Page 78 - teyxos_13
P. 78
Jan-Mar | 13 next stop here
WHERE TO EAT
043
Sur Mesure
Mandarin Oriental Hotel, Paris, +33 170 98 7300, mandarinoriental.com
The man behind the most talked-about new O άνδρας πίσω από το πιο πολυσυζητημένο νέο
restaurant in Paris is none other than the εστιατόριο του Παρισιού είναι ο δεξιοτέχνης της
master of molecular cuisine, Thierry Marx. μοριακής κουζίνας Thierry Marx. Το όνομά του
His name is not new in the circles of French δεν είναι καινούργιο στους κύκλους της γαλλικής
haute gastronomy: also known as the “Ferran γαστρονομίας: γνωστός και ως «ο Ferran Andria
Andria of France”, he has been illuminating της Γαλλίας», ο σεφ φώτιζε πάνω από μία δεκα-
the culinary scene of Bordeaux with his ετία την πόλη του Bordeaux με τα δύο αστέρια
Michelin-starred restaurant Cordeillan- Michelin του εστιατορίου του Cordeillan-Bages,
Bages for a over a decade. However, his latest αλλά πλέον οι πολυσύνθετες δημιουργίες του λά-
creations exude a more Eastern influence; in μπουν διά των ανατολίτικων επιρροών τους στην
the abstract setting of Sur Mesure, the wall «πόλη του φωτός». Στο αφαιρετικό σκηνικό του
sculptures fashioned from folded crème- Sur Mesure την παράσταση κλέβουν οι κρεμ μορ-
coloured fabric by artist Patrick Jouin set the φές από αναδιπλωμένο ύφασμα του καλλιτέχνη
stage for gastronomic surprises. The white Patrick Jouin, που σχηματίζουν γλυπτά στους τοί-
porcelain dishes are almost like an empty χους, ενώ τα πιάτα από λευκή πορσελάνη γίνο-
canvas, where slithers of fish jelly accompany νται καμβάδες για να στολιστούν με ζελέ ψαριού
a delicate chicken or caviar mousse, served δίπλα σε ένα λεπτό σάντουιτς με μους κοτόπου- SUR MESURE
with finely sliced mussels, pickled beetroot λου ή χαβιάρι συνοδευμένο με ψιλοκομμένα μύ-
and spring onions. Simply irresistible. δια, παντζάρια τουρσί και φρέσκα κρεμμυδάκια.
78
WHERE TO EAT
043
Sur Mesure
Mandarin Oriental Hotel, Paris, +33 170 98 7300, mandarinoriental.com
The man behind the most talked-about new O άνδρας πίσω από το πιο πολυσυζητημένο νέο
restaurant in Paris is none other than the εστιατόριο του Παρισιού είναι ο δεξιοτέχνης της
master of molecular cuisine, Thierry Marx. μοριακής κουζίνας Thierry Marx. Το όνομά του
His name is not new in the circles of French δεν είναι καινούργιο στους κύκλους της γαλλικής
haute gastronomy: also known as the “Ferran γαστρονομίας: γνωστός και ως «ο Ferran Andria
Andria of France”, he has been illuminating της Γαλλίας», ο σεφ φώτιζε πάνω από μία δεκα-
the culinary scene of Bordeaux with his ετία την πόλη του Bordeaux με τα δύο αστέρια
Michelin-starred restaurant Cordeillan- Michelin του εστιατορίου του Cordeillan-Bages,
Bages for a over a decade. However, his latest αλλά πλέον οι πολυσύνθετες δημιουργίες του λά-
creations exude a more Eastern influence; in μπουν διά των ανατολίτικων επιρροών τους στην
the abstract setting of Sur Mesure, the wall «πόλη του φωτός». Στο αφαιρετικό σκηνικό του
sculptures fashioned from folded crème- Sur Mesure την παράσταση κλέβουν οι κρεμ μορ-
coloured fabric by artist Patrick Jouin set the φές από αναδιπλωμένο ύφασμα του καλλιτέχνη
stage for gastronomic surprises. The white Patrick Jouin, που σχηματίζουν γλυπτά στους τοί-
porcelain dishes are almost like an empty χους, ενώ τα πιάτα από λευκή πορσελάνη γίνο-
canvas, where slithers of fish jelly accompany νται καμβάδες για να στολιστούν με ζελέ ψαριού
a delicate chicken or caviar mousse, served δίπλα σε ένα λεπτό σάντουιτς με μους κοτόπου- SUR MESURE
with finely sliced mussels, pickled beetroot λου ή χαβιάρι συνοδευμένο με ψιλοκομμένα μύ-
and spring onions. Simply irresistible. δια, παντζάρια τουρσί και φρέσκα κρεμμυδάκια.
78