Page 28 - 2board35
P. 28
OCT-DEC 2016 CITY DELIGHTS | DE KAS RESTAURANT

So Fresh!

AN OLD NURSERY HAS BEEN TRANSFORMED
INTO A UNIQUE RESTAURANT IN AMSTERDAM.
ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΞΙΩΣΕΩΝ.

It was 2001 when top chef Gert Jan Hageman, FROM FARM TO TABLE RONALD HOEBEN, HOTZE EISMA
who had earned a Michelin star, found a BASED ON THE HARVEST OF
new direction for his own career and a new THE NURSERY, DE KAS' MENU
purpose for the old greenhouse that belonged
to Amsterd­ am's Municipal Nursery, which CHANGES EVERY DAY.
dated from 1926. Hageman succeeded in ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ DE KAS ΑΛΛΑΖΕΙ
converting the unique 8-metre high glass ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ
building into a restaurant and nursery, with
fresh local vegetables playing an important ΣΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ.
role. | Το 2001 ο κορυφαίος Ολλανδός σεφ
Gert Jan Hageman, κάτοχος ενός αστεριού
Michelin, βρήκε έναν νέο δρόμο για την
καριέρα του. Το ίδιο συνέβη και για το παλαιό
θερμοκήπιο, που ανήκε στο Δημοτικό Φυτώριο
του Άμστερνταμ, που χρονολογείται από το
1926. Ο Hageman κατάφερε να δημιουργήσει
ένα μοναδικό εστιατόριο-θερμοκήπιο, με
γεύσεις που βασίζονται στη συγκομιδή της
ημέρας και με τα φρέσκα, ντόπια λαχανικά να
παίζουν τον πρώτο ρόλο. (restaurantdekas.nl)

28
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33