Page 78 - 2board 27

 

 

 

 

 

Page 78 - 2board 27
P. 78
Α Athens insider's guide




13 > THE INITIATIVE > THE PREVIEW > ATHENS ON A BUDGET > GREEN MAP > TASTE FRONT
> GREAT DATES > 2BOARD PICKS > THE EXPERTS


Fabulous five




The ciTy’s besT new resTauranTs handpicked by The Food & Leisure Guide’s food
experTs. | Οι food experTs τΟυ The Food & Leisure Guide ξεχωριζΟυν τα καλυτερα νεα
εστιατΟρια στην πΟλη. (www.fnl-guide.com)


Varoulko Το kreas City Bistro DouraMBeis oyster tesoro Mio
52 akti koumoundourou, 96 Dimofontos str., spyromiliou arcade, City 37 adrianeiou str., 3 Papadiamanti str.,
Mikrolimano, Piraeus, tel.: Petralona, tel.: +30 210 link, tel.: +30 210 3211315, N. Psychico, tel.: +30 kifissia, tel.: +30
+30 210 5228400, €40-70 3247028, €30-35 per €45-75 per person. lunch 210 6710100, €30-50 per 2106232536, €55-65 per
per person with wine person with wine menu: €27 plus €5 for a person without wine person with wine
Varoulko’s return to It’s a corner location glass of wine With the legacy of a fine It is an attractive and stylish
Piraeus, after nine with an appealing new City Bistro is located inside reputation gained in Piraeus all-day Italian restaurant
whole years, was the look, industrial décor the Spyromiliou Arcade, and years of experience, serving classic dishes
gastronomic news of the and atmospheric lighting. where you actually feel Dourambeis has also headed and more contemporary
summer. It operates in Τhe rooftop dining area like you’re in a European up to Psychico, which has options, with international
a more simple mode at is packed with thirty- metropolis. And City Bistro is seen the opening of a very touches. Try the cotoletta alla
lunchtime, with easier, something customers precisely that: a super chic, interesting shellfish and Milanese, impeccable, juicy
less expensive, but always tucking into picanhas, city centre, all-day café-bar seafood restaurant. Much and crisp with a wonderful
technically impressive prime ribs direct from restaurant with art deco of the menu consists in buttery feel; in other words,
dishes and in the evening, the Josper oven and elements, wonderful warm an impressive parade of the best milanesa currently
it that becomes more “Gargantua” hamburgers. colours and a cosmopolitan shellfish and crustaceans. being served in the city.
gourmet. It is clear that Τhe young chef Andreas atmosphere. The tuna Mussels, scallops, oysters, The fresh tagliatelle with
behind each dish, even Hatzithemelis proposes carpaccio with roe was light smooth clams, sea figs, pen mushrooms and white truffle
the simplest, there a series of dishes with a and delicious. Among the shells, date mussels and oil were also exceptional and
is a chef and a team clear focus on meat, such main dishes, the risotto with various other delicacies intensely aromatic. As too
with great skills and as the The Pyrenees lamb, asparagus, white truffle oil which the strong kitchen were the pasta with crayfish,
impeccable technique, which a marinade sauce of and a little culatello on top team handles expertly. the carpaccio and the vitello
while pastry chef Dimitris lavender and herbs or the was properly cooked with Naturally, the menu also has tonnato. Round off the meal
Chronopoulos offers the Black Angus Hanger a wonderfully light creamy a section with fish and when with marvellous, classic
