Page 69 - teyxos_13
P. 69
TASTE EDITORS: ELENA SIAMPOU, VENETIA EVRIPIOTOU, KATERINA SINEKOGLOU Vassilenas ΖΕΥΤΟΟΝ
9, Artemidos Street, Glyfada,
72, Aetolikou St. & Vitolion, Pireaus, +30 210461245, vassilenas.gr +30 210 8940101
A legendary restaurant, located in the same building since 1920, Vassilenas is not your average A Persian engineer from London managed
restaurant. After all, it was the first restaurant in Greece to offer its guests degustation menus back to conquer Athens with Zeytoon (the Persian
in 1928. Today, the iconic restaurant owes its fame to a menu based on high quality ingredients name of the olive tree). This is the name
and contemporary techniques allowing its chef to present fascinating dishes of creative Greek of a new restaurant that opened just a
cuisine. Equally captivating is the restaurant's extensive wine list that features the best labels few months ago in Glyfada, and managed
from Greece and the world, ideally underlining this unique gastronomic experience. | Ένα ιστο- to steal the hearts of Athenians with
ρικό αιωνόβιο εστιατόριο που με τις γεύσεις του συντροφεύει τους Αθηναίους ήδη από το 1920, ο its homely cooking and fresh, quality
Βασίλαινας στεγάζεται σε ένα όμορφο κτίριο του Πειραιά και συνεχίζει την πορεία μου με ενθου- ingredients. If you happen to be in Glyfada,
σιασμό και φρεσκάδα. Εξάλλου, έχει παράδοση στην πρωτοπορία, καθώς είναι το πρώτο εστια- do not miss this opportunity to surrender
τόριο που προσέφερε στο αθηναϊκό κοινό μενού γευσιγνωσίας πίσω στα 1928. Η φήμη του Βασί- to the Middle Eastern twist of Amir
λαινα σήμερα βασίζεται στην άριστη ποιότητα των πρώτων υλών αλλά και τη δημιουργικότητα του Salahi's dishes by tasting his divine kebab
σεφ του, ο οποίος προσεγγίζει με φαντασία και ευρηματικότητα την ελληνική κουζίνα, δικαιώνο- or his exceptional sorbet. | Ένας Πέρσης
ντας τη μακρά και ένδοξη ιστορία του αγαπημένου εστιατορίου. Το μενού συμπληρώνει μια πλού- μηχανικός κατέκτησε την Αθήνα με μια ελιά
σια λίστα κρασιών, η οποία είναι προσεκτικά σχεδιασμένη ώστε να αναδεικνύει τη γαστρονομική – αυτό σημαίνει στα Ελληνικά το περσικό
εμπειρία. Η λίστα αυτή καλύπτει εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό παραγωγών από τον ελληνικό και όνομα Zeytoon, του εστιατορίου που άνοιξε
τον παγκόσμιο αμπελώνα, ενώ παράλληλα ανανεώνεται σχεδόν σε μηνιαία βάση, ικανοποιώντας πριν από μερικούς μήνες στη Γλυφάδα. Το
ακόμη και τους πιο ψαγμένους οινογνώστες. λιτό και ζεστό εστιατόριο δεν άργησε να γίνει
αγαπημένος γαστρονομικός προορισμός των
Vassilenas, the iconic restaurant is νοτίων προαστίων προσελκύοντας πελάτες
more than a century old and introduced ακόμη και από μακρινές περιοχές. Τα
the degustation menus in the late 1920's θέλγητρά του; Οι σπιτικές γεύσεις με twist
Μέσης Ανατολής, όπως το θεϊκό κεμπάμπ
ή το αρωματισμένο με σκόρδο γιαούρτι του
Αμίρ Σαλάχι και φυσικά το απίθανο σορμπέ,
αλλά και το άψογο φιλικό σέρβις σε έναν
χώρο όπου θα έχεις πολλούς λόγους για να
νιώσεις σαν στο σπίτι σου.
Matsuhisa Athens
40, Apollonos Str., Vouliagmeni. +30 210 8960510, matsuhisaathens.com
Nobu's restaurant in the Astir Palace Hotels is the city's ultimate dinner destination,
combining breathtaking views, exceptional design by the renowned Rockwell Group
and of course an unforgettable gourmet experience. Here you will taste the best sushi
in town, Nobu's famous signature black cod miso and extraordinary cocktails created
by famous mixologist Dale de Groff. | O απόλυτος προορισμός για δείπνο στην Αθήνα.
Το εστιατόριο του Ιάπωνα σεφ που άνοιξε πριν από μερικά χρόνια μέσα στο Astir Palace
συνδυάζει συναρπαστική θέα, εξαιρετικό design από το φημισμένο αρχιτεκτονικό γρα-
φείο Rockwell Group και φυσικά μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία. Εδώ θα γευ-
θείτε το καλύτερο σούσι της Αθήνας, αλλά και πιάτα-σήμα κατατεθέν του Nobu, όπως το
περίφημο black cod και ο σολομός karashi su miso, ενώ ο διάσημος mixologist Dale de
Groff υπογράφει τα προκλητικά cocktails.
