Page 150 - teyxos_13
P. 150
The main attraction | Ακαταμάχητη έλξη
With a fourth groundbreaking hotel in Frankfurt Με ένα τέταρτο ξενοδοχείο στη Φρανκφούρτη και
and many other projects in the making, Micky πολλά ακόμη projects σε εξέλιξη, o Micky Rosen
Rosen and Alex Urseanu just keep on moving and και ο Alex Urseanu είναι αεικίνητοι. «Ο Alex κι εγώ
shaking. “Alex and I live what we sell,” says Rosen. ζούμε αυτό που πουλάμε» λέει ο Rosen. «Δεν μας
“We don’t look for trends. We’re lucky in that what ενδιαφέρουν οι μόδες. Είμαστε τυχεροί γιατί φαί-
we like, other people seem to like as well.” Both νεται ότι έχουμε το ίδιο γούστο με τον κόσμο». Και
raven-haired, impeccably dressed, and either soon- οι δύο, σαραντάρηδες με γκρίζα μαλλιά και άψογο
to-be or recently turned 40, the two have long been ντύσιμο. είναι πρωτοπόροι στην ξενοδοχειακή σκη-
pioneers in their hometown’s hospitality scene. νή της γενέτειράς τους.
It sounds like it was an immediate hit, but as a hotel, Ακούγεται σαν να έγινε εν μιά νυκτί, αλλά το Roomers
Roomers took some time to gain momentum. In χρειάστηκε λίγο καιρό για κάνει το ντεμπούτο του.
September of 2008, when Design HotelsTM first Αυτό που το 2008 ήταν ένα εγκταλειμμένο κτίριο
visited Rosen and Urseanu for an earlier Made γραφείων έγινε ένα χρόνο αργότερα ξενοδοχείο 117
by Originals interview, the building, a renovation δωματίων. Η φήμη για ένα μοντέρνο, νέο ξενοδοχείο
of a long-vacant office complex, was still under με ένα φανταστικό εστιατόριο και σέξι μπαρ διαδό-
construction. The 117-room property finally opened θηκε αστραπιαία και εταιρείες άρχισαν να κλείνουν
in April 2009. Word of the innovative, sexy new δωμάτια για τους πελάτες ή τους συνεργάτες τους
hotel, its fantastic restaurant, and its pretty-people εκεί, οπότε οι δουλειές γρήγορα γνώρισαν άνθηση.
bar spread; companies began booking clients and Χρειάστηκαν μόλις 18 μήνες για να γίνει κερδοφό-
employees there, and business began to boom. ρο και γρήγορα απέσπασε αρκετά βραβεία: «Χρει-
The hotel is already operating at a profit after only άστηκε επιμονή και πίστη, αλλά η ποιότητα πάντα
18 months, and has won several awards. “It took λάμπει» λέει ο Urseanu.
endurance and faith, but quality always shines Το δίδυμο, που συνυπάρχει επαγγελματικά από
through,” says Urseanu. τις αρχές του 2000, διοικεί 4 ξενοδοχεία με
In a business partnership since the early 2000s, 300 υπαλλήλους και επενδύει συνεχώς σε νέα
the two manage close to 300 employees in four projects. Σε βάθος χρόνου απέκτησαν τη φήμη
hotels, and are involved as investors in still more ικανών επιχειρηματιών, αλλά και θαυμάσιων οι-
projects. Over the years they have established κοδεσποτών που οργανώνουν τα πιο αξέχαστα
reputations not only as savvy businessmen, but πάρτι στη Φρανκφούρτη με τους πιο εκλεκτούς
also as consummate hosts who throw Frankfurt’s καλεσμένους. Οι Rosen και Urseanu μπορεί να
most unforgettable parties with the city’s best μοιάζουν κατασταλαγμένοι, αλλά δεν επαναπαύ-
guest list. Rosen and Urseanu might seem more ονται στις δάφνες τους. Αντιθέτως, αναλαμβά-
settled, but there’s no resting on laurels for the νουν διαρκώς νέες προκλήσεις. Μακροπρόθε-
duo. On the contrary, there’s much more, in the σμα, οι δύο άνδρες σκοπεύουν να μεταφέρουν
works. Over the long term, the men intend to το concept και σε άλλες πόλεις, προσαρμόζο-
carry the Roomers concept to other cities, always ντάς το φυσικά στο κάθε μέρος. Στα προσεχώς