a number of delicate Steakm, which was the texture. The desserts were you see them at the counter desserts and tried some of
desserts, the stand- flavour discovery of the all exceptional, elegant and you’ll find them very difficult the great cocktails prepared
out being the amazing evening. | Είναι μαγαζί- beautifully presented. | Το to resist. | Με κληρονομιά την by Konstantinos Tsatsiras.
chocolate. | Η επιστροφή γωνία, με γουστόζικο City Bistro βρίσκεται μέσα καλή φήμη του στον Πειραιά Είναι ένα όμορφο και κομψό
του Βαρούλκου στον new look, βιομηχανικό στην Στοά Σπυρομήλιου, εκεί και πολλά χρόνια εμπειρίας, all-day ιταλικό εστιατόριο με
Πειραιά μετά από εννέα διάκοσμο και ατμοσφαιρικό που αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι ο Δουράμπεης ανηφόρισε και κλασικές και πιο σύγχρονες
ολόκληρα χρόνια ήταν φωτισμό. H ταράτσα πραγματικά σε μια ευρωπαϊκή στο Ψυχικό, ανοίγοντας ένα επιλογές με διεθνείς πινελιές.
η γαστρονομική είδηση του σφύζει από thirty μητρόπολη. Και το City Bistro, πολύ ενδιαφέρον θεματικό Δοκιμάστε την κοτολέτα
του καλοκαιριού. Tο something νεαρόκοσμο, είναι ακριβώς αυτό: ένα εστιατόριο, με οστρακοειδή Milanese, άψογη, ζουμερή,
μεσημέρι λειτουργεί πιο που δοκιμάζει πικάνιες, υπέρκομψο μητροπολιτικό κι άλλους θησαυρούς του τραγανή με ωραία βουτυράτη
απλά, με ευκολότερα, prime ribs βγαλμένα all-day café-bar restaurant βυθού. Μια εντυπωσιακή αίσθηση, με δυο λόγια η
φτηνότερα αλλά πάντα από το φούρνο Josper με art deco στοιχεία στην παρέλαση από οστρακοειδή καλύτερη κοτολέτα Milanese
τεχνικά άριστα πιάτα, ενώ και hamburgers του διακόσμησή του, υπέροχα και οστρακόδερμα αποτελούν που σερβίρεται αυτή την
το βράδυ στρέφεται προς Γαργαντούα. O νεαρός σεφ θερμά χρώματα και το μεγαλύτερο μέρος του στιγμή στην πόλη. Εξαιρετικές
το πιο gourmet. Πίσω από Ανδρέας Χατζηθέμελης κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. μενού: μύδια, χτένια, στρείδια, και αρωματικότατες είναι και
κάθε πιάτο, ακόμα και το προτείνει μια σειρά πιάτων Το καρπάτσιο του τόνου με γυαλιστερές, φούσκες, πίνες, οι φρέσκες ταλιατέλες με
πιο απλό, κρύβεται ένας με κεντρικό άξονα το αβγοτάραχο είναι φίνο και πετροσωλήνες και διάφορα μανιτάρια και λάδι λευκής
σεφ και μια μπριγάδα με κρέας, όπως το αρνάκι νοστιμότατο, ενώ στα κύρια, άλλα καλούδια φαίνεται ότι η τρούφας. Άψογα και τα
μεγάλες ικανότητες και Πυρηναίων σε μαρινάδα το ριζότο με σπαράγγια, δυνατή ομάδα της κουζίνας ζυμαρικά με καραβίδες,
άψογη τεχνική, ενώ ο με σος από λεβάντα κι λάδι λευκής τρούφας και τα παίζει στα δάχτυλα. Το πολύ καλό τόσο το καρπάτσιο
chef patissier Δημήτρης ένα σωρό μυρωδικά ή λίγο culatello από πάνω δεύτερο και αναπόφευκτο όσο και το βιτέλο τονάτο.
Χρονόπουλος επιμελείται το Hanger Steak από ήταν σωστά χυλωμένο και σκέλος του μενού είναι τα Τελειώστε με ωραία, κλασικά
ιδιαίτερα φίνα επιδόρπια, μοσχαρίσια Black Angus, βρασμένο. Τα επιδόρπια ήταν ψάρια τους, που, όταν τα επιδόρπια και δοκιμάστε τα
με τη σοκολάτα να είναι το που ήταν η γευστική όλα εξαιρετικά, φίνα, όμορφα δείτε στον πάγκο, δε θα ωραία κοκτέιλ που κάνει ο
κορυφαίο. αποκάλυψη της βραδιάς. παρουσιασμένα. αντισταθείτε στον πειρασμό. Κωνσταντίνος Τσατσίρας.



DIMITRIS VRANAS, VAGIA DOUMA












78
   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83