκεντρώνοντας
τέσσερις φορές το χρόνο πάνω από 1.600 επαγγελματίες και ερασιτέχνες, που
προσφέρουν διάφορους γευστικούς θησαυρούς (17/5, restaurantday.org).

138
   133   134   135   136   137   138   139   140   141   142   143