69
9, Artemidos Street, Glyfada,
72, Aetolikou St. & Vitolion, Pireaus, +30 210461245, vassilenas.gr +30 210 8940101
A legendary restaurant, located in the same building since 1920, Vassilenas is not your average A Persian engineer from London managed
restaurant. After all, it was the first restaurant in Greece to offer its guests degustation menus back to conquer Athens with Zeytoon (the Persian
in 1928. Today, the iconic restaurant owes its fame to a menu based on high quality ingredients name of the olive tree). This is the name
and contemporary techniques allowing its chef to present fascinating dishes of creative Greek of a new restaurant that opened just a
cuisine. Equally captivating is the restaurant's extensive wine list that features the best labels few months ago in Glyfada, and managed
from Greece and the world, ideally underlining this unique gastronomic experience. | Ένα ιστο- to steal the hearts of Athenians with
ρικό αιωνόβιο εστιατόριο που με τις γεύσεις του συντροφεύει τους Αθηναίους ήδη από το 1920, ο its homely cooking and fresh, quality
Βασίλαινας στεγάζεται σε ένα όμορφο κτίριο του Πειραιά και συνεχίζει την πορεία μου με ενθου- ingredients. If you happen to be in Glyfada,
σιασμό και φρεσκάδα. Εξάλλου, έχει παράδοση στην πρωτοπορία, καθώς είναι το πρώτο εστια- do not miss this opportunity to surrender
τόριο που προσέφερε στο αθηναϊκό κοινό μενού γευσιγνωσίας πίσω στα 1928. Η φήμη του Βασί- to the Middle Eastern twist of Amir
λαινα σήμερα βασίζεται στην άριστη ποιότητα των πρώτων υλών αλλά και τη δημιουργικότητα του Salahi's dishes by tasting his divine kebab
σεφ του, ο οποίος προσεγγίζει με φαντασία και ευρηματικότητα την ελληνική κουζίνα, δικαιώνο- or his exceptional sorbet. | Ένας Πέρσης
ντας τη μακρά και ένδοξη ιστορία του αγαπημένου εστιατορίου. Το μενού συμπληρώνει μια πλού- μηχανικός κατέκτησε την Αθήνα με μια ελιά
σια λίστα κρασιών, η οποία είναι προσεκτικά σχεδιασμένη ώστε να αναδεικνύει τη γαστρονομική – αυτό σημαίνει στα Ελληνικά το περσικό
εμπειρία. Η λίστα αυτή καλύπτει εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό παραγωγών από τον ελληνικό και όνομα Zeytoon, του εστιατορίου που άνοιξε
τον παγκόσμιο αμπελώνα, ενώ παράλληλα ανανεώνεται σχεδόν σε μηνιαία βάση, ικανοποιώντας πριν από μερικούς μήνες στη Γλυφάδα. Το
ακόμη και τους πιο ψαγμένους οινογνώστες. λιτό και ζεστό εστιατόριο δεν άργησε να γίνει
αγαπημένος γαστρονομικός προορισμός των
Vassilenas, the iconic restaurant is νοτίων προαστίων προσελκύοντας πελάτες
more than a century old and introduced ακόμη και από μακρινές περιοχές. Τα
the degustation menus in the late 1920's θέλγητρά του; Οι σπιτικές γεύσεις με twist
Μέσης Ανατολής, όπως το θεϊκό κεμπάμπ
ή το αρωματισμένο με σκόρδο γιαούρτι του
Αμίρ Σαλάχι και φυσικά το απίθανο σορμπέ,
αλλά και το άψογο φιλικό σέρβις σε έναν
χώρο όπου θα έχεις πολλούς λόγους για να
νιώσεις σαν στο σπίτι σου.
Matsuhisa Athens
40, Apollonos Str., Vouliagmeni. +30 210 8960510, matsuhisaathens.com
Nobu's restaurant in the Astir Palace Hotels is the city's ultimate dinner destination,
combining breathtaking views, exceptional design by the renowned Rockwell Group
and of course an unforgettable gourmet experience. Here you will taste the best sushi
in town, Nobu's famous signature black cod miso and extraordinary cocktails created
by famous mixologist Dale de Groff. | O απόλυτος προορισμός για δείπνο στην Αθήνα.
Το εστιατόριο του Ιάπωνα σεφ που άνοιξε πριν από μερικά χρόνια μέσα στο Astir Palace
συνδυάζει συναρπαστική θέα, εξαιρετικό design από το φημισμένο αρχιτεκτονικό γρα-
φείο Rockwell Group και φυσικά μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία. Εδώ θα γευ-
θείτε το καλύτερο σούσι της Αθήνας, αλλά και πιάτα-σήμα κατατεθέν του Nobu, όπως το
περίφημο black cod και ο σολομός karashi su miso, ενώ ο διάσημος mixologist Dale de
Groff υπογράφει τα προκλητικά cocktails.
69