customizing the concept to suit the location. περιλαμβάνεται κι ένα λίγο διαφορετικό project:
Then there’s an upcoming project that strays «Ετοιμάζουμε ένα χορτοφαγικό εστιατόριο με το
just a little from the indulgence and nightlife of όνομα Gobochia» λέει ο Urseanu. Συνεταίροι
the past (or maybe not). “We’re working on a στο νέο εγχείρημά τους είναι ο εικαστικός Mike
completely vegan restaurant called Gobochia,” Kuhlmann και ένας Βιετναμέζος βουδιστής μο-
says Urseanu. Partners in the new venture are ναχός του οποίου η μαγειρική δεινότητα εντυ-
Frankfurt-based visual artist Mike Kuhlmann and πωσίασε ακόμη και τον Rosen, φανατικό κρεα-
a Vietnamese Buddhist monk whose cooking τοφάγο. «Στις μέρες μας πρέπει να σε απασχο-
impressed even Rosen, an unwavering omnivore. λεί η ορθότητα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι
“These days you need to be ethical, and more τρώνε έτσι» λέει. Το νέο εστιατόριο, που θα βρί-
and more people eat this way,” he says. The σκεται στον Πράσινο Πύργο της Deutsche Bank
new restaurant will be located in the Deutsche στη Φρανκφούρτη, είναι ένα ακόμη παράδειγμα
Bank Green Tower, in Frankfurt. It’s yet another της τάσης τους να δοκιμάζουν νέα πράγματα και
example of trying out new things and adding a να προσθέτουν το προσωπικό τους στοιχείο, χω-
personal touch, but never forgetting what it’s ρίς ποτέ να ξεχνούν ότι τελικά το ζήτημα είναι
ultimately all about –enjoying yourself as you «να διασκεδάζεις καθώς πορεύεσαι στη ζωή με
go through life with open eyes.” τα μάτια πάντα ορθάνοιχτα!»
Once an office building, Roomers has morphed into a cosy space full of swirling dark colours
Ένα κτίριο γραφείων παλιότερα, το Roomers μεταλλάχθηκε σε έναν άνετο ατμοσφαιρικό χώρο
150
With a fourth groundbreaking hotel in Frankfurt Με ένα τέταρτο ξενοδοχείο στη Φρανκφούρτη και
and many other projects in the making, Micky πολλά ακόμη projects σε εξέλιξη, o Micky Rosen
Rosen and Alex Urseanu just keep on moving and και ο Alex Urseanu είναι αεικίνητοι. «Ο Alex κι εγώ
shaking. “Alex and I live what we sell,” says Rosen. ζούμε αυτό που πουλάμε» λέει ο Rosen. «Δεν μας
“We don’t look for trends. We’re lucky in that what ενδιαφέρουν οι μόδες. Είμαστε τυχεροί γιατί φαί-
we like, other people seem to like as well.” Both νεται ότι έχουμε το ίδιο γούστο με τον κόσμο». Και
raven-haired, impeccably dressed, and either soon- οι δύο, σαραντάρηδες με γκρίζα μαλλιά και άψογο
to-be or recently turned 40, the two have long been ντύσιμο. είναι πρωτοπόροι στην ξενοδοχειακή σκη-
pioneers in their hometown’s hospitality scene. νή της γενέτειράς τους.
It sounds like it was an immediate hit, but as a hotel, Ακούγεται σαν να έγινε εν μιά νυκτί, αλλά το Roomers
Roomers took some time to gain momentum. In χρειάστηκε λίγο καιρό για κάνει το ντεμπούτο του.
September of 2008, when Design HotelsTM first Αυτό που το 2008 ήταν ένα εγκταλειμμένο κτίριο
visited Rosen and Urseanu for an earlier Made γραφείων έγινε ένα χρόνο αργότερα ξενοδοχείο 117
by Originals interview, the building, a renovation δωματίων. Η φήμη για ένα μοντέρνο, νέο ξενοδοχείο
of a long-vacant office complex, was still under με ένα φανταστικό εστιατόριο και σέξι μπαρ διαδό-
construction. The 117-room property finally opened θηκε αστραπιαία και εταιρείες άρχισαν να κλείνουν
in April 2009. Word of the innovative, sexy new δωμάτια για τους πελάτες ή τους συνεργάτες τους
hotel, its fantastic restaurant, and its pretty-people εκεί, οπότε οι δουλειές γρήγορα γνώρισαν άνθηση.
