Page 88 - teyxos_13

 

 

 

 

 

Page 88 - teyxos_13
P. 88
Jan-Mar | 13 next stop here

san sebastian

Just one visit to San Sebastian is enough to discover why the Σε μια μικρή χώρα, αυτή των Βάσκων, βρίσκεται ένα
heart of haute cuisine beats in this gastronomic destination παραλιακό θέρετρο μόλις 185.000 κατοίκων. Ο παλ-
of choice | Ένα ταξίδι στο Σαν Σεμπαστιάν είναι αρκετό για να μός της πόλης όμως χτυπάει στις κουζίνες της. Στο
ανακαλύψει κανείς γιατί η καρδιά της haute cuisine χτυπά eδω. Σαν Σεμπαστιάν βρίσκονται τα καλύτερα εστιατό-
ρια του πλανήτη. Συγκεντρώνει συνολικά 16 αστέρια
Located in the Basque Country in the north of Spain, the celebrated Pedro Subijana, with whom he ex- Michelin, ξεπερνώντας παραδοσιακές γαστρονομικές
at first glance this seaside resort of just 185,000 changed ideas and recipes. A few decades following μητροπόλεις όπως το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη. Σε αυ-
inhabitants seems like a typical Basque city. But the flowering of New Basque cuisine, Arzak (Ave- τό το ατέλειωτο πάρτι γευσιγνωσίας όλοι δοκιμάζουν,
the heart of the city beats to more gastronomic nida Alcalde Jose Elosegui 273, +34 943278465), κάνουν κριτική επιπέδου Gael Greene και οι σεφ δι-
rhythms. In fact, some of the world’s finest res- Akelarre (Po Padre Orcolaga 56, +34 943311209) αγωνίζονται στο πώς θα υπερβούν ο ένας τον άλλον
taurants are located here; with a total collection and the rest of the city’s stellar restaurants have σε γαστρονομικά επιτεύγματα. Όλα ξεκίνησαν όμως
of 16 Michelin stars, San Sebastian has surpassed established themselves on the international gas- από τον Juan Mari Arzak. Το 1966 ανέλαβε τις τύχες
both New York and Paris, the traditional gastro- tronomic scene. For culture vultures, the San Se- του εστιατορίου των γονιών του. Επηρεασμένος από
nomic capitals of the world. In this never-ending bastian International Film Festival in September την άνθηση της γαλλικής nouvelle cuisine, αγκάλιασε
food tasting extravaganza, everyone has the chance or the impressive International Fireworks Com- τις παραδοσιακές βασκικές συνταγές και προσπάθη-
to become a restaurant critic in the footsteps of petition in August are must-see spectacles. Book σε να τις εξελίξει, χρησιμοποιώντας σωστές δόσεις
Gael Greene, as chefs try to outshine each other your stay in advance at the elegant Villa Soro, a φαντασίας, αλλά συχνά και υγρού αζώτου. Ίδρυσε μια
with their gastronomic achievements. But this all 19th century building that boasts 25 recently reno-
started with Juan Mari Arzak, who took over his vated rooms in the residential part of the city (Av- Villa Soro
parent’s restaurant in 1966. Inspired by French da de Ategorrieta 61), or at the Hotel de Londres
nouvelle cuisine, Arzak embraced the more tra- y de Inglaterra on Concha Beach (Calle de Zubieta
ditional Basque flavours while injecting them with 2). Finally, you can really immerse yourself in the
doses of creativity and imagination – in addition city’s gastronomic atmosphere by taking Basque
to liquid nitrogen. He thus founded a small broth- cooking lessons (www.escuelairizar.com), and
erhood of local, forward-thinking chefs, including leave San Sebastian with the skills of a local chef!

μικρή αδελφότητα με τοπικούς σεφ, όπως τον Pedro TOURISMO SAN SEBASTIAN
Subijana, και αντάλλαζαν μεταξύ τους ιδέες και συ-
νταγές. Μερικές δεκαετίες μετά την άνθηση της νέας
βασκικής κουζίνας, το Arzak (Avenida Alcalde Jose
Elosegui 273, +34 943278465), το Akelarre (Po Padre
Orcolaga 56, +34 943311209) και τα υπόλοιπα εστι-
ατόρια του Σαν Σεμπαστιάν επηρεάζουν απόλυτα τη
διεθνή γαστρονομική σκηνή. Συνδυάστε την επίσκε-
ψή σας με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου (μέσα Σε-
πτεμβρίου) ή το εντυπωσιακό φεστιβάλ πυροτεχνη-
μάτων (συνήθως αρχές Αυγούστου). Εξασφαλίστε
εγκαίρως τη διαμονή σας, είτε στη residential περιοχή
της πόλης, στο κομψό Villa Soro των 25 ανακαινισμέ-
νων δωματίων του 19ου αιώνα (Avda de Ategorrieta
61), είτε στο Hotel de Londres y de Inglaterra (Calle
de Zubieta 2), πάνω στην Κόντσα. Τέλος, μπορείτε να
μπείτε στο γαστρονομικό παιχνίδι και να φύγετε από
το Σαν Σεμπαστιάν ως μικρός σεφ, κάνοντας μαθή-
ματα βασκικής κουζίνας (www.escuelairizar.com).

88
   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93