Page 178 - 2board34 low

 

 

 

 

 

Page 178 - 2board34 low
P. 178
YANNAKOS, PAROS έβρισκες όλα: είδη παντοπωλείου, πάγο που έφερνε ANTONIS IN KAYANI, LESVOS
TO KOUTOUKI TIS ELENIS, TINOS το πλοίο Σκοπελίτης από τη Νάξο, αλλά και ψωμί, OGNISTRA, CORFU
αφού ο κυρ-Αντώνης είχε τον μοναδικό φούρνο
178 στο νησί. Η Μέλισσα, εκτός όλων των άλλων, ήταν TAVERNA LEFTERIS, NAXOS
και μαγειρείο. Από τότε, το '87, πολλά πράγματα
έχουν αλλάξει στα Κουφονήσια. Τώρα τα κουμάντα
στο μαγαζί τα κάνει ο Σταμάτης, ο γιος τους, το δε
μαγαζί παραμένει όπως παλιά, μία σταθερή αξία
στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Από φαγητά, ο
Σταμάτης συνεχίζει να φτιάχνει τις πεντανόστιμες
πίτες της μάνας του, κατσικάκι κοκκινιστό, διάφορα
μαγειρευτά και φυσικά ψαράκια.
Κοufonisi, +30 22850 71678

Patmos

BALKONI It's located at the entrance of Patmos town,
a few meters from the taxi rank, in a traditional
building from 1795, which since the beginning of
the 20th century, hosted the historic cafe of the
town. It's a reference point for Patmos, as it's really
a unique experience. It owes its name to having the
best view on the north side of Patmos, the nearby
islands and the sacred island's port, Skala and when
the air is clear, all the way to Ikaria and Samos. The
exuberant personality of the proprietor, Dimitris
Kalaitzis also known as "Jimmy", is dominant inside.
The kitchen is honest, classic Greek, with a great
moussaka, giant beans, squash balls, fava, local goat
in red and lemon sauce. | Στην είσοδο της Χώρας
της Πάτμου, λίγα μέτρα μετά την πιάτσα των ταξί,
στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό κτίριο του 1795,
που από τις αρχές του 20ού αιώνα φιλοξενούσε
το ιστορικό καφενείο. Σημείο αναφοράς για την
Πάτμο, γιατί είναι πραγματικά μία ανεπανάληπτη
εμπειρία. Το όνομά του το έχει πάρει, επειδή
διαθέτει την καλύτερη θέα στη βόρεια πλευρά της
Πάτμου, στα κοντινά νησιά και το λιμάνι του ιερού
νησιού, τη Σκάλα, ενώ όταν έχει καθαρό ορίζοντα,
φτάνει μέχρι την Ικαρία και τη Σάμο. Εδώ κυριαρχεί
η πληθωρική προσωπικότητα του ταβερνιάρη
Δημήτρη Καλαϊτζή, γνωστού ως Jimmy. Η κουζίνα
του έντιμη, η κλασική ελληνική, με σπουδαίο
μουσακά, γίγαντες, κολοκυθοκεφτέδες, φάβα,
ντόπιο κατσικάκι, κοκκινιστό και λεμονάτο.
Chora Patmou, +30 22470 32115

Skyros

MOURIES Established in 1969. The menu includes
casseroles, baked dishes (its goat in lemon sauce,
took first prize in the contest that took place in
Chalkida, for the best dishes in Evia) as well as
very fresh fish and lobster spaghetti. Right next
to the taverna, there's the farm of the same name,
where you can watch Skyros ponies graze! At the
Farm, there's a volunteer program running for
young people from all over the world, who want
to learn about the history of the Skyros horse,
   173   174   175   176   177   178   179   180   181   182   183