Page 66 - 2board32
P. 66
our Rest0-Bars Rakkan the Wine (s)top

Artisanal Lounge with classic cocktails and concludes Oinoscent The venue’s list is
& Gardens with 10 tantalizing signature offerings. constantly enriched with new labels
Το μπαρ του όμορφου Artisanal ανέλα- from its impressive cellar. Without
What: Dimitris Kiakos and Christina βαν οι Κιάκος και Μοάτσου από το The a doubt, the best concept-driven
Moatsou of Gin Joint fame took over Gin Joint. Mε ένα προσεγμένο μενού, wine bar in the city. | Η λίστα του
the bar at the splendid Artisanal in early που ξεκινάει με ανατροπές από κλα- εμπλουτίζεται με καινούργιες ετικέτες
2015. Behind the bar, Spilios Christo- σικά κοκτέιλ, για να καταλήξει σε δέκα από την εντυπωσιακή του κάβα. Είναι
fallos and Tasos Soundias prepare the ενδιαφέρουσες signature προτάσεις. όντως το καλύτερο conceptual wine
concoctions offered by a well balanced Where:2 Zirini Str., Kifissia, artisanal.gr bar της πόλης. 45-47 Voulis Str. +30
menu, which begins unconventionally 2103229374
By the Glass It has become the daily
Artisanal Lounge & Gardens haunt for a broadly diverse clientele
of oenophiles. Its admirable wine list,
Rakkan which features a large number of
mainly Greek offerings but does not
What: Japanese rum, gin, sake and overlook international labels, makes By
lychee are just some of the ingredi- the Glass one of the most interesting
ents used by the team at Rakkan to wine bars in Athens. | Kατακλύζεται
prepare a fine selection of imagina- καθημερινά από ένα μιξαρισμένο
tively conceived cocktails with atti- αθηναϊκό κοινό που αγαπάει το κρασί.
tude and real character. | Iαπωνικά Η ικανοποιητική λίστα του, με πλήθος
ρούμια, τζιν, sake και lychee είναι ετικέτες του ελληνικού κυρίως
κάποια από τα υλικά, με τα οποία αμπελώνα, χωρίς να απουσιάζουν
συστήνει στο κοινό μια μπάρα με οι επιλογές από τον διεθνή, το
διάθεση για κοκτέιλ με άποψη και κατατάσσουν στα πιο ενδιαφέροντα
χαρακτήρα. wine bars της Αθήνας. 3 G. Souris Str.,
Where: 238 Kifissias Ave., Kifissia, bytheglass.gr
rakkanrestaurant.gr Vein Cheese and Wine Bar Its list
includes Greek and imported wines,
THE TALK many of which feature the element of
discovery. Now, all the labels on the
Yiannis main list are also served by the glass.
Η λίστα του περιλαμβάνει ελληνικά
Korovessis και εισαγόμενα κρασιά, αρκετά από
τις οποία εμπεριέχουν και το στοιχείο
Mix and art The director of Noel as well as creator of της ανακάλυψης. Πλέον όλα τα κρασιά
the portal bitterbooze.com, also a teacher at the bar classes της μεγάλης λίστας σερβίρονται και σε
in Le Monde, believes that the bar culture has a lot to give. ποτήρι. 3 Markou Botsari str., Glyfada,
Ο διευθυντής του Noel αλλά και δημιουργός του portal veinbar.gr
bitterbooze.com, καθώς και εισηγητής στα τμήματα των μπαρ Vintage A Parisian feel, good cuisine
στη Le Monde, πιστεύει ότι η κουλτούρα των μπαρ έχει and small tables on the pavement
πολλά να δώσει. in summer from which you can see
part of the Parthenon and indulge in
As time passes, people travel and come into contact pimming που people-watching. The elegant picture
with the cultures of pimming that exist abroad. This συναντιούνται is completed by one of the most
combined with our characteristic innate hospitality στο εξωτερικό. Αυτό extensive wine lists in Athens, with 350
trait, promotes the development of bars. As a matter σε συνδυασμό με την έμφυτη φιλόξενη διάθεση labels from all over the world served
of fact, we're in the top 5 positions worldwide as που μας χαρακτηρίζει βοηθούν στην ανάπτυξη των by the bottle and almost 270 that can
regards professionals. μπαρ. Άλλωστε είμαστε στις πέντε πρώτες θέσεις be ordered by the glass thanks to the
There already exist businessmen in Athens that παγκοσμίως από την πλευρά των επαγγελματιών. Coravin method. | Έχει παριζιάνικο
communicate the culture of cocktails and also there's Ήδη υπάρχουν στην Αθήνα επιχειρηματίες που αέρα, καλή κουζίνα και τραπεζάκια
people, mainly professionals coming from abroad. επικοινωνούν την κουλτούρα των κοκτέιλ και το καλοκαίρι που βλέπουν προς τον
This can be a lot expanded and make bars a point of ήδη έρχεται κόσμος, κυρίως επαγγελματίες του Παρθενώνα. Το παζλ συμπληρώνει η
attraction as a decisive part of our country's growing χώρου, από το εξωτερικό στη χώρα. Αυτό μπορεί εκτενέστερη λίστα κρασιών στην Αθήνα
gastronomic tourism. να επεκταθεί και να γίνουν τα μπαρ ένας πόλος στο είδος του, με 350 ετικέτες απ' όλο
Όσο περνούν τα χρόνια, ο κόσμος ταξιδεύει έλξης ως τμήμα του ανερχόμενου γαστρονομικού τον κόσμο σε μπουκάλι και περίπου
και έρχεται σε επαφή με τις κουλτούρες του τουρισμού στη χώρα μας. 270 σε ποτήρι με την πρωτοποριακή
μέθοδο του Coravin που έφεραν πρώτοι
66 στην Ελλάδα. 66-68 Mitropoleos Str.,
2130296570
   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71