Page 70 - 2board 23

 

 

 

 

 

Page 70 - 2board 23
P. 70
Α Athens insider's guide




17 > TASTE FRONT > PREVIEW > THE GUEST > THE EXPERTS > TABLE RESERVED > ATHENS ON A BUDGET 365 DAYS FOOD & BAR DESTINATION
> THE SOURCEBOOK > 2BOARD PICKS > GREAT DATES > AIA INITIATIVE

WHAT'S FOR DINNER?





ΒΟΟΚ YOUR RESERVATION AT THE CITY’S HOTTEST GOURMET DESTINATIONS | ΚΛΕΊΣΤΕ ΤΡΑΠΕΖΊ ΣΤΟΥΣ ΠΊΟ
ΓΕΥΣΤΊΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΟΡΊΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.



THE BURGER PROJECT Passion palette
310 Street, 310 Kifissias St., Psychiko, Pausa, 46 Ag. Konstantinou & Ifaistou St.,
tel.: +30 210 6710688, 310street.gr Maroussi, tel: +30 210 6180533-5, pausa.gr
It is no exaggeration to say that Βlack truffle and porcini mushroom
this may be the best burger in risotto, 26 day dry-aged Bistecca
town, especially now with the alla Fiorentina, stone-baked pizzas,
daily delivery of freshly baked homemade mini-burgers and
brioche bread buns. Don’t take lemongrass-scented margaritas. A
our word for it – try the English veritable mosaic of dishes unfolds
burger with served with egg and at the renovated Pausa Wine &
bacon, and decide for yourself! Cocktail Restaurant and the delicious
Not in the mood for a burger? universe of chef Freddy Dementia.
The updated menu features steak Weather permitting; take a seat in
grilled on a Himalayan salt block
and amazing pizzas; go for the
rocket, prosciutto and parmesan
pizza. Finish with delicious
chocolate brownies serves
with Valrhona chocolate ice
cream and XL cocktails. | Καμιά
υπερβολή δεν κρύβεται πίσω από
τη φήμη του καλύτερου burger
στην πόλη, φήμη που χτίστηκε

Rethink the basics the renovated garden area for a
Aneton, 19 Stratigou Lekka St., Maroussi, tel.: +30 8066700, aneton.gr tasty business lunch or a cocktail
If you want your meal to combine the best seasonal produce and the most aperitif before your scrumptious
inventive culinary creations, then take a seat at Aneton, with its nostalgic meal. | Ριζότο με κρέμα μαύρης
1960’s atmosphere and fresh produce directly from the Athens Central τρούφας και μανιτάρια πορτσίνι,
Market. The menu boasts strictly seasonal produce and changes every dry aged 26 ημερών Bistecca alla
30 days; executive chef and co-owner Vassilis Kallidis merges tradition Fiorentina, ψημένες σε πέτρα πίτσες,
with gourmet flavours, while manager and co-owner Dimitris Fotopoulos μίνι burgers και αρωματισμένες
supervises the extensive Greek wine list. This trip down memory lane is με lemongrass μαργαρίτες: ένα
complete with smooth jazz and bossa nova sounds. μωσαϊκό γεύσεων ξεδιπλώνεται
Αν θέλετε να δοκιμάσετε ευφάνταστη αλλά αμιγώς ελληνική κουζίνα, ένα στο ανακαινισμένο Pausa wine &
τραπέζι στρώνεται στο Άνετον με τη 60s ατμόσφαιρά του και τα ολόφρεσκα cocktail restaurant του βραβευμένου
υλικά. Σε ένα αυστηρώς εποχιακό μενού, που αλλάζει κάθε 30 μέρες, ο σεφ Freddy Demetia. Καιρού
executive chef και συνιδιοκτήτης Βασίλης Καλλίδης δένει γευστικά την επιτρέποντος, επιλέξτε τον ανοιχτό
παράδοση σε ένα gourmet ρεπερτόριο γεύσης που σερβίρεται άψογα μαζί χώρο του ανανεωμένου κήπου για το
με διαλεχτές ετικέτες ελληνικών αμπελώνων υπό την επίβλεψη του μετρ επαγγελματικό σας γεύμα ή το πρώτο
και συνιδιοκτήτη Δημήτρη Φωτόπουλου. Η επιστροφή στις γνώριμες μνήμες cocktail της βραδιάς με το αλά ιταλικά
ολοκληρώνεται με ήχους jazz και bossanova. δείπνο σας.



από (ευχαριστημένο) στόμα σε THE GREEK CUISINE CONSTANT
στόμα. Ειδικά τώρα που μπορείτε Aleria, 57 Megalou Alexandrou St., Metaxourghio, tel.: +30 2105222633, aleria.gr
να το απολαύσετε με φρέσκο, It is now common knowledge that we do not visit this restaurant because
άρτι αφιχθέν κάθε μέρα ψωμάκι it won the Greek Cuisine Award 2013 for one more year, or for the fine
μπριός από το φούρνο. Για του technique behind chef Gika Xenaki’s refined cuisine, or for the sophisticated
λόγου του αληθές, δοκιμάστε το design of this timeless dining room with exceptional service; not even
English burger με αβγό τηγανητό for the special wine-tasting evenings that took place in the discreetly
και μπέικον. Κι αν έχετε όρεξη contemporary patio every Wednesday. No, we keep coming back because
για παρεκκλίσεις, το ανανεωμένο all these elements compose a truly unique gastronomic experience.
μενού με μοσχαρίσιο φιλέτο (που Whether you know it or not, you are already looking forward to your next
θα ψήσετε όπως εσείς θέλετε) σε visit. | Δε θα το επισκεφθείτε μόνο για το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας
πλάκα από ορυκτό αλάτι Ιμαλαΐων 2013, που απέσπασε για ακόμα μια φορά, ούτε για την άριστη τεχνική της
και οι απολαυστικές πίτσες θα ραφινάτης μαγειρικής του σεφ Γκίκα Ξενάκη. Δε θα έρθετε εδώ αποκλειστικά
σας ανταμείψουν. Δοκιμάστε για το εκπλεπτυσμένο design σκηνικό της elegant σάλας με τις διαχρονικές
τη Rucolla με προσούτο και πινελιές, το αψεγάδιαστο σέρβις, τις οινικές βραδιές ή ακόμα και το γεγονός Κηφισίας 310, Ν. Ψυχικό
παρμεζάνα και μείνετε πιστοί στα πως μπορείτε να φέρετε το δικό σας κρασί. Εδώ θα έρθετε ακριβώς επειδή
σοκολατένια brownies με παγωτό το Aleria συγκεντρώνει όλους τους παραπάνω άσους στο μανίκι του, Τηλ.: 210 6710688 - 6938 007007
σοκολάτα valrhona και τα XL συνθέτοντας μια γαστρονομική εμπειρία που θα σας κάνει να ανυπομονείτε
cocktails. να επιστρέφετε ξανά και ξανά. www.310street.gr

70
   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75