Page 99 - 2board 62
P. 99
|
Travel experts always place the search for dis-
tinctive culinary experiences high on travel-
lers' agendas, but its current focus is different.
Visitors focus now on lived experience rather
than the food itself, especially when they can
come closer to the local community, culture,
and traditions. This can be anything from en-
tering a normal home and sharing the locals'
home-cooked meal to dining with a duchess in
her imposing castle, or enjoying nature dur-
ing an organised picnic in the vineyards of
some hospitable winery. For distilleries and
wine makers in particular, experts say, 2024
will be an auspicious year. / Σύμφωνα με τους
ειδικούς του ταξιδιού, η αναζήτηση ξεχωρι-
στών γαστρονομικών εμπειριών παραμένει
ψηλά στην ατζέντα των ταξιδιωτών, ωστόσο
με διαφορετικό προσανατολισμό. Το ζητού-
μενο βρίσκεται πλέον σε εμπειρίες που φέρ-
νουν τους ταξιδιώτες πιο κοντά στην τοπική
κοινωνία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις
ενός τόπου. Όπως το να μπουν στο σπίτι ενός
ντόπιου και να μοιραστούν μαζί του ένα σπιτι-
κό γεύμα, να δειπνήσουν με μία δούκισσα στο
επιβλητικό της κάστρο ή να απολαύσουν τη
φύση σε ένα οργανωμένο πικνίκ στους αμπε-
λώνες επισκέψιμων οινοποιείων. Ειδικά για top wine excursions of the year. (venissa.it) Torralbenc προσκαλεί τους λάτρεις του
τα αποστακτήρια και τα ποτά, σύμφωνα πάντα Another strong choice for wine-loving trav- κρασιού και των μεσογειακών γεύσεων σε
με τους ειδικούς, όλα δείχνουν ότι το 2024 θα ellers is the Royal Champagne Hotel & Spa, ένα αγροτουριστικό project, σε μία ανακαι-
έχουν την τιμητική τους. in the Champagne region. Guided tours of νισμένη παραδοσιακή φάρμα που παράγει
the region's vineyards can be followed by ex- εκλεκτό κρασί από τους αμπελώνες της.
quisite culinary experiences at the Michelin- (torralbenc.com)
S I P, starred Le Royal restaurant, where the crea- Παρουσιάζοντας μία ξεχωριστή πλευρά
TASTE AND STAY tions of chef Jean-Denis Rieubland's marry της Βενετίας, η διαμονή στο boutique hotel
| harmoniously with their fine wines. (royal- Venissa, στο νησί Mazzorbo, με μόλις 5 δω-
In the heart of Ribera del Duero, one of Spain's champagne.com) μάτια, ένα βραβευμένο με Michelin εστι-
top wine-producing regions, and honoring But if you just happen to be in the Antipodes, ατόριο του Francesco Brutto, παγκοσμίου
eight centuries of local wine-making tradi- an hour's drive from Melbourne, Australia, φήμης σεφ, γνωστού για την πράσινη κου-
tions, Abadia Retuerta transformed a 12th- you will find in the same vein Jackalope, on ζίνα του, και ένα ξεχωριστό κρασί από τις
century abbey into an unforgettable hotel sur- Mornington Peninsula. Its striking structure, ποικιλίες Dorona και Cabernet Sauvignon,
rounded by vineyards. (abadia-retuerta.com) black on the outside, stands out among its lush διεκδικεί επάξια μία θέση στις καλύτερες
In Minorca, in the Baleares Islands, Torral- green vineyards. Inside it combines art, design, οινο-εξορμήσεις της χρονιάς. (venissa.it)
benc invites lovers of Mediterranean wine gastronomy, and fine wine, creating an internal Μία δυνατή πρόταση για τους οινοταξιδιώ-
and food to an agrotourism project in its ren- narrative experience that may run through its τες αποτελεί και το Royal Champagne Hotel
ovated traditional farm. No need to say that two farm-to-table restaurants and its famous & Spa στην περιοχή της Καμπανίας, με ξε-
it produces unforgettable wine from its own wine cellar, boasting four different wine tast- ναγήσεις στους αμπελώνες της περιοχής
vineyards. (torralbenc.com) ings. (jackalopehotels.com) και με μία κορυφαία γαστρονομική εμπει-
Showcasing a distinct side of Venice, the bou- Στην καρδιά της Ribera del Duero, από τις ρία στο βραβευμένο με Michelin εστιατόριο
tique hotel Venissa, on the island of Mazzorbo, πιο σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές Le Royal, όπου οι δημιουργίες του σεφ Jean-
has just five rooms next to a Michelin award- της Ισπανίας, το Abadia Retuerta μεταμόρ- Denis Rieubland παντρεύονται αρμονικά με
winning restaurant where Francesco Brutto φωσε ένα αββαείο του 12ου αιώνα σε ξενο- εκλεκτούς οίνους. (royalchampagne.com)
δοχείο, περιτριγυρισμένο από αμπελώνες,
reigns, a world-renowned chef known for his
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το Jackalope
@LCIGLIUTTI green cuisine. Venissa's special wine, made from τιμώντας τις παραδόσεις οχτώ αιώνων οι- στο Mornington Peninsula, μία ώρα από τη
two cepages, Dorona and Cabernet Sauvignon,
Μελβούρνη, στην Αυστραλία. Το εντυπωσι-
νοποιίας. (abadia-retuerta.com)
ακό –μαύρο στο εξωτερικό του– οικοδόμη-
ensures to it a well-deserved place among the
Στη Μινόρκα, στις Βαλεαρίδες νήσους, το
99
   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104