Page 155 - teyxos_13

 

 

 

 

 

Page 155 - teyxos_13
P. 155
Koukoumavlos
Κουκούμαβλος

Famous for its gastronomic extravaganzas
with the island’s cuisine, Nikos Pouliasis
gives reason, essence and delectable flavour
to his creations. Throughout its 20 years,
Koukoumavlos restaurant has worn enough
Golden Chef’s Hats to honour its permanent
upheaval of flavours. Every table has its
charm – on the terrace the tables face the
sunset, but in the 18th Century villa they
exude a classy, retro elegance. So take a seat
and expect the unexpected; opera sounds,
Koukoumavlos wine, exceptional service and
dishes that cannot be categorized into any
national cuisine, such as beetroot risotto, sour
goat cheese mousse flavoured with sweet-
scented pelargonium, fillet of beef on a bed
of Santorinian fava flavoured with summer
truffle and feta ice cream with marjoram. Not
to mention the sage ice cream, red cabbage
sauce, herbs and olive oil scented with
peppers. An unexpected mixing & matching
of flavours, more delicious than they sound,
in the island’s most emblematic restaurant.
(Fira, tel.: +30 22860 23807)
Στη διάσημη για τις γαστρονομικές εξτρα-
βαγκάντσες της κουζίνα του νησιού, ο Νί-
κος Πουλιάσης δίνει νόημα, ουσία και κυρί-
ως υπέρτατη γεύση. Στα 20 χρόνια ιστορίας
του ο Κουκούμαβλος έχει φορέσει πλείστους
όσους Χρυσούς Σκούφους που τιμούν αυτήν
τη μόνιμη πια ανατροπή της γεύσης. Κάθε
τραπέζι εδώ έχει τη δική του χάρη –στη βε-
ράντα βλέπουν κατευθείαν το ηλιοβασίλεμα,
αλλά αυτά μέσα στο αρχοντικό του 18ου αι-
ώνα διαθέτουν εκείνη την ανεπανάληπτη ρε-
τρό και classy ατμοσφαιρικότητα. Οπότε κά-
τσε αναπαυτικά και expect the unexpected.
Οπερατικούς ήχους, κρασί Κουκούμαβλος,
υποδειγματικό service αλλά και πιάτα που
δεν εντάσσονται σε καμιά κουζίνα όπως το
ριζότο βαμμένο με πατζάρι, η μους ξινομι-
ζήθρας αρωματισμένη με αρμπαρόριζα, το
μοσχαρίσιο φιλέτο σε βάση από σαντορινιά
φάβα αρωματισμένη με καλοκαιρινή τρούφα
και παγωτό φέτας με ματζουράνα, αλλά και το
παγωτό με φασκόμηλο, σάλτσα από κόκκινο
λάχανο, μπαχαρικά και ελαιόλαδο αρωματι-
σμένο με πιπεριά. Απροσδόκητα mix&match
γεύσεων που τρώγονται απολαυστικότερα από
ό,τι ακούγονται στο πιο εμβληματικό εστιατό-
ριο του νησιού.

155
   150   151   152   153   154   155   156   157   158   159   160