bar spread; companies began booking clients and Χρειάστηκαν μόλις 18 μήνες για να γίνει κερδοφό-
employees there, and business began to boom. ρο και γρήγορα απέσπασε αρκετά βραβεία: «Χρει-
The hotel is already operating at a profit after only άστηκε επιμονή και πίστη, αλλά η ποιότητα πάντα
18 months, and has won several awards. “It took λάμπει» λέει ο Urseanu.
endurance and faith, but quality always shines Το δίδυμο, που συνυπάρχει επαγγελματικά από
through,” says Urseanu. τις αρχές του 2000, διοικεί 4 ξενοδοχεία με
In a business partnership since the early 2000s, 300 υπαλλήλους και επενδύει συνεχώς σε νέα
the two manage close to 300 employees in four projects. Σε βάθος χρόνου απέκτησαν τη φήμη
hotels, and are involved as investors in still more ικανών επιχειρηματιών, αλλά και θαυμάσιων οι-
projects. Over the years they have established κοδεσποτών που οργανώνουν τα πιο αξέχαστα
reputations not only as savvy businessmen, but πάρτι στη Φρανκφούρτη με τους πιο εκλεκτούς
also as consummate hosts who throw Frankfurt’s καλεσμένους. Οι Rosen και Urseanu μπορεί να
most unforgettable parties with the city’s best μοιάζουν κατασταλαγμένοι, αλλά δεν επαναπαύ-
guest list. Rosen and Urseanu might seem more ονται στις δάφνες τους. Αντιθέτως, αναλαμβά-
settled, but there’s no resting on laurels for the νουν διαρκώς νέες προκλήσεις. Μακροπρόθε-
duo. On the contrary, there’s much more, in the σμα, οι δύο άνδρες σκοπεύουν να μεταφέρουν
works. Over the long term, the men intend to το concept και σε άλλες πόλεις, προσαρμόζο-
carry the Roomers concept to other cities, always ντάς το φυσικά στο κάθε μέρος. Στα προσεχώς
customizing the concept to suit the location. περιλαμβάνεται κι ένα λίγο διαφορετικό project:
Then there’s an upcoming project that strays «Ετοιμάζουμε ένα χορτοφαγικό εστιατόριο με το
just a little from the indulgence and nightlife of όνομα Gobochia» λέει ο Urseanu. Συνεταίροι
the past (or maybe not). “We’re working on a στο νέο εγχείρημά τους είναι ο εικαστικός Mike
completely vegan restaurant called Gobochia,” Kuhlmann και ένας Βιετναμέζος βουδιστής μο-
says Urseanu. Partners in the new venture are ναχός του οποίου η μαγειρική δεινότητα εντυ-
Frankfurt-based visual artist Mike Kuhlmann and πωσίασε ακόμη και τον Rosen, φανατικό κρεα-
a Vietnamese Buddhist monk whose cooking τοφάγο. «Στις μέρες μας πρέπει να σε απασχο-
impressed even Rosen, an unwavering omnivore. λεί η ορθότητα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι
“These days you need to be ethical, and more τρώνε έτσι» λέει. Το νέο εστιατόριο, που θα βρί-
and more people eat this way,” he says. The σκεται στον Πράσινο Πύργο της Deutsche Bank
new restaurant will be located in the Deutsche στη Φρανκφούρτη, είναι ένα ακόμη παράδειγμα
Bank Green Tower, in Frankfurt. It’s yet another της τάσης τους να δοκιμάζουν νέα πράγματα και
example of trying out new things and adding a να προσθέτουν το προσωπικό τους στοιχείο, χω-
personal touch, but never forgetting what it’s ρίς ποτέ να ξεχνούν ότι τελικά το ζήτημα είναι
ultimately all about –enjoying yourself as you «να διασκεδάζεις καθώς πορεύεσαι στη ζωή με
go through life with open eyes.” τα μάτια πάντα ορθάνοιχτα!»
Once an office building, Roomers has morphed into a cosy space full of swirling dark colours
Ένα κτίριο γραφείων παλιότερα, το Roomers μεταλλάχθηκε σε έναν άνετο ατμοσφαιρικό χώρο
150