Page 203 - teyxos_13

 

 

 

 

 

Page 203 - teyxos_13
P. 203
"ι wanted to create a hotel through the eyes of a travelers”. With miscellaneous objects from around
visitor" | «hθελα να φτιαξω ενα ξενοδοχειο απο τη the world harmoniously scattered throughout and
σκοπια του επισκεπτη» - Pedro marques a particularly unorthodox Japanese restaurant
that combines street food with haute gastronomy,
JIMMY COHRESSEN λο design, χάρη στη βοήθεια του αρχιτέκτονα 210 γιωργοσ κουτσολιουτσοσ this really is something unique.
Osvaldo Tenorio. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα To ντουέτο που πριν από δώδεκα χρόνια εισήγαγε
Design Hotels αλλά και στις καλύτερες επιλογές follifolliegroup.com το concept του boutique hotel στο Μόναχο επι-
διαμονής κοντά στην ανέγγιχτη φύση. στρέφει µε το Louis Hotel, «ένα ξενοδοχείο για
The leader of the Folli Follie Group has managed ταξιδευτές». Περιέχει ανακατεµένα αντικείµενα
207-209 Christian Krug, to expand the company’s reach beyond the από πολλές χώρες στον κόσµο µε τρόπο που δέ-
Greek border; of the 380 points of sale around νουν αρµονικά, καθώς και ένα ιδιαίτερα ανορθό-
Ina Tibke, Moritz Theden the world, only 60 are based nationally. In fact, δοξο γιαπωνέζικο εστιατόριο, που συνδυάζει τη
Folli Follie is one of the most desired brands in street food µε την υψηλή γαστρονοµία.
the-great-getaway.com the Japanese and Chinese market.
O µεγάλος τιµονιέρης του Folli Follie Group 213 Heston Blumenthal
What do a journalist, a restaurant manager and κατάφερε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της
an architect have in common? This may sound εταιρείας και πέρα από τα ελληνικά σύνορα, µε thefatduck.co.uk
like the beginning of a joke, but the answer αποτέλεσµα να δραστηριοποείται σήµερα σε
to this question is simple – Marrakech. After όλον τον κόσµο µε 380 σηµεία πώλησης, µόνο The innovative molecular chef and owner of
falling in love with the city, they have embarked τα 60 από τα οποία είναι στην Ελλάδα. Στην Ια- Fat Duck was recently awarded with a third
on two bespoke hotel projects: a six-suite hotel πωνία και την Κίνα η Folli Follie είναι ένα από Michelin star. His latest interests include the
in Medina and a spa with 20 rooms near the τα πιο ποθητά brands. history of gastronomy and he is also writing a
Atlas Mountains. recipe book filled with well-grounded historical
Τι γυρεύουν ένας δηµοσιογράφος, µία υπεύθυνη 211-212 Rudi Kull, Albert facts and evidence, obviously using his own
εστιατορίου και ένας αρχιτέκτονας στο Μαρακές; concoctions as a starting point.
Ακούγεται σαν αρχή ανέκδοτου, αλλά η απάντη- Weinzierl O πρωτοπόρος µοριακός σεφ και ιδιοκτήτης του
ση είναι ότι ερωτεύτηκαν το Μαρόκο και έχουν Fat Duck πήρε πρόσφατα και τρίτο αστέρι Michelin.
ξεκινήσει δύο bespoke ξενοδοχειακά projects: louis-hotel.com Τελευταία ασχολείται πολύ µε τη γαστριµαργική
ένα στη Μεδίνα µε 6 σουίτες και ένα spa µε 20 ιστορία και αυτήν την περίοδο γράφει ένα βιβλίο
δωµάτια κοντά στην οροσειρά Άτλας. The duo who essentially introduced the boutique συνταγών µε εµπεριστατωµένα ιστορικά στοιχεία,
hotel concept to Munich almost 12 years ago χρησιµοποιώντας τα προφανώς ως αφετηρία για
returns with the Louis Hotel, a unique “hotel for τα δικά του αλχηµιστικά πειράµατα.

214 Julien Duboue

Afaria Bistrot

When a Basque bistro lands in the former gastronomic
capital of the world and is greeted with outstanding
success, then everything points towards the fact
that Spain has no true competitor. Julien Duboue
offers unorthodox menu suggestions, such as
dishes to share or lighter meals for those who
do not want to eat heavily. He recently opened his
second restaurant Dans les Landes.
Όταν ένα βασκικό µπιστρό κάνει απόβαση στην
παλιά πρωτεύουσα της γαστρονοµίας και πε-
τυχαίνει, τότε όλα δείχνουν ότι η Ισπανία πλέ-
ον δεν έχει ανταγωνιστή. Ο Julien Duboue προ-
τείνει ανορθόδοξες κατηγορίες στο µενού του,
όπως πιάτα για να τα µοιραστείτε µε το έτερό
σας ήµισυ ή πιο ελαφριά πιάτα, αν δε θέλετε να
φάτε βαριά. Πρόσφατα άνοιξε το δεύτερο εστι-
ατόριό του Dans les Landes

215 Sadaharu Aoki

sadaharuaoki.com

What do you get if you combine French pastries
with Japanese ingredients, for instance green
macha tea and yuzu (Japanese lemon)? Most
would be quick to answer: “Nothing but a waste
of ingredients”. But Aoki followed his dream and
now boasts four shops in Paris, three in Tokyo

203
   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208