Page 157 - teyxos_13
P. 157
Selene Restaurant

If it did not exist, then Santorinians would have had to invent one.
When talking about Selene, you cannot but use effusive vocabulary.
But try to limit it to restaurant descriptions and exclamations of
pleasure, because when you taste the dishes you will understand
what Konstantina Faklari (inventive chef) and Giorgos Hatzigiannakis
(creative and restless owner) mean by an abstract approach to local
cuisine. At a new location since 2010, the medieval village of Pyrgos,
Selene always casts a novel glance on creative Greek cuisine and
Santorini’s local produce, while always being recognised with domestic
and international distinctions such as Golden Chef’s Hats, Gourmet
and Chef of the Year awards. Make a reservation for a bowl of soup
with fava beans, lemon and mastic on one of the terrace tables with
a panoramic view.
Pyrgos, tel: +30 22860 22249
Αν δεν υπήρχε, οι Σαντορινιοί θα έπρεπε να εφεύρουν ένα. Όταν μιλάς
για το Σελήνη, δεν μπορείς παρά να το κάνεις με παχιά λόγια. Περιό-
ρισε όμως τις υπερβολές μόνο στις περιγραφές και στα επιφωνήματα
απόλαυσης, γιατί όταν γευτείς τα πιάτα του θα καταλάβεις τι σημαίνει
η κατά Κωνσταντίνα Φάκλαρη (η chef) και Γιώργο Χατζηγιαννάκη (ο
δημιουρικός και πάντα ανήσυχος ιδιοκτήτης) αφαιρετική προσέγγιση
της ντόπιας κουζίνας. Σε ολοκαίνουργια διεύθυνση από το 2010 -στο
μεσαιωνικό χωριό του Πύργου-, πάντα με νέα ματιά στην ελληνική
δημιουργική μαγειρική και στα ενδημικά προϊόντα της Σαντορίνης,
αλλά με σταθερή παρουσία στις εγχώριες και παγκόσμιες διακρίσεις
(Χρυσοί Σκούφοι, Βραβεία Gourmet, chef of the Year). Κάνε καλύ-
τερα κράτηση για μια σούπα με φάβα, λεμόνι και μαστίχα σε κάποιο
από τα τραπέζια της βεράντας με την πανοραμική θέα.

157
   152   153   154   155   156   157   158   159   160   161   162