Page 89 - teyxos_13
P. 89
MODERN basque d MAGAZINE proudly pR
flavours hide in eSENTS•
the dishes of a •SPECIA
fuego negro | H •2boar
MONTEΡNA βασκικη issue•
κουζινα στα πιατα L 5 YEARS Anniversary
του a fuego negro.
050 A Fuego Negro
31 de Agosta 31, +34 650 135373
It presents the celebrated pintxos– only this
time revamped in a more contemporary
version. | Ανοίγει την αυλαία στον design χώρο
του με πρωταγωνιστές τα διάσημα pintxos στην
πιο μοντέρνα εκδοχή τους.
051 Martin Berasategui
Restaurant
Calle Loidi 4, Lasarte-Oria
One of the best chefs in the world, Martin
Berasategui boasts 3 Michelin stars and his
restaurant is one of the “50 Best in the World”.
Είναι από τους καλύτερους σεφ του κόσμου,
έχει 3 Michelin στην τροπαιοθήκη του και το
εστιατόριό του συγκαταλέγεται σταθερά στα
«50 καλύτερα του κόσμου».
052 La Fabrica
Calle Puerto 17, +34 943432110
The city’s most value for money restaurant is
located in the old town with the fish soup to be
the star dish. If there are no seats available
here, try La Muralla (Calle de Embeltran 3, +34
943433508). | Το πιο value for money εστιατόριο
βρίσκεται στην παλιά πόλη με την ψαρόσουπα
να είναι must. Αν δε βρείτε θέση εδώ,
δοκιμάστε στο μικρό αδελφάκι του La Muralla
(Calle de embeltran 3, +34 943433508).
053 Bar Zeruko
Calle Pescaderia 10, +34 943423451
Having tasted the traditional pintxos at the
celebrated Bar Iturrioz, which dates from 1953,
and traditional delicacies at Bar San Marcial,
such as gavillas (crispy pork with béchamel),
you are ready to appreciate the molecular
future of pintxos at Bar Zeruko. | Μετά τα
παραδοσιακά pintxos στο ιστορικό Bar Iturrioz
από το 1953 και κλασικές σπεσιαλιτέ στο Bar
San Marcial (όπως το Gavillas, τραγανό χοιρινό
με μπεσαμέλ), είστε έτοιμοι να δείτε εδώ το
μέλλον των pintxos με μοριακές τεχνικές.
054 Bar Goiz Argi
Calle Fermin Calbeton 4,
+34 943425204
This is where you will find the best gambas
(shrimp) in San Sebastian. This small, and
usually crowded, bar boasts helpful and
speedy service, while the staff can answer
any queries you may have about the food.
Τα καλύτερα gambas (γαρίδες) της πόλης
βρίσκονται σε αυτό το μικρό και συνήθως
γεμάτο μπαρ με το ταχύτατο σέρβις και τους 89
πολύ εξυπηρετικούς υπάλληλους.
flavours hide in eSENTS•
the dishes of a •SPECIA
fuego negro | H •2boar
MONTEΡNA βασκικη issue•
κουζινα στα πιατα L 5 YEARS Anniversary
του a fuego negro.
050 A Fuego Negro
31 de Agosta 31, +34 650 135373
It presents the celebrated pintxos– only this
time revamped in a more contemporary
version. | Ανοίγει την αυλαία στον design χώρο
του με πρωταγωνιστές τα διάσημα pintxos στην
πιο μοντέρνα εκδοχή τους.
051 Martin Berasategui
Restaurant
Calle Loidi 4, Lasarte-Oria
One of the best chefs in the world, Martin
Berasategui boasts 3 Michelin stars and his
restaurant is one of the “50 Best in the World”.
Είναι από τους καλύτερους σεφ του κόσμου,
έχει 3 Michelin στην τροπαιοθήκη του και το
εστιατόριό του συγκαταλέγεται σταθερά στα
«50 καλύτερα του κόσμου».
052 La Fabrica
Calle Puerto 17, +34 943432110
The city’s most value for money restaurant is
located in the old town with the fish soup to be
the star dish. If there are no seats available
here, try La Muralla (Calle de Embeltran 3, +34
943433508). | Το πιο value for money εστιατόριο
βρίσκεται στην παλιά πόλη με την ψαρόσουπα
να είναι must. Αν δε βρείτε θέση εδώ,
δοκιμάστε στο μικρό αδελφάκι του La Muralla
(Calle de embeltran 3, +34 943433508).
053 Bar Zeruko
Calle Pescaderia 10, +34 943423451
Having tasted the traditional pintxos at the
celebrated Bar Iturrioz, which dates from 1953,
and traditional delicacies at Bar San Marcial,
such as gavillas (crispy pork with béchamel),
you are ready to appreciate the molecular
future of pintxos at Bar Zeruko. | Μετά τα
παραδοσιακά pintxos στο ιστορικό Bar Iturrioz
από το 1953 και κλασικές σπεσιαλιτέ στο Bar
San Marcial (όπως το Gavillas, τραγανό χοιρινό
με μπεσαμέλ), είστε έτοιμοι να δείτε εδώ το
μέλλον των pintxos με μοριακές τεχνικές.
054 Bar Goiz Argi
Calle Fermin Calbeton 4,
+34 943425204
This is where you will find the best gambas
(shrimp) in San Sebastian. This small, and
usually crowded, bar boasts helpful and
speedy service, while the staff can answer
any queries you may have about the food.
Τα καλύτερα gambas (γαρίδες) της πόλης
βρίσκονται σε αυτό το μικρό και συνήθως
γεμάτο μπαρ με το ταχύτατο σέρβις και τους 89
πολύ εξυπηρετικούς υπάλληλους.