Page 191 - teyxos_13

 

 

 

 

 

Page 191 - teyxos_13
P. 191
LEFTERIS SIARAPIS 185 Athinagoras Kostakos 186 Dimitris Katrivesis their gourmet
creations reflect
The Multitasker The Alchemist the modern greek
cuisine | Τα πιατα
Whether he opts for his chef hat or his business After the apprenticeship with Ferran Adrià for τουσ ανtanakλουν
attire, he looks just as dashing. When in the 8 years, he has developed into one of the most τη συγχρονη
kitchen, he exudes a passion for Greek cuisine; important ambassadors of contemporary Greek ελληνικη κουζινα.
the rest of the time he focuses his energy on the cuisine. After El Bulli, he found himself working
various dining projects organised via FoodMask, at 2Mazi restaurant with Giannis Vaxevanis in
the company he founded with George Venieris. A Athens and the award-winning Sea You Up at the
firm believer in the exportability of natural Greek Sani Resort in Halkidiki. His technical virtuosity
products and cuisine, he is also making his first and inventive creativity characterize his
venture abroad by designing the menu for Mazi signature cooking style, while each of his dishes
restaurant, located in London’s Notting Hill. pays homage to Greek natural products.
Είτε επιλέξει το σκούφο του σεφ είτε τη γραβάτα Ο πιο καλός ο μαθητής πλάι στον Ferran Adrià
του businessman, του ταιριάζει πολύ. Στην κουζίνα για 8 χρόνια εξελίχθηκε σε έναν από τους
υπηρετεί με πάθος την ελληνική γαστρονομία, σημαντικότερους αγγελιοφόρους της σύγχρονης
ενώ έξω από αυτήν αναλαμβάνει το σχεδιασμό ελληνικής κουζίνας και βρέθηκε από το El Bulli στο
στρατηγικών projects εστίασης, μέσω της εταιρείας 2Μαζί της Αθήνας (μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη)
FoodMask, που ίδρυσε με τον Γιώργο Βενιέρη. και στη βραβευμένη κουζίνα του Sea You Up του
Διακηρύσσει πως η ελληνική κουζίνα είναι ένα Sani Resort στη Χαλκιδική. Η τεχνική αρτιότητα
ανεκμετάλλευτο εξαγώγιμο προϊόν και κάνει το και η ευρηματικότητα ετερόκλητων συνδυασμών
πρώτο του βήμα στο εξωτερικό, σχεδιάζοντας το χαρακτηρίζουν τη μαγειρική του, αποτίνοντας φόρο
μενού για το λονδρέζικο Mazi στο Notting Hill. τιμής στα προϊόντα της ελληνικής γης.

191
   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196