Page 174 - 2board34 low

 

 

 

 

 

Page 174 - 2board34 low
P. 174
LEFTERIS GRILL ON NAXOS ΤΗΕ KRINAKI, SANTORINI

174 CALL THEM BY NAME Santorini κάνει τους καλύτερους ντοματοκεφτέδες
του νησιού. Διάσημος είναι και ο μουσακάς
BARBA YANNIS & MARITSA Ι SPILIA TOY NIKOLA A small refuge, where captain της -χωρίς κιμά- με τη λευκή τοπική
OPENED IN 1954., ΙΤ ΙS FAMOUS Nicolas would shelter his nets, his tools μελιτζάνα αλλά και οι «θαλασσινοί»
FOR ΙTS DELICIOUS MEAT BALLS. and his small boat, was transformed into a ντοματοκεφτέδες, με παστό μπακαλιάρο
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΌ ΤΟ 1954 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ taverna, half a century ago, encouraged by μέσα. Akrotiri Santorini, +30 22860 82303,
ΔΙΑΣΗΜΗ ΓΙΑ ΤΑ KEΦTEΔΑΚΙΑ ΤΗΣ. the late professor Spiros Marinatos, when he nikolascave.gr
started his excavation of the archaeological
CHORA, SKYROS, site of Akrotiri in 1967. As time passed, the Naxos
+30 22220 91276. taverna became renowned, with the famous
TAVERNA TOU HARRY mezedes of madam Efstathia, Nicolas' wife. TAVERNA LEFTERIS A lot of locals and foreigners
THE BEST TRADITIONAL COOKING In the 00s, the grandson Minas, took up the come from the capital of Naxos to taverna
ON THE WHOLE ISLAND. WITH reins, with the result being a Gourmet award Lefteris, more than half an hour drive, to
THEIR OWN MEAT AND PRODUCTS. in 2007-2008, for best traditional taverna in enjoy the absolute meats and the absolute
H KΑΛΎΤΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΉ Santorini, for Spilia tou Nicolas. His mother, grill. A protected, sheltered picturesque
ΚΟΥΖΊΝΑ ΣΤΟ ΝΗΣΊ, ΜΕ ΔΙΚΆ ΤΟΥΣ madam Margarita, with half a century at the verandah, under a large walnut tree, with
ΚΡΕΑΤΙΚΆ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. frying pan, makes the island's best tomato square specialty tables and Thonet chairs,
balls. Renowned also, her moussaka - without where you'll enjoy the island's choicest
EGARES, NAXOS, minced meat - with local white eggplant, as meats, grilled masterfully by Yannis
+30 22850 62266 well as the "marine" tomato balls, stuffed Kapapatis, Lefteris' son. The specialty dish
with salted cod. | Μικρό καταφύγιο όπου ο is "Lefteris' burger", stuffed with Naxos
AXIOTISSA καπετάν Νικόλας προστάτευε τα δίχτυα, gruyere, tomato and pepper and served
LOCAL INGREDIENTS FROM τα εργαλεία και τη μικρή του βαρκούλα. with golden-red fries from Apeiranthos.
THEIR GARDEN. THE MOST Μετατράπηκε σε ταβέρνα πριν από μισό For the meat fanatics there's the T-Bone
POPULAR DISH IS GOAT ON αιώνα, μετά από προτροπή του αείμνηστου (which can weigh up to a kilo), the beef
καθηγητή Σπύρου Μαρινάτου, όταν το 1967 shoulder steak or even a whole shoulder
BAKING PAPER. | ΝΤΌΠΙΑ ξεκίνησε τις ανασκαφές του αρχαιολογικού of lamb. | Πολλοί οι ντόπιοι και ξένοι
ΥΛΙΚΆ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΣΤΆΝΙ ΤΟΥΣ. χώρου του Ακρωτηρίου. Με τα χρόνια, η που καταφθάνουν από τη Xώρα της
ταβέρνα γινόταν ολοένα και πιο γνωστή, Νάξου στην ταβέρνα Λευτέρης, πάνω
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΣΊΚΙ με τους ξακουστούς μεζέδες της κυρά από μισή ώρα δρόμο, για να απολαύσουν
ΣΤΗ ΛΑΔΌΚΟΛΛΑ. Ευσταθίας, γυναίκας του Νικόλα. Στα μέσα τα απόλυτα κρέατα και το απόλυτο
των 00s ανέλαβε τα ηνία ο εγγονός τους, ο ψήσιμο. Μία προστατευμένη, απάνεμη,
18TH KM. NAXOS–ALIKOS, Μηνάς, με αποτέλεσμα η Σπηλιά του Νικόλα κουκλίστικη βεράντα, σκεπασμένη
TAVERNAAXIOTISSA.BLOGSPOT.GR να κερδίσει βραβείο Gourmet ως η καλύτερη από μία μεγάλη καρυδιά, με τετράγωνα
παραδοσιακή ταβέρνα το 2007-2008 στη ιδιότυπα τραπέζια και καρέκλες Τhonet,
MATINA Σαντορίνη. Η μητέρα του, κυρία Μαργαρίτα, όπου θα απολαύσετε τα καλύτερα ντόπια
MOUTH-WATERING CASSEROLE συμπληρώνοντας μισό αιώνα στο τηγάνι,
DISHES, TASTE THE MILLEFEUILLE

ON THE BAKING PAN.
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΆ, ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΆ.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΪΚΟ ΜΙΛΦΈΙΓ.
KORONOS, NAXOS, +30 22850
51243, STUDIOS-KORONOS.COM
   169   170   171   172   173   174   175   176   177   178   179