Page 68 - teyxos_13

 

 

 

 

 

Page 68 - teyxos_13
P. 68
Α Athens insider's guide

05-06 > THE EXPERTS > ATHENS ON A BUDGET > TASTE FRONT > GREAT DATES > WHERE TO GO NEXT > THE SOURCEBOOK
> THE DISCOVERY > SMART TIP > 2BOARD PICKS > CHECK IN > PREVIEW > SAVE THE DATE > CITY WALKS > FLASH

Hytra

7, Navarchou Apostoli St., Psirri,
+30 210 3316767, hytra.gr
Since its opening in 2004, Hytra has
become a high gastronomic landmark
introducing creative dishes prepared with
exclusively Greek ingredients and products
of Protected Designation of Origin. The
30-year old chef, Nikos Karathanos, has
already been awarded with a Michelin star
in 2009 for his imaginative dishes such as
his new style mousaka with tomato ice
cream. | Άνοιξε το 2004 και πολύ γρήγορα
η Χύτρα αναδείχτηκε σε ορόσημο της δη-
μιουργικής ελληνικής κουζίνας χρησιμο-
ποιώντας αποκλειστικά ελληνικές πρώτες
ύλες και Προϊόντα Ονομασίας Προέλευ-
σης. Ο ανερχόμενος νέος σεφ της Χύτρας,
ο 30χρονος Νίκος Καραθάνος, έχει ήδη
κατακτήσει το πρώτο του αστέρι Michelin
(2009) και αρκετούς Χρυσούς Σκούφους
με ευφάνταστα πιάτα όπως ο πειραγμένος
μουσακάς με παγωτό ντομάτας.

Fabulous four

The city's most amazing spots to experience a modern take on Greek and
international cuisine. | Τέσσερα υπέροχα μέρη για να δοκιμάσετε ελληνικές
και διεθνές γεύσεις σε μοντέρνα προσέγγιση.

68
   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73